Hei ja terveisiä Siperiasta! No ei vaiskaan, ihan Vaasasta vaan, harvinaisen hyisestä tällä erää. Blogi on elänyt vähän hiljaiseloa ja bloggaamattomia kirjoja uhkaa kertyä, joten puran nyt sumaa kolmella hyvin köykäisellä kirjajutulla torstai-illan kunniaksi. Huomenna on kuulkaas taas perjantai ja odotan junamatkaa innolla, aloittelin eilen vähän Tottaa (Riikka Pulkkinen) ja nyt haluaisin tietää, miten sen tarina etenee. Eiköhän se selviä ennen Turkua.
Sinikka Nopola: Likka, äite ja rouva Obama
Fanitan hämäläisiä, Hämettä ja Nopolan sisaruksia. Harmikseni tämä kirja ei jostakin syystä kuitenkaan ottanut oikein käynnistyäkseen, enkä kamalasti jaksanut innostua, naureskella tai edes hymähdellä. Aikaisemmat Eila ja Rampe-kirjat ovat ilahduttaneet minua paljon enemmän, mutta ei tämä toki mikään huono kirja ollut. Piristi viime perjantain junamatkaa (Sitä edellisen perjantain junamatkaa piristi toisen murrealueen edustaja ihan konkreettisesti, nimittäin Heli Laaksonen istui junassa takanani. Sain siis junamatkan kaupanpäällisiksi kielikylvyn takaisin kotimaisemiini).
Sivumäärä: 198
Mistä hankittu: Vaasan kirjastosta
Elaine N. Aron: Erityisherkkä ihminen
Erityisherkkyys on vilahdellut viime aikoina mediassa ja hyvä niin. Tämä kirja olisi varmasti valtavan silmiäavaava kokemus monille, jotka eivät ole vielä tajunneet, että monet näennäisen irralliset piirteet loppujen lopuksi johtuvat kaikki erityisherkkyydestä, geneettisestä ihmisen ominaisuudesta, joka ei ole sairaus eikä vika. Minulle on valtavan tuttua voimakas asioiden kokeminen, ylivirittyneisyyden tila, se että minun on suorastaan pakko saada välillä olla yksin ja vaikkapa se, että on muutamia ääniä, jotka ovat minulle täysin sietämättömiä. Kirja oli kiinnostava ja antoi lisääkin tietoa erityisherkkyydestä. Olen taistellut herkkyyttäni vastaan, mutta viime aikoina olen tajunnut, että en oikeasti haluaisi mistään hinnasta luopua vaikkapa siitä, miten voimakkaasti voin kokea luonnon kauneuden tai miten mielettömät kylmät väreet saan mahtavasta musiikista tai hyvistä kirjoista. Puolensa ja puolensa. Suosittelen kirjaa kaikille, etenkin herkille, mutta myös niille, jotka eivät sitä ole.
Sivumäärä: 246
Mistä hankittu: Lainassa toiselta erityisherkältä
Philip Roth: Rinta
Hurraa? Kun minulta on kysytty, mikä on ollut oudoin, huonoin tai epämielyttävin lukukokemus tähän asti 1001-listalta, olen viitannut Palahniukin Tukehtumiseen tai Agejevin Kokaiiniromaaniin. Nyt taisin löytää uuden ehdokkaan. Rinta kertoo yksinkertaisesti siitä, miten keski-ikäinen kirjallisuuden professori muuttuu isoksi, ihmisenkokoiseksi naisen rinnaksi. Kyllä, just niin. Meni aika pitkälti ohi kirjan idea ja hienous. Viittaukset Gogolin Nenään ja Kafkan Muodonmuutokseen olivat ilmeiset, ensin mainitun olen lukenut ja pidin siitä paljon, toisin kuin tästä ällötyksestä. 1001-listalle oli tämäkin päässyt luultavasti Rothin muiden kirjojen vanavedessä.
Alkuperäinen kirja: The Breast (1972)
Suomentanut: Pentti Saarikoski
Sivumäärä: 98
Mistä hankittu: Vaasan kirjastosta
Itsekin erityisherkkänä hankin tuon kirjan nähtyäni haastatteluohjelman aiheesta. Tulipa selitys hyvin monelle asialle. Huono puoli tässä on, että uupuu hyvin herkästi asioista, joita monet eivät noteeraa lainkaan. Todella paljon hyvääkin tässä ominaisuudessa kuitenkin :) Hieman "amerikkalainen" lähestymistapa kirjassa oli, mutta todellakin sekä erityisherkkien että normiherkkien kannattaa lukea.
VastaaPoistaIlmeisesti aiheesta on myös suomalainen tietokirja, se pitäisi lukea, tämä oli tosiaan varsin amerikkaainen.
PoistaOnnittelut! Olet yksi synttärikirja-arvontani voittajista. :) http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi/2015/01/synttarikirja-arvonnan-voittajat.html
VastaaPoistaVoisitko mahdollisimman pian laittaa minulle sähköpostitse kirjavalintasi ja osoitteesi?