maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kirjahyllyn aarteet, osa 3: Knausgårdit

Lauantaina koittaa hartaasti odottamani päivä, Knausgårdin Taisteluni-sarjan viimeinen, kuudes, osa ilmestyy lauantaina kirjakauppoihin (toivottavasti, edellisen osan ilmestymisfarssi teki minut skeptiseksi). Tavallaan tuo päivä on myös pelottava. Sitten kun olen ahminut viimeisen osan, sitä ei ole enää odotettavissa lisää. Tuon tärkeän päivän kunniaksi kirjahyllyn aarteet -sarjassani vuoron saavat nyt hyllyni Knasut. "Hiukan" eri linjoilla siis liikutaan aiempien osien, vanhojen tyttökirjojen sekä Austenin ja Brontën sisarusten, jälkeen.


Kolme ensimmäistä Taisteluni-kirjaa lainasin kevään ja kesän 2014 aikana kirjastosta. Neljännen kirjan ostin omakseni samaisen vuoden syksyllä ja viidennen osan viime vuoden kesällä. Kun olin hamstrannut sarjan kaksi osaa hyllyyn, oli itsestään selvää hankkia myös aiemmat osat. Joskus viime vuonna bongasin ne törkeän halpaan hintaan jostakin nettikirjakaupasta.

Taisteluni-sarjan sisältö on toki hyvin kyseenalaista, mutta minä olen täysin Knausgård-koukussa ja arvostan hänen kirjailijanlahjojaan. Sisällön lisäksi näiden kirjojen ulkonäkökin on mieleeni. Kuudes kirja on ulkoasultaan punainen ja kunnon paksukainen, 1200 sivua! Onneksi pituutta riittää, se vähän lohduttaa. Luulen että tulen lähitulevaisuudessa lukemaan sarjan uudelleen, siksi onkin niin mukavaa että kaikki kirjat löytyvät hyllystäni.

Kuka muu odottaa lauantaita?

Näistä aiemmista osista olen kirjoittanut täällä:
Ensimmäinen ja toinen kirja
Kolmas kirja
Neljäs kirja
Viides kirja

Aiemmat kirjahyllyn aarteet:
 Osa 1: Vanhat tyttökirjat
Osa 2: Austenit ja Brontët

9 kommenttia:

 1. Ei kai, 1200 sivua, onko totta?! Olisi siis pitänyt tehdä sittenkin seitsemän osaa. Mitä järkeä on laittaa 1200 sivua yhteen... Odotan minäkin varaustani kirjastosta kun tulee, en muista kuinka mones on. Nyt en kyllä aio lukea yhtään arviota ennen kuin olen lukenut. Arvaan että niitä alkaa ropista sitten tiheästi blogeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain äsken kirjan kirjakaupasta ja onhan tuo melkoinen järkäle <3 Varmaan aika nopeasti tosiaan alkaa blogit täyttyä tästä.

   Poista
 2. Odotin lauantaita eiliseen asti, mutta sitten joku laittoi Facebookiin kuvan ostamastaan kirjasta ja säntäsin kauppaan hakemaan omani! Toki olin varautunut pettymykseen, mutta kirja oli onneksi saapunut myös Tampereelle. Kannattaa siis käydä omassa lähikirjakaupassa katsomassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen linnan kirjaston Maria vinkkasi tästä minulle facebookissa, harmi kun eilen kirjakaupat olivat jo siinä vaiheessa kiinni. Tänään hain omani :)

   Poista
 3. Täällä! Odotan! En oikeasti tiedä, ostanko vai lainaanko kirjastosta. Kolme ekaa mulla on minikirjoina, sen jälkeen olen ollut kirjaston varassa, koska minikirjasarja ei ole edennyt; en tiedä miksi kustantaja lopetti sen kesken, olisi niin hienoa koota koko sarja mininä! Olen lukenut aina lomilla - minikirja on loistava matkalaukkukirja. Mutta mikä muoto vain, totta kai pitää lukea. Hurjan paksulta tuo kuudes osa kuulostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minikirjat ovat kivoja! Onpa tylsää jos sarja jäi niissä kesken.

   Poista
 4. Hei minäkin pongasin viimeisen, järkälemäisen, osan jo edellispäivänä Turussa Suomalaisessa kirjakaupassa! Ja eilen sain päätöökseeni sarjan toisen osan, heh, vähän on vielä matkaa viimeiseen osaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huijausta kun kirja tuleekin myyntiin ennen ilmoitettua päivää :D No, parempi niin päin.

   Poista
 5. Aion lukea. Kuudennessa pitäisi olla mm. rajua juttua edellisten osien vastaanotosta, ja jostain olen lukenut, että Breivik ehti siihen mukaan.
  Ainoa huolen aihe on, miten tuota järkälettä jaksaa pitää käsissään,

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!