tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kirjallinen katsaus vuoden toiseen neljännekseen

Uskomatonta, niin taas on vierähtänyt kolme kuukautta ja vuosi on puolessa välissä! Kolmen kuukauden aikana luin enemmän kuin olisin uskonutkaan, mutta ennustan taantumaa seuraavan kvartaalin ajaksi. Vuoden ensimmäisinä kuukausina luin 33 kirjaa, siksipä tämä listaus jatkuu nyt sijalta 34.

Huhtikuu:

Huhtikuu taisi olla aika tapahtumaköyhä kuukausi, sillä siitä ei ole jäänyt mieleen juuri mitään. Katupölyn muistan... Loppukuusta vietin all you can read -viikonloppua, joka sisälsi lukemisen ohella geokätköilyä ja bodypumpia ja oli varsin mukava kokemus. Taidan uusia tuollaisen viikonlopun mahdollisiman pian, ehkäpä elokuussa! Luin näemmä varsin hyviä kirjoja huhtikuussa ja tutustuin muun muassa Knausgårdiin. Luin ja vaikutuin myös Neljäntienristeyksestä, josta en harmi kyllä koskaan blogannut.


34) Anne Frank: Nuoren tytön päiväkirja
35) Ville Kivimäki: Murtuneet mielet
36) Jonathan Swift: Vaatimaton ehdotus
37) Henri Charriere: Vanki nimeltä Papillon
38) Knut Hamsun: Nälkä
39) Aki Ollikainen: Nälkävuosi
40) Robin Cook: Virus
41) Karl Ove Knausgård: Taisteluni ensimmäinen kirja
42) Kinnunen: Neljäntienristeys
43) Säätiö
44) McEwan: Black dogs


Toukokuu:

Toukokuun alkupäivinä sain luettua pelottavan Rikos ja rangaistuksen ja annoin vinkkejä sen lukemiseen. Luin muutenkin näemmä ihan hirveästi. Loppukuusta nautin lämpimistä päivistä ja luin puistossa.
44) Taisteluni toinen kirja
45) Rikos ja rangaistus
46) Kiltti tyttö
47) Lennä, uneksi
48) Beckett: Molloy
49) Clevesin prinsessa
50) Paholainen ruumiissa
51) Kamala luonto
52) Riikka Pulkkinen: Vieras
53) Pianonsoittaja
54) Dumas: Kolme muskettisoturia
55) Kokko: Pessi ja Illusia
56) Waters: Yövartio
57) Camus: Kapinoiva ihminen
58) Savolainen & Jalkanen: 50 parasta kirjaa

Kesäkuu:

Kesäkuussa luin myös puistossa, mutta palelin huomattavasti enemmän kuin toukokuussa. Vaikutuin Deborah Spungenin Nancystä ja saan vieläkin kylmät väreet, kun vain näenkin kuvan kirjan kannesta. Osallistuin puolittain leikilläni kirjabloggaajien yhteislukumaratoniin junamatkalla Vaasasta Turkuun. Luin ikuisen (kesä)suosikkini Sannan jenkkivuoden sekä ihanan Kani nimeltä jumalan, josta en ole ehtinyt vielä bloggaamaan. Kyllästyin listoihin ja haasteiseeni ja luin sitä, mikä kulloinkin hyvältä tuntui. Kesäkuun kuukauden klassikko jäikin lukematta, mutta en ota siitä mitään stressiä. Aloin haasteisiin kyllästymisestä huolimatta täyttää innoisani kesäistä kirjabingoa.58) Deborah Spungen: Nancy
59) Anu Jaantila: Sannan jenkkivuosi
60) Philip K. Dick: Blade runner
61) Nieminen: Avioliittosimulaattori
62) William S. Burroughs: Nisti
63) William S. Burroughs: Hämy
64) Calvino: Näkymättömät kaupungit
65) Knausgård: Taisteluni kolmas kirja
66) Winman: Kani nimeltä jumala
67) Williams: Hyppyarkku
68) Atwood: Yli veden

Lukutahtini on ollut edelleen melkoinen, mutta kuten aiemmin olen kertonut, kuukauden päästä koittava muutto vähentää tulevien viikkojen lukuaikaa radikaalisti. Tähän puoleen vuoteen onkin mahtunut enemmän kirjoja kuin olisi ehkä tarpeellista lukea kokonaisen vuodenkaan aikana (minusta sitä paitsi tuntuu, että olen unohtanut joitakin kirjoja listauksestani). Melkoisia aarteitakin on mahtunut matkaan mukaan ja olen kovaa vauhtia lähestymässä yhtä suurta blogihistoriani rajapyykkiä, siitä lisää ehkäpä jo lähiviikkoina.

Toivottavasti teillä on ollut yhtä antoisa vuoden puolikas kuin minulla. Odotan innolla mitä loppuvuosi vielä tuokaan tullessaan! (Toivottavasti ainakin vähän lämpimämpiä päiviä, kaipaan puistossa lukemista.)

4 kommenttia:

 1. Lämmin sää olisi tervetullut tännekin, minulla kun on tapana kesäisin lueskella omassa pihapiirissä. Vaan eipä juuri kesäkuussa ehtinyt tai sitten tarjennut :D Kirjavuosi on ollut minullakin antoisa, loppuvuotta innolla odotellaan. Dostojevskin R&r pitäisi minunkin kesyttää, lopulta.

  VastaaPoista
 2. Lämpimiä säitä tosiaan kaivattaisiin jo! Kesäkuussa ei ollut niin väliä, kun töissä kuitenkin pääasiassa aika meni, mutta nyt kun loma alkoi niin voisi alkaa ne helteetkin ;)

  Ja HULLUNA olet lukenut! Huh huh! Itse olen lukenut puolen vuoden aikana 42 kirjaa, joka on jonkin sortin ennätykseni ;)

  VastaaPoista
 3. Vau mikä saldo! Minulla on tällaiseen tahtiin vielä aikamoinen matka :D

  VastaaPoista
 4. Hienoja lukemisia! Toukokuussa minäkin luin ennätysmäärän, jostain syystä. Jopa jonkun saman kuin sinä, ainakin 50 parasta kirjaa (vaikka bloggasinkin vasta kesäkuulla). Ja Knasu kolmonen on minunkin suosikkini sarjasta, aivan huikeaa ja hämmentävää myös. Niistä en ole kirjoittanut itse, tuntuu että ne ovat liian henkilökohtaisia, jotenkin. Mainio tuo Pianonsoittaja-juttusi. Hyvinä nobelisteina lisäisin Suketuksen nimiin Saramagon ja Yo Manin, jonka Seitsemän elämää on hulvaton. Ja on se kumma, jos Murakami ei Nobelia pian ala saada!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!