lauantai 4. heinäkuuta 2015

Hellepäivän laiskanpulskea lukumaraton


Kesälomaan on aikaa viikko. Vietän nyt ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun viikonloppua, jolle ei ole mitään sovittua ohjelmaa. Akut ovat aika tyhjät ja lämpöasteetkaan eivät houkuta mihinkään huippusuorituksiin. Totesin että voisin tässä samalla, kun joka tapauksessa ajattelin rentoutua lukemalla, kasata pinon houkuttelevia kirjoja ja vetäistä vähän niin kuin lukumaratonin. Saattaa olla että nukahdan 20 sivun jälkeen ja homma oli sitten siinä tai keksin parempaa tekemistä. Tavoitteita ei siis ole, paitsi kesästä ja kerrankin rennosta meiningistä nauttiminen. Käyn vielä ennen lukemisen aloittamista hakemassa torilta evästä (kesän ekat herneet, täältä mä tuun!) ja palailen asiaan tuonnempana tässä samassa postauksessa.

Pinon kirjoista Emma ja Pieni talo preerialla ovat kesken, muut ovat korkkaamattomia. Kirjahyllyt pursuilevat lukemattomia kirjoja ja saattaa olla etten osaa pysyä poissa kirjastosta, kun kerran olen menossa keskustaan... Eli lukemisto saattaa muotutua täysin toisenlaiseksi. Se jää nähtäväksi! Kivaa päivää kaikille, muistakaa nauttia lämmöstä ja ottaa rennosti, jos voitte.

Klo 14:15

Nyt on hernevarastot täydennetty, lukeminen alkakoon! Taidan aloittaa tässä löysässä fiiliksessä kirjalla, jonka nimi tuntuu sopivan tähän hetkeen, Liha tottelee kuria...

Klo 18:50Supinen luettu, tässä päikkäreiden kahden hernelitran ja auringosta nauttimisen lomassa. Kirja oli ihan viihdyttävä, mutta seuraavaksi kaipaan jotakin vähemmän paheellista, taidanpa siis lukea loppuun Pieni talo preerialla.

Sivuja luettu: 336 

Klo 19:39

Luin Ingallsin Lauran seikkailut loppuun, tästä sain kätevästi rastin lukuvuoden haasteeseen kohtaan, jossa luetaan vähemmistöön kuuluvista henkilöistä, sillä Ingallsin perhe tutustui intiaaneihin. Nyt taidan pitää vähän taukoa lukemisesta ja miettiä, mitä sitä seuraavaksi lukisi.

Sivuja luettu: 498

Kello 21:25

Eipä kestänyt lukuinto kuin hiukan Emmaa eteenpäin ennen kuin lopahti. Huomenna jatkuu ja aikaahan on iltapäivään klo 14:15 asti. Nyt loppuilta taitaa kulua Breaking badin parissa.

Sivuja luettu: 534

Sunnuntaina klo 13:24

Tänään olen lueskellut mustaa hevosta pinon ulkopuolelta, Donna Leonin Kuolema oopperassa. Ihanaa lukea pitkästä aikaa kunnon murhamysteeriä! Tunti olisi vielä maratonaikaa, mutta en nyt lue enempää eli lopullinen sivumäärä tälle maratonille on 682 sivua. Ei kovin paljon, mutta onpa ollut mukavaa maratoonata näin rennon puolivillaisesti. Lomalla voisi vetäistä ehkä tiukemmankin maratonin, niin mukavaa puuhaa tämä on.

8 kommenttia:

 1. Oikein kuumat hellepäivät on mukava käyttää lukemiseen, vaikka ei ole kivaa jos pelkkä sivun kääntäminen aiheuttaa hirveän hikinoron otsalle :D Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
 2. Täällä Oulussa sataa vettä, tuulee ja on muutenkin todella koleaa, mutta sekin on kyllä hyvä lukusää – mutta aina ilmeisesti tuntuu olevan, satoi tai paistoi :D

  Leppoisaa maratonia!

  VastaaPoista
 3. Lokoisan kuuloinen maraton! Rennolla otteella saa parhaat fiilikset.

  Minäkin sain muutaman sivun luettua huvipuiston metelissä tänään. Ilma suosi ulkona lukemista Etelä-Suomessa.

  VastaaPoista
 4. Hauskaa maratonia! Minä odottelen heinäkuun yhteismaratonia, jos silloin taas saisi muutaman sivun käännettyä ;)

  VastaaPoista
 5. Pieni talo preerialla - kirjat ovat mukavia. Minulla kesälukemistoon kuuluu aina lapsuuden kirjoja. Esimerkiksi tyttökirjafiilis iskee aina kesäkuussa. Sinulla on kiva postaus, joka huokuu heinäkuun vapaata tunnelmaa. Hyvä hyvä :)

  VastaaPoista
 6. Rento lukumaratoni on hyvästä eli fiilisten mukaan tankkailee kirjoja. :) Oletko aloitellut tuoa Konradin Pimeyden sydäntä vielä? Se kiinnostaa minua, sillä olisi tarkoitukseni lukea se klassikkohaasteeseen. Vielä en ole aloittanut, mutta onhan tässä aikaa.

  VastaaPoista
 7. Mukava postaus. omalle lukulistalle meni näistä Liha tottelee kuria

  hyvää kesän jatka

  VastaaPoista
 8. Mukava postaus. omalle lukulistalle meni näistä Liha tottelee kuria

  hyvää kesän jatka

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!