torstai 9. heinäkuuta 2015

J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi & huomenna alkaa kesäloma!

Kesäloman kynnyksellä ultrapikainen ja ultrakevyt kirjapostaus.

Harry Potter on parasta ikinä. Ahmin tämän ensimmäisen osan ennätysvauhdilla ja olenpa onnellinen, että minulla on kotona odottamassa koko sarja, sain kaikki seitsemän kirjaa nimittäin siskoiltani synttärilahjaksi maaliskuussa (ihan paras lahja!). Osien edetessä Potter-sivistymättömyyteni tulee vähenemään ja yöunet lyhenemään, sillä jo tämä 334-sivuinen ensimmäinen osa lyhensi niitä eli voi vain kuvitella mitä tapahtuu paksumpien osien osalta. Minuhan oli tarkoitus lukea Sota ja rauha heinäkuun loppuun mennessä, mutta taidankin lukea Potterit. Heh.

Jossakin vaiheessa ehkä kykenen syvempäänkin analyysiin, mutta nyt tyydyn siteeraamaan Albus Dumbledorea:

"Onpa ollut vuosi! Toivottavasti teidän päänne ovat hivenen täydempiä kuin tullessanne... teillä on edessänne koko kesä aikaa tyhjentää ne mukavasti ennen ensi vuoden alkua..."

Minäpä kirmaan huomisen työpäivän jälkeen kesälomalaitumille tyhjentämään päätäni. Huominen Vaasa-Turku -junamatka on hartaasti odotettu, sillä aloitan kesälomani lukemalla Knausgårdin viidettä Taisteluni-kirjaa. Blogi saattaa elää hiljaiseloa tai sitten ei, seuraavat kolme viikkoa ajattelin mennä fiilispohjalta. Kivaa heinäkuuta kaikille!

15 kommenttia:

 1. Hauskaa heinäkuuta ja ihania Potter-hetkiä! <3

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus!
  Itse aloitin lukemisen aikanaan Pottereista, enkä helppolukuisista kirjoista luki- ja hahmotushäiriöstäni huolimatta. Luen Pottereita edelleen säännöllisesti uudestaan. Ne on ajattomia klassikoita, jotka ei koskaan vanhene! Rowling onnistui loistavasti kirjoittaessaan ne, vaikka mua itseäni harmittaa muutama päätösosan menetys, koska pari lempihahmoani menehtyy. Mutta ei siitä sen enempää, etten pilaa lukuintoa! (:

  kirjablogini osoite on http://elamalukijana.blogspot.fi/
  liity ihmeessä lukijaksi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihastunut tekstin sujuvuuteen ja fiksuun huumoriin. Rowling on taitava eikä läheskään niin helppo kuin voisi kuvitella.

   Ja kiitti vaan spoilauksesta ;)

   Poista
 3. Aaah Potterit <3 Monet lukevat niitä nyt uudelleen ja tekisi kovasti itsekin mieli jälleen lukaista ne! Olen kuitenkin päättänyt että pidän sarjasta muutaman vuoden tauon ihan tarkoituksella, jotta uudelleen lukeminen olisi sitten myöhemmin taas nautinnollisempaa, jos vaikka olisi unohtanut joitain tapahtumiakin sitten. :)

  Kivaa lomaa sinulle! :)

  VastaaPoista
 4. Aijai, ihanaa lomaa, paljon aurinkoa ja lämpöä toivotan suveesi! :)) Minulla on Potter-neitsyys tallella edelleen, vaikka toki olen kirjoista tietoinen - ja myös niiden pohjalta tehdyistä elokuvista. Jostain syystä ei vain ole minuun kolahtanut edes kokeilla niitä lukea. Ehkä joskus kokeilen eli ei ole mitään antipatioita Potteria kohtaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potterien pohjalta tehdyt elokuvat on ainakin osittain ihan hyviä mutta voittaa kevyesti esim. Riordanin Percy Jackson sarjan kaksi ekaa elokuvaa... Ne oli täysi pohjanoteeraus. Pottereissa sentään on yritetty tehdä mahdollisimman lähelle kirjojen tapahtumia (:
   Kannattaa lukea kirjat, et missään nimessä menetä mitään

   Poista
 5. Potterit on mahtavia kesälukemisia! Itse olen tämän vuoden lukenut uusintana niitä, tosin vähän hitaalla tahdilla, koska en kestä kaikkia juonenkäänteitä loppuosassa enää.

  Alkujaan aloin lukea niitä uudelleen, koska töissä lapset luki niitä ja meinasin vahingossa spoilata useammankin kerran, kun en enää muistanut, että mitä tapahtui missäkin kirjassa. Ja alussa ajattelin, että voin ihan rauhassa löysäillä niiden kanssa, kun lapset on hitaampia lukijoita kuin minä, ja kesäloman alkaessa huomasin, että olin jo parhaimmillaan 2 kirjaa jäljessä, kun ne oli innostunut tosissaan lukemaan tarinaa eteenpäin. Nyt olenkin sitten kesälomalla yrittänyt vähän kiriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt menossa Liekehtivä pikari ja juuri mietin että onneksi on vielä paljon jäljellä!

   Poista
 6. Itse lämpenin Pottereille vasta kolmannen osan myötä, kaksi ensimmäistä tuntuivat liian kevyiltä ja ns. "lapsenmielisiltä". Kolmososasta eteenpäin olin kuitenkin totaalisesti koukussa. Jos sinä siis rakastuit jo ensimmäiseenkin osaan, niin voin vaikka vannoa, että Potterit tulevat olemaan niin sun juttu! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekehtivä pikari on tähän mennessä ollut ehkäpä koukuttavin, onneksi on jäljellä vielä kolme osaa tuonkin jälkeen.

   Poista
 7. Minä kasvoin Pottereiden kanssa, olin viimeisen osan ilmestyessä muistaakseni pikkaisen päälle parikymppinen. Ehkä siitä syystä ne ensimmäisetkään osat eivät tuntuneet liian lapsellisilta. Muistan vieläkin, miten ensimmäisen osan ilmestyttyä suomeksi, kirjaa markkinoitiin "uudenlaisena sarjana, joka sopii sekä aikuisille että lapsille". Olin katkera, kun äitini osti ekan osan siskolleni eikä minulle. Viimeisen osan luin englanniksi, kun en malttanut odottaa suomennosta. Mukavaa ja rentouttavaa lomaa sekä hyviä lukuhetkiä Pottereiden parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kia! Minä olen nuorempana lukenut aiemmin muistaakseni kaksi ensimmäistä osaa, mutta ihan yhtä hyvinä pidin niitä nyt aikuisenakin. Lapsellisuuden ohella niissä on niin paljon muutakin, huumoria ja hienoa tarinankehitystä.

   Poista
 8. Siskot mainittu! Moooi<3 Hyvä, ettet tähdittänyt tätä, se ei varmaankaan olisi ollut helppoa:D (niin ja joku fanaatikko oisi varmasti suuttunut, olisipa pisteet olleet mitä vain:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :D Täydet tähdet --> ei voi olla tuota mieltä, kun ei tiedä miten hyviä on viimeiset osat, alle viisi tähteä --> miten voit olla tuota mieltä, kun tämä on parasta ikinä.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!