lauantai 1. elokuuta 2015

3 kirjaa -haaste

Sain ilokseni Hurjalta Hassulta Lukijalta eli Jassulta haasteen, jonka ideana on listata kolme sellaista kirjaa, joista on blogannut ja joiden pariin haluaa vielä uudelleen palata. Koska rakastan listoja ja on aina hauskaa muistella menneitä, tartuin tähän haasteeseen innolla.

1. David Mitchellin Pilvikartasto

Kuva: Adlibris


Pilvikartasto oli ensimmäisiä kirjoja, joista kirjoitin blogiini. Tammikuussa 2013 tein gradua, mutta oikeasti olisin halunnut lukea romaaneja. Opiskeluaikana luin ehkä 1-2 romaania vuodessa (nyt tämä tuntuu ihan käsittämättömän absurdilta nykyiseen yli sadan kirjan vuositahtiin verrattuna!) ja olin lämmittelemässä vanhaa lukuharrastustani uudelleen. Kirjoitin tuolloin kirjasta näin ja se tiivistää aika hyvin sen, miksi haluan palata kirjaan uudeleen:

"Minua suorastaan harmittaa, etten malttanut siirtää Pilvikartaston lukemista johonkin myöhempään, enemmän vapaa-aikaa sisältävään, ajankohtaan. Muutaman sivun lukeminen aina ennen nukahtamista iltaisin ei ollut omiaan tuomaan ilmi tämän kirjan parhaita puolia. Kirjan lukemisen jälkeen iskikin halu lukea se heti uudestaan."

2. Günter Grassin Peltirumpu


Peltirummun luin niinkin hiljattain kuin viime marraskuussa, mutta kirjan uudelleen lukemiseen syntyi hirvittävä halu heinäkuussa, kun kävimme Gdanskissa.

"En kykene kertomaan Peltirummusta sitä, mikä teki kirjasta niin erityisen. Siksipä toivoisinkin,  että useampi lukija löytäisi tämän hienon klassikon. Maagisen realismin keinoin etenevä romaani, joka on sekoitus sotaisaa historiaa, Danzigin kaupunkimaisemia, hämäriä tapahtumia Oskarin isoäidin neljän hameen alla, sipulien kuorimista ja itkemistä Sipulikellari-yökerhossa, mielisairaalaa, hämärää seksuaalisuutta ja uskonnollisuutta ja tietenkin valtava määrä rummun pärinää: tämä on yksinkertaisesti romaani, joka on koettava itse!"

3. Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän


Anna minun rakastaa enemmän on listalla siitä yksinkertaisesta syystä, että se kuuluu bloggaamieni kirjojen ehdottomaan kärkikastiin. Rakastuin kirjaan aivan suunnattomasti ja muistan edelleen elävästi miltä sen lukeminen tuntui. Elin aika vaikeaa aikaa elämässäni tuolloin ja kirja lohdutti. Lisäksi tämä bloggaukseni taitaa olla suosikkini kaikista tänne kirjoittamistani teksteistä ja tuota kuvaakin pidän edelleen onnistuneena. Ehkäpä jo ensi talvena voisin lukea kirjan uudelleen. Odotan lukukokemusta erityisesti siksi, että viimeksi ahmin kirjaa valtavalla vauhdilla, toisella kerralla voisi malttaa vähän pysähtyäkin välillä.

Minä en haasta nyt ketään, sillä haaste on tainnut jo aika ahkerasti kiertää kaikki halukkaat. Tämä oli kiehtova haaste, siitä kiitos vielä Jassulle!

8 kommenttia:

 1. Tykkäsin Pilvikartastosta leffana, joten tuo kirja voisi iskeä. Täytyypä laittaa lukulistalle. :)

  VastaaPoista
 2. Pilvikartasto on huikea kirja, voisin itsekin lukea sen uudestaan. Elokuvaa en ole vielä katsonut.

  VastaaPoista
 3. Pilvikartasto kuuluu minunkin lukulistaani ja leffa odottaa sitten heti sen jälkeen.

  Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan! :)

  VastaaPoista
 4. Pilvikartasto on lukulistallani ja kiinnostaa tavattoman paljon.

  VastaaPoista
 5. Pilvikartasto odottaa jo hyllyssä... Peltirumpu kiinnostaa aivan hurjasti. Ainut, jonka näistä olen jo lukenut, on Itkosen kirja. Pidin siitä kovin, mutten ihan niin paljon kuin hänen esikoisteoksestaan. Kirjassa on kuitenkin mainio idea, yllätys.

  VastaaPoista
 6. Pilvikartasto ja Peltirumpu ovat koristaneet lukulistaani kotvasen jos toisenkin. Varsinkin tuo Pilvikartasto on sekä houkutellut että hieman pelottanut, kun tuntuu että sen lukemiseen pitäisi varata aivan erityinen aika, jotta ehtisi kunnolla keskittyä kirjaan. Tänä kesänä sitä ei näköjään vielä löytynyt. :)

  VastaaPoista
 7. En ole lukenut näistä mitään. Pilvikartasto ja Peltirumpu kyllä kiinnostaa.

  VastaaPoista
 8. Noita kahta en ihmettele yhtään, vaikuttavia ja hienoja romaaneja molemmat, vaikkakin eri tyylisiä.

  Pilvikartasto sen sijaan taisi mennä minulla pahasti yli hilseen, sillä se jäi kesken. En kyllä muista siitä enää kuin aika vakavan ärsyyntymisen tunteen :D

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!