torstai 13. elokuuta 2015

Pian se on täällä - blogistanian elokuun lukumaraton!

Kuva lukumaratonin emäntäblogista Oksan hyllyltä
Lukumaraton, kun tavallinen lukeminen ei vain riitä.

Blogistanian tämän kesän toinen lukumaraton järjestetään nyt lauantaina 15.8.2015. Emäntäblogina toimii Oksan hyllyltä, jossa voi ilmoittautua mukaan tai kerrata lukumaratonin säännöt.

Minulla on varsin perinteisesti taas sellainen tilanne, että mitään kokonaista ja ahkeraa maratonia en pysty lukemaan. Mukana haluan olla kuitenkin tavalla tai toisella ja siksipä starttaan maratonin huomenna junassa, luen siellä niin paljon kuin ehdin ja toivon ehtiväni lukemaan jonkin verran myös itse maratonpäivän puolella. Maratonin suoritushetki tulee siis olemaan pe klo 15:20 - la klo 15:20.

Raportti maratoninini sujumisesta taitaa päivittyä vasta lauantain puolella. Junakirja on kuitenkin jo valittu, se on Barbara Kingsolverin Myrkkypuun siemen. Kirja kertoo 1960-luvun amerikkalaisesta perheestä, joka lähtee lähetystyötä tekemään Kongoon. Teos etenee perheen naisten silmin siten, että kertoja ja samalla kertojaääni vaihtuu. Olen lukenut kirjaa nyt noin 50 sivua ja olen aika lumoutunut. Loistava maratonkirja siis!

Kimppamaratonien parasta antia on käydä lukemisen ohella kurkkimassa, miten muilla sujuu. Sekin jää nyt vähemmälle, mutta odotan silti innolla maratonia ja mitä kaikkea kirjabloggaajat ympäri blogistaniaa tulevatkaan lukemaan.

Lopputulos 15.8.2015 

Luin junassa ja hiukan tänä aamuna ja tämän maratonin lopputulokseksi tuli 284 sivua. Koko sivumäärä kertyi samasta kirjasta, Barbara Kingsolverin Myrkkypuu siemenestä, jossa etenin mukavasti, mutta luettavaa on silti (onneksi) jäljellä vielä 300 sivua.

Tämä maraton meni näin, mutta oli kiva olla mukana edes jollakin tasolla. Parasta antia on päästä lukemaan, miten muilla on sujunut! Ja monethan maratoonaavat vielä tälläkin hetkellä ja jatkavat lukemista huomisen puolella.

6 kommenttia:

 1. Mä olen taas jotenkin kiireideni keskellä ollut ihan ulalla, enkä muistanut lainkaan, että nyt on joku maraton. Kiitos siis muistutuksesta!

  Minä en ole kuluneen kesän aikana ehtinyt lainkaan maratoonailemaan, ja itse asiassa juuri tänään mietin, että olisi kiva, jos voisin viettää joku kerta lähiaikoina jotakin sellaista "äidinkielenopettajan lukumaratonia". Tänään nimittäin juuri sovittiin äidinkielenkurssieni yhteisesti luettavat kirjat opiskelijoideni kanssa, ja niitä on yhteensä kolme eri kirjaa tämän hetkisillä kursseillani. Pitäisi saada ne äkkiä itse luettua, jotta osaan ajoissa laatia niistä hyvät keskustelukysymykset. Kärpästen herra lähtikin jo heti tänään hyvään vauhtiin! Viikonloppusuunnitelmani ovat vielä osittain vähän avoinna, joten en ole ihan varma, mutta olisikin hauska toteuttää tämä äidinkielenopettajan lukumaraton elokuun yhteislukumaratonin puitteissa! :)

  Antoisaa maratonia sinulle! :) Juna on muuten mielestäni yksi ihan parhaimpia paikkoja lukea!

  VastaaPoista
 2. MInäkin luen vain osan 24 tunnista. Siitä tulee joka tapauksessa mukavaa kun ollaan saatu itse valita lukemistomme. Kivaa maratonia sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Mukavasti ehdit lukemaan junamatkan aikana. Junalukemisessa onkin aivan oma tunnelmansa. Kiva, että olit mukana tässä maratonissa. :)

  VastaaPoista
 4. Mä tykkään myös seurailla muiden lukemisia. Osallistuin itsekin, ja vaikka en pyhittänyt päivää pelkästään kirjoille, sain luettua paljon verrattuna siihen, mitä ilman lukumaratonia olisin lukenut :) En muista, olenko ilmoittautunut lukijaksesi, mutta seurailen siis blogiasi. Mukavaa syksyä! T. Meri

  VastaaPoista
 5. Lukumaratonin voi onneksi toteuttaa halutessaan vähän rennommin. Luki sitten kuinka paljon tahansa vuorokauden aikana, niin siinä on oma tunnelmansa kun tietää ketkä lukevat samaan aikaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! Tämä oli ihan kiva tapa osallistua maratonille, ei ollut silmätkään yhtään ristissä suorituksen jälkeen ;)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!