torstai 7. tammikuuta 2016

Talvinen lukumaraton

Maailman paras sohvakaveri, joka osaa pötköttelyn jalon taidon.
Ulkona paukkuu kova pakkanen, mikäs sen parempaa tekemistä kuin lukea sisällä kahvikuppi kädessä ja villasukat jalassa. Klassikkojen lumossa -blogissa on käynnissä yhteinen lukumaratonviikko, johon minäkin nyt siis otan osaa. Tarkoituksenani on lukea keskeneräisiä kirjoja, joita onkin paljon ja nauttia lokoisasta olosta. Aloitan nyt, kun kello on 20:02 ja lopetan siis huomenna samaan aikaan. Saa nähdä mikä on maratonkunto tällä kertaa!

Torstai

Klo 20:02

Beatlesia taustalle soimaan (lopultakin Spotifyssä!) ja aloitus ihanalla Oneironilla. Olen päässyt siinä aiemmin sivulle 214.

Klo 22:37

Aika juoksee! Oneiron on pitänyt minua käsittämättömässä koukussaan, mikä ihana kirja. Seuraavaksi ehkä yksi jakso True Detectiveä ja nukkumaan, saa nähdä luenko enää tämän päivän puolella. Aamulla sitten viimeistään jatkuu taas.

Sivuja luettuna: 158

Perjantai

Klo 10:46

Huomenta! Nukuin piiiitkät yöunet, joten nyt jaksaa taas lukea. Sain jo Oneironin luettua loppuun ja tänään olen lukenut Sherclok Holmesin seikkailuja. Niitä on jäljellä vielä parisataa sivua. Voi olla että luen muuta välillä, niin mielenkiinto pysyy paremmin yllä.

Sivuja luettuna:  284

Klo 11:39

Holmes alkoi kyllästyttää, seuraavaksi taidan lukea välillä Villijoutsenia tai sitten Tintti-sarjakuvaa. Holmesin seikkailuista on lukematta enää Lordin häät, Beryllikruunu ja Kotiopettajattaren seikkailu ja toivoisinkin että ehdin lukemaan nekin vielä tänään.

Sivuja luettuna: 350

Klo 14:12Luin sata sivua Villijoutsenia, nyt sivulla 328 (olen ihan ällistynyt kommunistisen Kiinan historiasta... tästä kirjasta tulee varmasti myöhemmin oma postauksensa). Nyt tuntuu siltä, että en taida hirveästi tänään enää lukea. Mieli ja kroppa kaipaavat salille, joten sinne käy matka illalla. Ruokakaupassakin pitäisi käydä. Jos kuitenkin noita Holmesin tarinoita lukisi vielä ennen kahdeksaa. Ja äänikirjaa ainakin kuuntelen kävelymatkoilla (Lehtolaisen Veren vimma). Mukavasti (ja hienoja kirjoja) olen joka tapauksessa saanut luettua, vaikka sivumäärä ei tuosta hirveästi kasvaisikaan.

Sivuja luettuna: 454

Klo 19:10

Salilla ja kaupassa käyty. Nyt on vielä hetkinen aikaa lukea. Siispä Sherlockin seikkailujen pariin!

Sivuja luettuna: 454
Äänikirjaa kuunneltu: 45 min

Klo 19:49

Sherlock Holmesin seikkailut tuli luettua loppuun, jes! Tämä oli kiva ja erittäin rento lukumaraton. Tällaisia voisi pitää useammankin!

Lopputulos: 538 sivua, 45 min äänikirjaa
Yhtään kirjaa en lukenut kokonaan, sillä kaikki neljä kirjaa olin aloittanut jo aiemmin. Oneironin ja Sherlock Holmesin seikkailut luin loppuun. Villijoutsenet ja Veren vimma jäivät vielä kesken.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Leppoisa tämä maraton tosiaan olikin :)

   Poista
 2. Voi miten hyvältä kuulostaa lukumaraton näiden pakkasten keskellä. Itsekin olen lukenut paljon. Ja voi Oneiron <3 Hauskaa maratonia!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei ollut mikään supermaraton lukumäärien vuoksi, mutta muuten kyllä.

   Poista
 4. Oi, lukumaraton näillä pakkasilla on kyllä ihana ajatus! Kyllä itsellänikin on mennyt paljon aikaa viltin alla kirjan kanssa, sillä mikä olisikaan parempaa kun pakkanen paukkuu ulkona. :) Maratoniloa, kirja on ainakin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa jatkaa viikonlopun viettoa samoissa merkeissä, vaikka maraton loppuikin :)

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!