sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Blogistanian kesälukumaraton (päivittyvä postaus)


Kesäloma on päässyt puoleen väliin ja sopivasti tähän hetkeen osuu rauhoittuminen vuorokauden ajaksi kirjapinojen keskelle. Loma on ollut tähän asti ehkä elämäni onnistunein. Kesäkelit jatkuvat Turussa siihen malliin, että huomasin jo selailevani juhlinnan uuvuttamien ihmisten Ruisrock-sunnuntain lippujen myynti-ilmoituksia. Tulin sentään järkiini, sillä ei Ruissaloon asti viitsi lähteä pelkän sään ja tunnelman vuoksi, esiintyjät kun eivät ole makuuni. Ja sitä paitsi olen hiukan loman uuvuttama, eilenkin oli melkoiset juhlat, kun joimme kakkukahvit keskiviikkona 97-vuotta täyttävän mummuni kunniaksi.

En vieläkään tiedä, mitä aion lukea. Aiemmassa postauksessani on iso pino kirjoja ja voi olla että ainakin aloitan jostakin niistä. Olen varustautunut maratoniin kahvilla, irtokarkeilla ja uusilla porkkanoilla. Aion ottaa rennosti ja mennä fiiliksen mukaan. Jos ei tule ukkosmyrskyä, luen varmasti osan maratonista viereisessä puistossa. Aloitan kello 14 ja lopetan siis huomenna samaan aikaan. Koitan säännöllisesti tehdä päivityksiä myös blogiin ja tietenkin käydä kurkkimassa miten muilla sujuu. Siellä näyttääkin jo olevan melkoisia sivumääriä luettuna. On tämä hauskaa touhua! Mahtavaa maratonia kaikille, minä palaan pian asiaan :)

Klo 14:00

No niin, nyt alkaa! Päätin aloittaa kesken olevalla Syrjästäkatsojan tarinalla, jossa olen nyt sivulla 296. Let's mennään!

Klo 17:03

Syrjästäkatsojan tarina luettu. Luulin lukeneeni kirjan aiemmin, mutta en ehkä olekaan. Hieno kirja, eikä niin synkkä kuin arvelin (toivoin?) sen olevan. Nyt ehkä pienet päiväunet...

Sivuja luettuna: 200

Klo 18:56

Olen lukenut puhelimesta kesken olevaa e-kirjaa Timur Vermesin Täällä taas (sivulle 204). Siinä Hitler seikkailee nykyajassa. Äsken kirjassa oli kohta, jossa Hitler totesi mäyräkoiren olevan koiramaailman juutalaisia. Nyt akku uhkaa loppua, joten pitää laittaa puhelin lataukseen ja siirtyä lukemaan jotakin tavallista kirjaa. Tuntuu siltä, että alan nyt vasta herätä tähän päivään ja päästä kunnolla lukemisen makuun.

Sivuja luettuna: 238

Klo 21:19


Aloitin Kyrön Kerjäläisen ja jäniksen, jossa pääsin sivulle 220. Tärkeitä teemoja, mutta jotenkin kirja tuntuu vähän liian sekavalta. Hyvin tarina kuitenkin pitää otteessaan. Loppuilta taitaa olla omistettu Game of Thronesille, tosin voi olla että jatkan vielä lukemista. Huomenna joka tapauksessa jatkuu.

Sivuja luettuna: 458

11.7. klo 0:32

 Täällä taas eteni vielä 60 sivulla ja aloitin lisäksi Eskon kanssa iltalenkillä Harjunpää ja pahan pappi -äänikirjaa 20 minuuttia. Nyt hyvää yötä!

Sivuja luettuna: 518
Äänikirjaa kuunneltuna: 20 min

Klo 10:08

Huomenta! Luin äsken Täällä taas loppuun, lukuaikaa jäljellä vielä lähes neljä tuntia, huippua! Kerjäläinen ja jänis jatkuu seuraavaksi.

Sivuja luettuna: 548
Äänikirjaa kuunneltuna: 20 min

Klo 11:21Sainpa luettua tällä maratonilla yhden kirjan kokonaan, kun Kerjäläinen ja jänis on nyt luettu. Mitäköhän sitten lukisi, 2,5 tuntia vielä aikaa.

Sivuja luettuna: 655
Äänikirjaa kuunneltuna: 41 min

Klo 13:04

Maratonaikaa olisi jäljellä vielä tunti, mutta maraton oli nyt osaltani tässä. Hauskaa oli ja juuri sopivan rentoa! Minulle ei sovi suurien sivumäärien tavoittelu, kadotan niin helposti lukemisen ilon ja alan suorittaa. Nyt luin kaksi kirjaa loppuun, yhden kokonaan ja aloitin 70 sivun verran Hitlerin raivottaria, jonka lukemista jatkan varmasti jo tänään. Lisäksi kuuntelin Harjunpää ja pahan pappi -äänikirjaa. Lopputuloksena siis:

Sivuja luettuna: 725
Äänikirjaa kuunneltuna: 41 min

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja lukuintoa! Toivottavsti säät suosivat ja eväät maistuvat! Kirja ainakin kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä ja lukuintoa! Toivottavsti säät suosivat ja eväät maistuvat! Kirja ainakin kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista
 3. Oulussakin on nautittu upeasta auringonpaisteesta tänään, ja se hieman verotti omaa lukemista. Lukuintoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kivaa maratonia! Teemestarin kirjaa voin tosiaan kyllä suositella luettavaksi maratonilla, ja toki muutenkin. Ainakin minulla toimi hyvin :D

  VastaaPoista
 5. Mukavaa maratonia! Nyt ehtii käydä seuraamassa muiden menoa, kun itse on jo lopettanut :)

  VastaaPoista
 6. Hauskaa maratonia :) Timur Vermesin kirja kuulostaa erikoiselta...

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä maratonille! :) Itse sain tänä iltana päätökseen. Omalta osaltani ei ollut kovin onnistunut suoritus, sillä tuli niin paljon kaikkea häiriöitä (puhelin hajosi > puhelinostoksille jne.) Syrjästäkatsojan tarina on muuten aivan ihana! Ja loppu kovin arvoituksellinen!

  VastaaPoista
 8. Aika hyvä taktiikka lukea kirjoja limittäin eikä kerralla kaikkia alusta loppuun. Kerjäläinen ja jänis oli aika erikoinen, mutta omalla tavallaan mieleenpainuva. Täällä taas kiinnostaa, koska sen ideaa on kovin kehuttu.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!