tiistai 20. toukokuuta 2014

11 kysymyksen haaste

Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogin herttainen Anna J haastoi minut kivaan haasteeseen, jossa kerrotaan asioita ja vastaillaan kysymyksiin. Mikäs sen mukavampaa kuin itsestään puhuminen! Annan haasteen myötä muistin, että tähän on minut haastanut jo aikaa sitten myös Mai ja Jonna, joiden kysymyksiin vastaamatta jättämistä pahoittelen vilpittömästi ja tartun nyt näihin uusimpiin, Anna J:n kysymyksiin. Olen myöskin pahis (tai kiltti, näkökannasta riippuen) enkä haasta ketään, sillä tämä lienee kiertänyt jo kaikki halukkaat blogit.

Ensimmäisenä kerron siis 11 satunnaista faktaa meikäläisestä:

1. Olen ihan järjettömän hyvä Supaplexissa.
 
2. Heitän palloa kuin tyttö. Kuin kädetön, sokea, ryömimisikäinen tyttö. Olen saanut koiraltani kummastuneen katseen koirapuistossa, kun heitin sille tennispalloa, eikä pallo lentänytkään niin pitkälle kuin minne se oli valmis juoksemaan.3. Big shocker: tykkään listoista. (Ajattelin pikapuoliin lisätä blogiini neljännenkin listan!)

4. Jotkut laskeskelevat lampaita, kun koittavan saada unta, mutta minä laskeskelen usein listojeni kirjoja ja teen lukusuunnitelmia. Se on todella rentouttavaa.

5. En ollut juonut elämäni aikana yhtäkään kokonaista kupillista kahvia ennen vuotta 2012. Nykyään juon useamman kupillisen päivässä. Uskokaa lapset, kun teille opetetaan, että sosiaalinen paine on merkittävin syy päihteisiin sortumiseen. Kun työpaikan kahvitunnilla kaikki muutkin kahvittelee, on vain helpompaa mennä itsekin mukaan siihen touhuun.

6. Olen oikeasti sitä mieltä, etten voisi elää ilman musiikkia. Jos en ole kuunnellut musiikkia muutamaan päivään/soittanut itse, alan oireilla fyysisesti. Minulla on kaksi kitaraa, koskettimet ja Spotify, levyjä en ole ostanut enää aikoihin.7. Minulla on viha-rakkaussuhde tietokoneisiin. Puuhailen töissä ja vapaa-ajallani paljon tietokoneilla ja olen opiskellut tietojenkäsittelytiedettä sivuaineenakin, mutta silti olen sitä mieltä, että tietokoneet ovat tuoneet nykyelämään hirveästi negatiivisia asioita ja niiden passivoiva vaikutus ahdistaa minua. Sama koskee älypuhelimia, jotka ovat kasvaneet ihmisten käsiin kiinni.

8. Olen eniten oma itseni ja rennoimmillani kotitilallamme ja sen metsissä.

9. Vaikka olenkin maatalon tytär, tiedän hävettävän vähän mitään konkreettista maanviljelystä ja pellon muokkausvaiheista. Silti esitän asiantuntijaa, jos joku vähemmän aiheesta tietävä kysyy, mitä jossakin pellolla on tehty/parhaillaan tehdään.

10. Sama pätee myös siihen, jos joku maallikko kysyy "mikä kivi tää on". Ensinnäkin, olen maaperägeologi, toiseksi, jos sanon graniitti, se menee luultavasti täydestä ja aika lähelle. Vaikka olenkin pehmogeologi, muistan silti edelleen turmaliinin kaavan, jossa on yli kymmentä alkuainetta. Plus wollastoniitti on CaSiO3. Aivoistani löytyy runsaasti hyödyllistä tietoa.11.Olen nopea lukemaan, kirjoittamaan, puhumaan ja kävelemään. Olen hidas juoksemaan, ajamaan autoa ja tiskaamaan.


Ja sitten vastaukset Annan hauskoihin kysymyksiin:

1. Mikä/Mitkä oli(vat) lempiaineesi koulussa?
Maantieto oli aina kivaa ala-asteelta lukioon asti. Yliopistossa tajusin, että se on geologiaa kehnompi mukatiede (tähän vapaavalintainen hymiö), joten en kokenut tarpeelliseksi opiskella sitä muutamaa kurssia enempää. Toivottavasti paikalle sattuu nyt joku maantieteilijä, hehe ;) Musiikista tykkäsin myös kovasti ja äidinkielestä. Mikään ei siis ole muuttunut.

2. Oletko aina ollut kova lukemaan vai missä vaiheessa elämää lukuharrastuksesi on syttynyt?
En ole ollut näin kirjahullu kuin vähän yli vuoden. Lapsena ja nuorena luin paljon, mutta en läheskään niin ahmimalla kuin monet muut (piti välillä pelata sitä Supaplexiakin...). Opiskeluaikana olin pitkään kokonaan lukematta romaaneita. Tosin keskivertolukijaan verrattuna olen kyllä aina tainnut ollut kova lukemaan.

3.Mitä luulet kirjahyllysi sisällön kertovan sinusta?
Klassikkoja lukeva hamsteri, joka tykkää myös sarjakuvista ja ostaa paljon pokkareita ja divarikirjoja.

4. Oletko sosiaalisesti enemmän ujo vai rohkea?
Olen sosiaalisesti kiusaantunut pingviini. Olen hyvä juttelemaan vieraillekin ihmisille, mutta myös pohtimaan jälkeen päin sanomisiani ja usein turhankin innokasta höpöttelyäni. 

5. Lempivaatteesi?
Farkut ja neule on univormuni.
 
6. Millainen on kaunein maisema mitä voit kuvitella?
Norjan vuonot, oioi.


7. Jos saisit käteesi taikasauvan ja tehtäväksesi heilauttaa sitä kerran paremman maailman puolesta, minkä muutoksen tekisit maailmaan?
Poistaisin ihmisten pohjattoman ahneuden ja lyhytnäköisyyden.

8. Suurin ruokapaheesi?
Kippari-juusto. Olen säätänyt itselleni kiellon sen ostamiseen, kun jos jääkaapissamme on sellainen paketti, popsin sen pois ennätysajassa. Kts. edellinen vastaus...

9. Mitä maata äänestit/olisit äänestänyt tämän vuoden Euroviisuissa ja miksi?
En koskaan äänestä Euroviisuissa, vaikka muuten suhtaudunkin niihin varsin intohimoisesti. Tänä vuonna olisin äänestänyt Alankomaita. Koska kaksi kitaraa! Ja biisikin oli ihan symppis.

10. Mihin muumien hahmoon samaistut eniten?
HEMULIIN! Olen viettänyt monenmonta päivää kesästä 2008 Hemulina ja vieläkin harmittaa, miksi en tajunnut pyytää ketään ottamaan kuvaa minusta Hemulina. Hemuli on persoonallinen, ihana ja hömelö luonnontieteilijä.11. Mitä kivaa aiot tehdä tänä kesänä?
Lukea kirjoja töiden jälkeen puistossa, käydä ehkä festareilla, geokätköillä, mennä jonnekin vaellukselle ja uida ainakin kerran. Lisäksi ajattelin nauttia siitä, että kuntosalilla on kerrankin ihanan tyhjää.

10 kommenttia:

 1. Näitä on aina kiva lukea :) Mutta vastaamiseen menee hirveesti aikaa (nimim. yksi 11-rypäs killuu, kun ylimietin vastauksia, hmm.). Kiinnostukseni heräsi neljättä listaa kohtaan! Pidänhän itsekin listoista luvattoman paljon ;) Nobelisteja, spefiä, mitä mitä?

  VastaaPoista
 2. Jei mahtavuutta! Samaistun muutamassa kohdassa sinuun, minä olin maantietofriikki koulussa, geologiaa en tosin koskaan löytänyt. =D Norjan vuonot, ah! En ole niitä livenä nähnyt muuta kuin kuvissa, mutta haluaisin joskus päästä katsomaan. Ja kahvin juonti alkoi minulla noin kahdeksantoistavuotiaana ensimmäisessä työpaikassani, ja siitä se musta tie alkoi... =D Minulla ei ole älypuhelinta. Oma puhelimeni on sikavanha (varmaan monen mielestä, kun se on kohta viisi vuotta vanha) ja kun se lähtee tästä maailmasta, en edes halua älypuhelinta. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee :D Minulla on älypuhelin, mutta se on oikeasti aika kyllästyttävä kapistus. Kivaa on kuitenkin se, että siinä on gps ja kartat, olen ummikko kaupunkisuunnistaja... Ehkäpä sinun kannattaisi antaa geologialle mahdollisuus, vaikkapa siellä vuonoilla ;) Tuo kuva on Svartisen-jäätikön lähistöltä ja olin jopa jäätikkövaelluksella tuolla kielekkeellä, aika huippu opiskeluun kuuluva kurssi, sanoisinko.

   Poista
 3. Ihanaa, toinenkin Supaplex-intoilija! Itse tosin en ole päässyt pelaamaan moneen vuoteen, kun ei ole tässä aikuisiän koneella enää ollut. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen pelannut viimeksi ehkä kolmisen vuotta sitten, sitä saa pelattua DOSBox-emulaattorilla :) Hauskinta oli kun parikymmentä ensimmäistä tasoa menivät edelleen ihan lihasmuistilla...

   Poista
 4. Jos saisin tuolta syötävän ihanalta mäyrikseltä tuon katseen huonon heiton jälkeen, en lakkaisi ikinä heittämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eskon katse on kyllä maailman palkitsevin :) Niin pentuna niin kuin tuossa kuvassa kuin nyt melkein 2-vuotiaanakin.

   Poista
 5. There's shocking news in the sports betting industry.

  It's been said that any bettor needs to look at this,

  Watch this now or quit betting on sports...

  Sports Cash System - Sports Betting ROBOT

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!