keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kirjallinen katsaus vuoden toiseen neljännekseen

Sinne meni puolet vuodesta 2015! Käsittämätöntä ja vähän pelottavaa. Nämä kolme viimeistä kuukautta ovat kuluneet sellaisella vauhdilla, että koskaan aiemmin minulla ei ole ollut vastaavia ongelmia pysyä vauhdissa mukana. Kiireistä huolimatta olen ehtinyt lukemaan aika paljon nytkin, tosin ihan ensimmäisen kvartaalin vauhdissa en sentään pysynyt. Tammi-maaliskuun lukemiset on listattu täällä. Silloin luin 35 kirjaa eli listaus jatkuu sijalta 36.

Huhtikuu

Huhtikuussa kaipasin hömppää ja sen näkyy kirjavalinnoissa. Tosin kuukauden loppua kohden sain ahkeroitua listankin kirjoja. Luettujen kirjojen listalle pääsi myös Kirjan ja ruusun päivän Hotakaisen Kantaja, josta tosin en ehtinyt koskaan bloggaamaan, vaikka kirjasta pidinkin.36) Graeme Simsion: Vaimotesti
37) Siina Tiuraniemi: Kukkia Birgitalle
38) Kari Hotakainen: Kantaja
39) Ismail Kadare: Särkynyt huhtikuu
40) Paul Auster: Mr Vertigo
41) Alfred Döblin: Berlin Alexanderplats

Toukokuu

Toukokuussa aloin olla Todella Kiireinen. Jokainen viikonloppu oli täynnä ohjelmaa ja töissä alkoivat maastotyöt (sydän). Kuvioita sotki vielä kaamea korvatulehdus. Luin poikkeuksellisen paljon suomalaista kirjallisuutta ja ahmin putkeen kaksi Enni Mustosen kirjaa. Haikailin puistossa lukemista, mutta kylmyyden vuoksi en päässyt puuhaan toukokuussa.
42) Ian McEwan: Ikuinen rakkaus
43) Jussi Valtonen: Siipien kantamat
44) Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa
45) W. G. Sebald: Saturnuksen renkaat
46) Enni Mustonen: Paimentyttö
47) Enni Mustonen: Lapsenpiika
48) Eppu Nuotio: Mutta minä rakastan sinua

Kesäkuu 

Kesäkuussa kiireet kasvoivat vielä toukokuuta suuremmiksi ja senpä vuoksi odotankin vähän yli viikon päästä alkavaa kesälomaa kuin kuuta nousevaa, jos vaikka saisi kesäkuun aikana kerätyt univelat nukuttua pois... Luin pari e-kirjaa, josta toista vihasin (Parvekejumalat) ja toista rakastin tulisesti (Älä käy yöhön yksin). Intoilin ihan sikana suomalaista punkkia Valtio vihaa sua -kirjan myötä ja ahmin lisää Enni Mustosta. Pääsin lopultakin puistoon lukemaan ja ihan loppukuusta kesäkin näytti lämpenemisen merkkejä.


49) Anja Snellman: Parvekejumalat
50) Charles Kingsley: Vellamon lapset
51) Kjell Westö: Älä käy yöhön yksin
52) Similä ja Vuorela: Valtio vihaa sua - Suomalainen punk ja hardcore 1985-2015
53) Enni Mustonen: Emännöitsijä
54) Johanna Sinisalo: Auringon ydin
55) W. Somerset Maugham:Elämältä se maistui

Kiireisiin nähden olen ehtinyt bloggaamaan kirjoista ihan kohtalaisesti. Lukuvauhti on ollut melkoinen ja koko alkuvuotta on luonnehtinut omiin lukutottumuksiini nähden poikkeuksellisen laaja suomalaisen kirjallisuuden lukeminen, mikä on oikeastaan aika kiva asia. Tämän vuoden aikana olen tähän mennessä lukenut 21 kirjaa 1001-listalta ja sekin on ihan kivasti, kun ottaa huomioon miten paljon olen lukenut ihan kaikkea muutakin. Kaikenkaikkiaan kuluneeseen puoleen vuoteen on mahtunut aika uskomattoman hienoja kirjoja. Innolla odotan, mitä loppuvuosi tuo tulleessaan!

4 kommenttia:

 1. Siipien kantamat ihastutti minuakin. Upea, kaunis ja herkkä kirja. :) Tuo punk-kirja kuulostaa kiinnostavalta. Punk on minulle täysin vierasta aluetta, mutta kun se euroviisujen aikaan oli niin pinnalla niin alkoi hieman uteloituttaa mitä se pitää sisällään.

  VastaaPoista
 2. Jännä juttu, mietin juuri vähän aikaa sitten, että mikä kumma siinä on, kun monesti koen kotimaiset kirjailijat stooreineen vieraiksi- siis toisinsanoen, liian tutuiksi. Kaipaan vaihtelua, kaipaan toisenlaista kertojanääntä, toista miljöötäkin. Sirpa Kähkösen kirjoihin pitäisi perehtyä. Suosituksia hänen kirjojensa suhteen? Pidän kyllä mainituista Anja Snellmannista- tosin en ole lukenut hänenkään kirjojaan enää vuosiin ja yritin jossain vaiheessa tutustua Westön teokseen mutta se ei ollutkaan niin säkenöivä kuin olin odottanut, jne. Luultavasti minulta on tästä syystä mennyt ohi monta hyvää kotimaista kertojaa. Riikka Alaharjan Maihinnousun hotkaisin pitkillä loikilla ja se kirja jäi mieleeni. Ian mc Evanilta olen tainnut lukea kirjan tai pari. Ihan hyviä kirjoja, mutta ulkomaisistakin kertojista kaipaisin päivitystä. Sari Wickströmin Kuohuva Rooma pitäisi lukea loppuun. Aurinkoa kirjakesään! nm Petra

  VastaaPoista
 3. Sulla on ollut hyvä lukuvauhti yllä! Itse en tahdo ehtiä lukemaan, saatika bloggaamaan. :P

  VastaaPoista
 4. Huh huu miten paljon olet ehtinyt lukemaan jo tämän vuoden aikana! Ja ihan hyvältä vaikuttavia kirjojakin vielä :)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!