keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Tulossa perjantaina: Miniloman minilukumaraton


Loma-aika on innoittanut kirjabloggaajia maratoonaamaan. Esimerkiksi Krista maratoonasi tänään ja Suketus viettää huomenna maratonpäivää. Minulle ei ole pitkää talvilomaa siunaantunut, mutta perjantaina minulla on vapaata eli pääsen jo huomenna matkustamaan kotiin. Aamulla on tylsiä asioiden hoitamisia (jonka takia tuo yksittäinen vapaapäivä on vähän pakko pitää), mutta ajattelin koittaa saada vapaapäivästä irti mahdollisimman paljon hauskaa luksusta. Ja mikä onkaan parempi muoto vapaapäivän viettämiseen kuin lukumaraton! 24 tuntia en aio viikonlopustani uhrata, mutta ajattelin pyrkiä kolmasosamaratoniin eli kahdeksaan tuntiin. Siinäkin ehtii saada jo ihmeitä aikaan. Esimerkiksi marraskuisella maratonillani luin välillä 9:00 - 17:03 yhteensä 919 sivua.

Heti idean keksittyäni ja siitä valtavasti innostuttuani keräsin täällä kämpässä lojuvia kirjoja pinoon. Tämä pino matkustaa huomenna rinkassa kotiin, jossa se tulee vielä kasvamaan. Maratonilla on kivaa olla valinnanvaraa, en tietenkään näistä tule lukemaan kuin pienen osan. Pinossa ovat:

Philip K. Dick: Palkkionmetsästäjä - Blade runner
Olen nähnyt leffan, joka oli valtavan iloinen yllätys. Alkuperäinen nimi on niin hyvä, Do Androids Dream of Electric Sheep. Sivuja 169.

Knut Hamsun: Nälkä
Ei ehkä maratonainesta? Kiinnostaa kovasti, mutta ehkä vasta myöhemmin kuitenkin. Sivuja 169.

Nathanel West: Vastaathan kirjeeseeni, Miss Lonely Hearts
Lyhyt, mutta ei välttämättä kovin kevyt? Sivuja 115.

Rebecca West: The Return of the Soldier
Englanniksi lukeminen voisi olla mukavaa vaihtelua. Sivuja 187.

Samuel Bellow: Tartu tilaisuuteen
Saa nähdä, tartunko tilaisuuteen, heh. Sivuja 145.

Marguerite Duras: Lol V. Steinin elämä
Rakastaja oli hieno ja tämäkin kiinnostaisi. Sivuja 154.

H.G. Wells: Aikakone
Tämäkin on ollut lukulistani kärjessä jo pitkään. Sivuja 94.

Kaikki yllämainitut ovat myös 1001-listalla. Suomalaiset suosikit listalla puolestaan on:

Joel Haahtela: Katoamispiste
Sain tämän kirjan kirjabloggaajien tontturingissä joululahjaksi P.S. Rakastan kirjoja -blogin Saralta. En ole harmikseni ehtinyt sitä lukemaan, mutta ehkäpä nyt! Kirja vaikuttaa hurjan mielenkiintoiselta ja Haahtela on kirjabloggaajien keskuudessa hyvin pidetty. Sivuja 159.

Pino on melko raskas, jonka vuoksi lainasin mukaan myös villin kortin, jota voin hyödyntää vaikkapa lenkillä koiran kanssa. En käsitä, miten tämä vain istuskeli kirjaston hyllyssä!

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (äänikirja)
En ole lukenut Pulkkiselta vielä mitään, enkä tiedä, onko tämä hömpähkö uutuus paras valinta ensimmäiseksi kokeiluksi, kiinnostava joka tapauksessa. Kesto 4 h 47 min.


Mielipiteitä pinosta? Mitä sinä lukisit tai jättäisit lukematta? Olisipa jo perjantai!

10 kommenttia:

 1. Olen lukenut Nälän, mielestäni se oli ihan luettava kirja, mutta ei kuitenkaan noussut suosikkeihini. Onpas sinulla jotenkin lyhyt painos. Minä luin sellaisen painoksen, jossa oli yli 200 sivua. Taisi olla iso fontti?

  Philip K. Dickin kirja minullakin odottaa hyllyssä, tosin eri kirja.

  Aikakone kiinnostaisi. En tiennytkään, että se on noin lyhyt :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on aika paljon tekstiä yhdellä sivulla, johtunee siitä? Aikakoneeseen taidan tarttua heti ensimmäisten joukossa, lyhyt kun on niin tulisi ainakin yksi kirja luettua kokonaan :)

   Poista
 2. Jee, kivaa että lähdet maratonille, osittaisellekin!

  Monipuolisen oloinen kirjapino, josta en itse ole lukenut mitään. Tuo Aikakone voisi ainakin olla must!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wohoo, en malta odottaa! Aikakoneen matkaan lähden huomenna aika varmasti :)

   Poista
 3. Nälkä on yksi minun lempparini mutta ehkä tosiaan pikkuisen raskas maratonille. Its eluin sen maratonille ja kyllä sen kanssa irtosi ihan hikeä vaikka sivumäärältään pieni onkin.

  Katoamispiste on mielestäni oiva kirja maratonille. Tuli ahmittua putkeen vaikken sitä maratonilla lukenutkaan. Ei suosikkejani Haahtelalta mutta ihan mukava kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Pihi nainen :) Kiva kuulla, että Nälkä on hyvä, odotan sen lukemista paljon, vaikken ehtisikään sen pariin vielä maratonilla.

   Poista
 4. Jee! Maratoonien kannustusjoukoissa on hauskaa! Mahtava valikoima sopivan mittaisia kirjoja, ihanan suunnitelmallista toimintaa. Pulkkisen ystävänä (ja Iiris Lempivaarasta suuresti ilahtuneena) sanoisin, että tuon kirjan perusteella ei kannta vetää johtopäätöksiä koko tuotannosta :)
  Tsemppiä puolimaratoonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HeidiBee! Osaan kuvitella, että kahdeksan tunnin jälkeen tekisi mieli vielä jatkaa, niin hyvin aiemmat maratonini ovat sujuneet. Mutta voihan sitä viikonloppuna lueskella pinon kirjoja, vaikkei varsinaista maratonia enää jatkakaan :)

   Poista
 5. Mukavaa minimaratonia! Lukupino vaikuttaa antoiselta, en ole kylläkään lukenut niistä yhtään vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :) Odotan innolla, millaisia tapauksia kirjapinosta paljastuukaan!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!