maanantai 28. syyskuuta 2015

Graeme Simsion: Vauvatesti

Kuva: Elisa Kirja
Syyskuun lukemistoni on koostunut Pottereista, dekkareista ja hömpästä. Olen siis kaivannut helppoa ja mukavaa luettavaa, joka viihdyttää, mutta ei vaadi suurta aivotyöskentelyä. Tällaiseen tarpeeseen luin möys Graeme Simsionin (maailman vaikein nimi!) Vauvatestin, joka on jatko-osa keväällä lukemaani mainioon Vaimotestiin.

Vaimotestissä sosiaalisesti rajoittunut Don Tillman sai itselleen vaimon. Toisessa osassa Don on uuden haasteen edessä, sillä vaimo Rosie kertoo olevansa raskaana. Tietenkin Don suhtautuu asiaan aivan omalla tavallaan, analyyttisesti, tieteellisesti ja älyllisesti. Ei ole mikään yllätys, että tämä johtaa väärinymmärryksiin ja konflikteihin Rosien kanssa.

Vaimotesti oli hauska, raikas, oivaltava ja söpö. Sen vuoksi odotinkin, että Vauvatesti jatkaisi samaa linjaa ja olinkin aika pettynyt, kun kirja oli lähinnä surullinen. Donin kyvyttömyys normaaliin kommunikointiin on aika masentavaa luettavaa. Kirjan henkilöillä tuntuu kaikilla menevän enemmän tai vähemmän huonosti ja vaikka lopputulos on luonnollisesti onnellinen, ei kirja ole mitään hauskaa luettavaa. Ehkäpä on niin, että Donin sinänsä loistava hahmo ja kirjan hauska idea ei kanna yhtä kirjaa pidemmälle. En tiedä aikooko Simsion jatkaa Donin elämästä kirjoittamista, mutta toivon tosiaan että mahdollinen jatko-osa olisi taas vähän hauskempi ja onnelisempi.

Kirjailija: Graeme Simsion
Luettu kirja: Vauvatesti (The Rosie Effect, 2014)
Kustantaja: Otava
Suomentaja: Inka Parpola
Mistä hankittu: Elisa Kirja
Sivumäärä: 311
Arvostelu: ★★

2 kommenttia:

  1. Minä taas pidin tätä tosi hyvänä. Ja tuo kirjailijan nimi aiheuttaman pakokauhua, jos se pitää kirjoittaa

    VastaaPoista
  2. Aika lailla samoilla linjoilla. Kirja oli alussa hauska, mutta sitten päästään isoon valehtelun verkkoon... Loppupuoli oli surullista luettavaa.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!