lauantai 19. syyskuuta 2015

Leena Lehtolainen: Ensimmäinen murhani & Seppo Jokinen: Vihan sukua

Äänikirjainnostus jatkuu! Dekkarit toimivat loistavasti äänikirjoina, niin kuin olen ennenkin monesti todennut. Olen kuunnellut äänikirjana aiemmin yhden teoksen sekä Jokiselta että Lehtolaiselta ja nyt tuntuikin siltä kuin olisin palannut vanhojen ystävien seuraan.

Leena Lehtolaisen Maria Kallio -dekkareihin tutustumisen aloitin kakkososasta Harmin paikka ja nyt kuuntelin ensimmäisen osan, Ensimmäinen murhani. Tämä esikoinen oli jos mahdollista vielä kakkososaakin kiehtovampi. Maria Kallio on kova, uskottava ja kaikinpuolin mieletön roolihahmo. Ensimmäisessä dekkarissa hän tekee viransijaisuutta poliisilaitoksella ja saa ratkaistavakseen ensimmäisen murhatapauksen. Itäsuomalaisen osakunnan yliopistokuoro on ollut harjoittelemassa mökilä ja kun aamu valkenee, yksi kuoron miehistä löytyy kuolleena rannalta. Lisämakua murhatapaukseen tuo se, että osa kuorolaisista on Marialle ennestään puolituttuja.

Lehtolainen on niin taitava hahmonluoja ja tarinankertoja, että odotan innolla mitä seuraavat Maria Kallio -dekkarit tuovat tullessaan. Onneksi minulla onkin kolme seuraavaa osaa odottamassa äänikirjoina!

Kirja: Leena Lehtolainen: Ensimmäinen murhani (1993)
Kustantaja: Tammen äänikirjat
Lukija: Erja Manto
Mistä hankittu: Turun kirjastosta
Arvostelu: ★★★★


Seppo Jokiselta olen aiemmin kuunnellut Koskinen ja raadonsyöjä -dekkarin, joka on julkaistu jo vuonna 1997, kun taas Vihan sukua on vuodelta 2013. Paljon on siis ehtinyt tapahtua, kun välissä on ilmestynyt viitisentoista Koskis-dekkaria, mutta kunnon dekkarisarjan tapaan eivät nuo väliin jääneet kirjat häirinneet lainkaan.

Vihan sukua sijoittuu minulle hyvin tuttuun paikkaan, Tampereen rautatieaseman läheisyyteen. Eräänä tavallisena arkiaamuna tapahtuu junaonnettomuus. Pian selviää, että onnettomuuden aiheuttaa pommi, joka on räjähtänyt junaradan viereisessä talossa juuri sillä hetkellä, kun juna on ohittanut talon. Juoni muotoutuu yllättävän monitahoiseksi ja jännittäväksi ja samoin kuin Leena Lehtolaisen kohdalla, myös Seppo Jokisen kirjoittajantaitoja täytyy ihmetellä. Loistavaa! Myös Koskisen seikkailuja on saatavilla laajasti äänikirjoina joten voin ja aion jatkossakin lenkkeillä, siivota ja kokata kuuntelemalla hienoja suomalaisia dekkareita.

Kirja: Seppo Jokinen, Vihan sukua (2013)
Kustantaja: CrimeTime
Lukija: Ola Tuominen
Mistä hankittu: Elisa Kirja
Arvostelu: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!