maanantai 25. tammikuuta 2016

Lukumaratonviikko 25. - 31.1.


Olen aiemmin osallistunut varsinaisille vuorokauden pituisille lukumaratoneille ja pari kertaa pitänyt myös all you can read -viikonlopun. Nyt kun Cats, books & me -blogin Kirsi julisti koko viikon pituisen lukumaratonin, päätin olla mukana. Tällä viikolla näyttäisi vielä olevan aika paljon lukuaikaa, toki muu arki menee lukemisen edelle, mutta aika paljon haluaisin silti saada luettua. Etenkin kun klassikkohaasteen kakkososan klassikko on vielä lukematta... Minulla on sitä paitsi tammikuussa lähtenyt kirjastosta lainaaminen ihan täysin lapasesta. Kuvassa näette kirjastonkirjojen huojuvan pinon.  Ei lopu lukeminen ainakaan kesken. Kakola-kirjassa olen puolessa välissä, Narniaa ja Punavuoren keisarinnaa olen myös jo aloittanut. Oletteko lukeneet jotakin näistä, onko suosituksia?

Tähän maratoniin ajattelin osallistua siten, että kirjaan päivittäin lukemani määrän ja viikon lopuksi teen koontipostauksen lukemistani kirjoista, päivittäisistä sivumääristä ja lukemisen herättämistä ajatuksista. Facebookin puolella saatan tehdä välihuomioita. Voisin tällä viikolla panostaa myös blogiini ja tsempata sen verran, että saisin lopultakin julkaistua muutaman rästipostauksen. Toivossa on hyvä elää.

Mukavaa ja kirjaisaa viikkoa kaikille! Loppukevennyksenä Eskon aamujumppaa viime viikolta. Tuollaisia venytyksiä voisin itsekin tehdä sohvaa vasten lukemisen lomassa ;)
18 kommenttia:

 1. Olen tainnut ennenkin hehkuttaa, että Pahuus kannattaa lukea, mutta kertaus on opintojen äiti, eikö ;)

  Pidähän kiva lukumaraton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jassu! Saattaapi olla että juuri sinun ansiostasi tuo Pahuus pomppasi mukaan kirjastosta ;)

   Poista
 2. Antoisaa maratonia! Ihana tuo aamujumppaaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihi nainen! Aamujumppaajasta kannattaisi ottaa oppia, sen venyttely näyttää niin nautinnolliselta :)

   Poista
 3. Mukavaa maratonviikkoa! Pinostasi en ole lukenut mitään, paitsi nähnyt Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa leffana (ja on muuten hulvaton!). Kivan monipuoliselta se kyllä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen muistaakseni nähnyt tuon leffan, mutta en siitä ilmeisesti ainakaan kovasti innostunut, kun ei ole jäänyt juuri muistijälkiä. Kirja kiinnostaa kuitenkin kovasti.

   Poista
 4. Hei kiva että tulit mukaan! :) Hienolta näyttää kirjapino ja aamujumpat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi, kiva kun aloitit tämän maratonin :)

   Poista
 5. Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa on itselläkin ajatuksissa VIIMEIN lukea tänä vuonna, joten odotan mielenkiinnolla mitä siitä sanot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumehörhökirjat ovat olleet lähes poikkeuksetta itselleni epämieluisia, mutta tästä odotan jostakin syystä enemmän.

   Poista
 6. Onpas siinä mahtavan kokoinen pino! Huxleyn teos on ikuisuuslistallani. Kerran olen lukenut alusta parisenkymmentä sivua, mutta jäi jostain ulkokirjallisesta syystä kesken. Pitää tänä vuonna paikata dystopiaklassikoiden aukkoa sivistyksessäni lukemalla se viimein loppuun, samoin kuin Orwellin Vuonna 1984.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuonna 1984 oli upea ja uskon että Uljas uusi maailma on sitä myös :)

   Poista
 7. Noista olen lukenut Tintin Neuvostojen maassa, ihan vain sen maineen ja Keskisuomalaisen listan takia. Oli aika asenteellinen, eikä myöhempien sarjakuvien veroinen. Mutta tyydyttihän se tietyn uteliaisuuden.

  Punavuoden Keisarinna on ollut jo vuoden kesken (vaikka pitikin laittaa se luetuksi GR:ssä, etteivät sivut menisi väärälle vuodelle. Tilastofriikki täällä hei!). En tiedä, miksi se minulla tökkii niin, pitäisi olla aivan suosikkilukemistoani, kun kerran on historiallinen dekkari ja aikakin mielenkiintoinen. Ehkä hahmot eivät jaksa kiinnostaa, olisi edes pikkuisen "USTia" tai ehkä huumoria jossain, ihan vähäsen vain... Ihan hyvin kirjoitettu se minusta kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin viime vuonna Mustosen (Mannisen) Syrjästäkatsojan tarinoita suurella innolla ja ajattelin, että tämä Punavuoren Keisarinna imaisisi mukaan samalla tavalla. Ihan vielä se ei ainakaan ole tapahtunut, mutta olenkin vasta ihan alussa. Saa nähdä :)

   Poista
 8. Mukavaa maratonia! Olisikin kiva pitää runsaslukuinen vko mutta valitettavasti nyt ei siihen kykene! Ehkä talvilomalla jos sellaista pääsee pitämään <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos bleue! Minulla taas luultavasti jatkossa tulee olemaan vähemmän lukuaikaa, joten pitää nyt nauttia :)

   Poista
 9. Narnian tarinat ovat rakkaus, suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt lukenut Velhoa ja leijonaa, mutta en jotenkin pääse vauhtiin. Olisi ehkä pitänyt lukea nämä nuorempana, mutta elättelen vielä toiveita että innostun oikein kunnolla.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!