torstai 22. toukokuuta 2014

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto (parasta elämässä)


Torstai-iltaa! Otetaanpa eilinen komento facebook-kyselystä takaisin. Eipä ole näemmä tuo kyselynamiska ensimmäinen eikä viimeinen niistä bloggerin gadgeteista, jotka lakkaavat toimimasta hetken käytön jälkeen. Pyörittelen facebook-ajatusta ja informoin sitten, jos olen ryhtynyt tuumasta toimeen.

Kamala luonto on ihan uskomattoman ihana. Ja kamala. Sarjakuva on minulle tuttu entuudestaan Helsingin Sanomien sarjasivulta, mutta jotenkin en osannut ajatella että kyseessä on suomalainen sarjakuva, vaikka olisihan se pitänyt tajuta. Sarjakuvan takana on Jarkko Vehniäinen
joka on Kamalan luonnon lisäksi piirtänyt julkkissarjakuvia ja karikatyyrejä. Mies ei taida vielä oikein olla julkisuuden henkilö verrattuna vaikkapa Fingerporin piirtäjään Jarlaan, mutta kovasti toivoisin hänelle ja sarjakuvilleen suosiota, julkisuutta ja kovia myyntilukuja. Kamala luonto on nimittäin ihan mahtava! Seuraa muutama perustelu:

Kamalassa luonnossa huumori on kieroutunutta ja mustaa eli juuri sellaista, mistä minä tykkään. Parivaljakko Ilves ja Kärppä on sopivan pöhkö, ironinen, mutta kuitenkin söpö. Huumori on toisinaan verbaalista, toisinaan sit-com -tyyppistä ja kakkahuumoriltakaan ei vältytä. Metsän eläimet ovat yllättävän epäsovinnaisia ja mahtavan karmeita ja moraalisesti arveluttavia tyyppejä. Pupuille käy usein huonosti, mutta niin käy tarinan pääparillekin.

Hauskaa on myös se, että vaikka pupuille käy usein huonosti, käy niillekin joskus hyvin. Ihan niin kuin luonnossa oikeastikin. Mäyräkoiran omistajan mielestä kuitenkin täysin hulvatonta on se, kun metsään sattuu eksymään omituinen hirvitys:


Taidanpa jatkossakin siis keskittyä siihen, ettei Esko pääse yksinään metsään. Siellä ne kärpät ja ilvekset vaan naureskelisivat sille, niin parempi pysytellä ihan vaan ihmisten parissa. Pari tuntia ennen tuon ensimmäisen kuvan ottamista, Esko pyrki lähituttavuuteen pellolla olleiden kurkien kanssa. Mitäköhän ne olisivat pötköstä tuumineet, elleivät olisi päättäneet lähteä hurjan pedon tieltä pois...

Jos tykkäät söpöistä eläimistä ja mustasta huumorista, suosittelen oikein lämpimästi Kamala luonto -sarjakuvia!

Kirjailija: Jarkko Vehniäinen
Kirja: Kamala luonto
Julkaistu: 2013 (Arktinen banaani)
Mistä hankittu: Kirjastosta
Arvostelu: ★★★★

7 kommenttia:

 1. Kamala luonto on minun lemppareita Hesarin sarjiksista. :) Enpä tiennytkään, että tästä on kirjakin ilmestynyt. Pitääpä ottaa lukulistalle. :)

  VastaaPoista
 2. Näitä tulee seurattua Iltasanomien sivulta, pitäisi kyllä tarttua albumiversioonkin. Nämä ovat hillittömiä :)

  VastaaPoista
 3. Niin mäkin! Fanitan siis tätä - Eskon lisäksi - ja vielä Fingerporia, Viivi & Wagneria ja Wumoa - nämä aina päivän Hesarista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii Esko on otettu fanituksesta! MInä tykkään eniten tästä ja Fingerporista, muut eivät niinkään ole minun juttuni.

   Poista
 4. Niin mäkin! Fanitan siis tätä - Eskon lisäksi - ja vielä Fingerporia, Viivi & Wagneria ja Wumoa - nämä aina päivän Hesarista.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!