lauantai 5. marraskuuta 2016

Miika Nousiainen: Juurihoito


Olin kovasti pettynyt, kun Nousiainen ei ollut mukana lempiohjelmani Hyvät ja huonot uutiset viimeisimmällä kaudella. Sitten kuitenkin kuulin, että mies kirjoittaa uutta kirjaansa ja totesin, että parempi niin. Aika kuluu niin nopeasti, että yhtäkkiä huomasinkin kirjan jo ilmestyneen ja aika nopeasti sain sen kirjastostakin.

Vadelmavenepakolainen on yksi kotimaisista suosikeistani ja sekä Metsäjätistä että Maaninkavaarasta olen tykännyt paljon. Odotukseni olivat korkealla, enkä tosiaan joutunut pettymään, Juurihoito oli erittäin mukava lukukokemus. Juurihoidossa puhutaan paljon hampaista ja ilmeisesti Nousiainen on ammentanut teeman omasta elämästään, hän nimittäin kertoi kirjamessuilla kaatuneensa lapsena pyörällä siten, että useampi hammas katkesi. Hampaisiin liittyvät asiat ovat meille tärkeitä ja hampaisiin ja hampaiden hoitoon liittyy usein traumaattisiakin kokemuksia.

Juurihoidossa etsitään juuria ja parannetaan juuria. Siinä käytetään hammaslankaa, koetaan sukulaisuutta samanlaisten hampaistojen kautta ja podetaan hammassärkyä. Esko ja Pekka, toisistaan tietämättömät veljekset, kohtaavat hammaslääkärillä, jossa Esko on lääkäri ja Pekka potilas. Alkaa selvitä, että salaisia sisaruksia on enemmänkin ja veljekset lähtevät reissuun, joka vie heidät aina Australiaan asti.

Juurihoidossa ei liikuta niin syvissä vesissä kuin vaikkapa Maaninkavaarassa. Juurihoito oli erittäin viihteellinen, mutta viisaalla tavalla. Se on nousiasmaiseen tapaan täynnä hauskoja ja osuvia oivalluksia ja kirjan lukeminen aiheuttaa hymähtelyä ja hyväksyviä nyökkäyksiä. Nousiainen hallitsee sanat ja herkkyyden ja hauskuuden tasapainon. Tällaisia kirjoja kaivataan maailmaan ehdottomasti lisää.

Kirjassa seikkailtiin ympärs maailmaa, joten laitan kirjan Helmetin-haasteen kohtaan matkakertomus.

Kirjailija: Miika Nousiainen
Luettu kirja: Juurihoito, Otava, 2016
Sivumäärä: 332
Mistä hankittu: Kirjastosta
Arvostelu: ★★★

8 kommenttia:

 1. Ehdottoman hyvä syy oli olla pois Hyvien ja huonojen uutisten vika kaudelta, vaikka minäkin kyllä kaipasin häntä kovasti ohjelmaan! Juurihoito on mahtava, tykkäsin tästä niiin kovasti. <3 Oletko muuten katsonut Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmaa? Nousiainenhan on mukana siinä ja on kyllä elementissään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, Pitääkö olla huolissaan on siitä vielä parempi ohjelma, että siinä on mukana myös Hotakainen <3

   Poista
 2. Nousiainen on huumorintajuinen ja se näkyy hänen kirjoissaan. Vadelmavenepakolainen oli aivan huippu. Ehkä sen loppua olisi voinut hioa.
  Luen varmasti Juurihoidon sopivassa saumassa. Inhoan muuten hammaslääkärissä käyntejä. Kummipoika on hammaslääkäri ja veljentyttö hammashoitaja. Silti kuulun suvun siihen osaan, joka ei tykkää. Veljeni jopa käy nukutuksessa hoidattamassa hampaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nousainen puhui Turun messuilla juuri siitä, että hammaslääkäri on kummallinen ammatti, samaan aikaan vihattu, mutta silti arvostettu. Pakko siellä on käydä, vaikka sitten nukutuksessa! Minulla oli onnea, kun lapsuudessani hammaslääkärit olivat mukavia, ei jäänyt traumoja. Eikä minulla ole ikinä ollut yhtään reikää, vaikka 30 tulee mittariin ensi vuonna, siinäkin ehkä syy.

   Poista
 3. Juurihoito oli erinomaisen viihdyttävä kirja, jonka ahmaisi nopeasti. Itse näin juurihoitoteeman ulottuvan vertauskuvallisesti myös sukujuuriin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! :) Tulehtuneiden hammasjuurien ja sukujuurien hoitoa.

   Poista
 4. Uskaltaakohan tuota lukea. Ettei alkais hammasta särkeä..😂

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!