torstai 16. lokakuuta 2014

Torstai-illan kolme pikaista

Jotenkin pidän siitä, että kaikista lukemistani kirjoista jää edes jonkinlainen merkintä tänne lukuhistoriani kirjoihin. Rahkeita pidempiin teksteihin ei nyt riitä, joten tässä koottuna pari riviä kolmesta viime aikoina lukemastani kirjasta.

Erik Axl Sund: Varistyttö (listojen ulkopuolelta)

Minä todella halusin pitää tästä kirjasta. Kaikki tarvittavat palaset mielettömään lukukokemukseen olivat paikoillaan (kansikuva iski poikkeuksellisen voimakkaasti, siksi tästä kirajsta aluen alkaen olen edes kiinnostunut) mutta jotenkin lukukokemus jäi harmittavan vaisuksi. Ehkä olisin halunnut yllättyä enemmän? Ehkäpä kuitenkin annan jatko-osillekin mahdollisuudet, mahtavat kansikuvat niissäkin, eiköhän se ole jo riittävä peruste!

Sivumäärä: 415
Julkaisuvuosi: 2014
Mistä hankittu: Vaasan kirjasto


Kävin ihan kirjaimellisesti isolla kirkolla. Ja mitä siellä teinkään? No kuvasin kirjaa tietty...

Marja-Leena Tiainen: Khao Lakin sydämet (listojen ulkopuolelta)

Tämän nuortenkirjan halusin lukea puhtaasti siksi, että olen marraskuussa suuntaamassa kahdeksi viikoksi Thaimaahan Khao Lakiin (reissun lukusuunnitelmiin palailen ensi viikon aikana, ehdotuksia lomalukemiseksi otetaan nyt vastaan kommenttikentässä!). Kirja kertoo tsunamista, joka edelleen on voimakkaasti suomalaisten mielessä. Tuo tsunami iski pahiten juuri Khao Lakiin ja Tiaisen kirjassa päähenkilö kokee tsunamin takautumina ja matkustaa uudelleen paikkoihin, joissa on kipeitä muistoja ja jossa hän on menettänyt muun perheensä. Olen monta kertaa miettinyt, että kaipaisin jotakin kevyttä ja helppoa, jopa hömpähköä luettavaa, joka kuitenkin olisi kieleltään rikasta ja taitavaa. Miksi en ole tajunnut, että tällaiseen tarpeeseenhan kannattaisi napata nuortenkirja! Tiaisen teksti oli kaunista ja kevyttä, miellyttävää luettavaa raskaista aiheista huolimatta.

Sivumäärä: 237
Julkaisuvuosi: 2013
Mistä hankittu: Turun kirjastoHarriet Beecher Stowe: Setä Tuomon tupa (1001-listalta)

Huh! Tämän kirjan luin jo syyskuun puolella. Kirjan hankin Elisa kirjan ilmaisten e-kirjojen valikoimasta. Melkoisen suoraa tekstiä orjuudesta ja orjakysymyksestä. Niin vanhahtavaa kieltä, että jopa tällainen wanhain asijain ihailija hiukkasen pelästyi. Eniten hämmästytti kuitenkin se, kun kirjan alussa luki jotakin sen suuntaista, että muokattu lapsille sopivaksi. Ei tämä nyt silti ihan mikään lastenkirja ollut, raakaa menoa.

Julkaistu: 1852
Mistä hankittu: Elisa Kirja

2 kommenttia:

 1. Minäkin haluan omaan blogiini jotain pieniä ajatuksia lukemistani kirjoista, vaikkei ihan täysmittaista arviota jaksaisikaan näpytellä. Ja joskus kirjojen lukutahtikin menee niin nopeaksi, ettei kaikista ehdi bloggailemaan, ja kun ehtisi ei enää muista kirjasta kaikkea :D Kolmessa vuodessa ei ole tainnut täysin kirjoittamatta kuin pari kirjaa, mutta ehkä sallin sen itselleni :) Ymmärrän siis sinua!

  Minä pidin Varistytöstä todella paljon! Kirjan käänne tuli minulle täysin yllätyksenä ja hihkuin kirjasta tutuille monta päivää. Silti jatko-osa odottelee vielä hyllyssä lukemattomana. Minkäs minä sille voin, että näissä on näin karmivat kannet! Mutta myös hienot kuten sanoit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun olen vähän ehtinyt sulatella Varistyttöä, niin olihan se kyllä aika huippu. Ehkä ei pitäisi koko ajan niin ylianalysoida kaikkea, niin saattaisi yllättyä lukiessaan useammin :D Synkkään syksyyn sopisi kyllä nuo jatko-osat mainiosti, pitäisiköän laittaa varausta kirjastoon...

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!