torstai 2. toukokuuta 2013

Listan ulkopuolelta: Elämäni merkittävin kirja

Mieleni tekee toisinaan kirjoitella blogiini myös niistä kirjoista, jotka eivät ole listallani. Tämä kirja, josta kirjoitan tällä kertaa on sen verran erityinen, että se saa kunnian olla ensimmäinen tällainen listan ulkopuolinen kirja.

Tämä kirja on ehdottomasti tähänastisen elämäni merkittävin kirja. Olen ajatellut tätä kirjaa ehdottomasti enemmän kuin mitään muuta kirjaa ikinä. Viimeiset pari vuotta olen ajatellut teosta hyvin usein ja marraskuusta maaliskuulle päivittäin monta tuntia, tai oikeastaan öin ja päivin. Enimmäkseen siis ajatellut, en niinkään toteuttanut. Se on vain 108 sivua pitkä, mutta sen rivien välistä on nähtävissä koko tunteiden kirjo ahdistuksesta ja tuskasta iloon ja voitonriemuun.

Tämän kirjan työstäminen on vaatinut laskennallisesti yli 1000 tuntia ja se on aika paljon enemmän kuin mikään muu kirja on saanut huomiotani osakseen. Tämän kirjan ansiosta pieni ja söpö, mutta möynnettäköön, aika turha, LuKkini muuttui FM:ksi ja minä siirryin opiskelijasta teoriassa päteväksi vastavalmistuneeksi. Elämäni merkittävin, mutta ei todellakaan paras kirja, joka on vienyt aikaa muilta kirjoilta ihan tuskaisen paljon, mutta joka on nyt valmis ja kansissa. Saanko esitellä, pro gradu -tutkielmani, tuo jokaisen yliopisto-opiskelijan kauhistus ja aikasyöppö ankeuttaja, se on nyt tässä!8 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!