sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kolme bloggaamatonta kirjaa

Kolme yötä jouluun on! Ja joulukiireet ovat saavuttanet minutkin, vaikka joulusta selviänkin melko vähäisin toimenpitein. Marraskuun ja joulukuun aikana olen lukenut paljon, mutta blogannut vähän. Tässäpä siis erittäin lyhyesti kolme 1001-listan kirjaa, joista en ole blogannut ja pidempiin pohdintoihin en taida enää pystyä. Nämä kaikki ovat sellaisia noin kolmen tähden kirjoja, hyviä, mutta eivät maailmoja mullistavia tai poikkeuksellisen ikimuistoisia.

Philip Roth: Salajuoni Amerikkaa vastaan oli poliittinen, mutta siitä huolimatta yllättävän kiinnostava. Se oli pienen pojan (nimeltään Philip Roth) näkökulmasta kerrottu kuvaus yhdysvaltain juutalaisten asemasta toisen maailmansodan aikaan. Pelkäsin kuivakkaa tekstiä, mutta löysin sitä vain kohdista, jossa kuvailtiin pidempään historiallisia tapahtumia ja henkilöitä. Tämä olisi varmasti erittäin mieluisaa luettavaa minua poliittisesti valveutuneemmille henkilöille.

Crow Roadin käsikirjoitus oli ensimmäinen kirja Iain Banksilta, jonka olen lukenut. Skotlanti, viskiä, persoonallisia henkiöitä ja vähän kieroutunutta huumoria höystettynä synkkyydellä ja kuolemalla, tykkäsin!

Ellei (Carol Shields) on romaani romaania kirjoittavasta romaanikirjailijattaresta, jonka maailma on järkkynyt, kun hänen tyttärensä hylkäsi mukavan elämän ja päätyi kadulle kerjäläiseksi. Hetkittäin pidin romaanista paljonkin, toisinaan pidin sitä taas melko turhana. Tässäkin romaanissa on naisia, jotka kokoontuvat ravintolaan keskustemaan, joten melko pian lukemisen jälkeen aloin sekoittaa tämän sekä hiljattain Atwoodilta lukemani Ryövärimorsiamen. Ei ihme, sillä kyseessä on kaksi aika samantyylistä kirjailijaa. Loppujen lopuksi mukava lukukokemus tämäkin.

Kohta lähdemme joulukuusenhakureissuun, äsken kurkkasin ikkunasta ja näyttää siltä, että Turkukin on saanut valkean peitteen. Mikäli en palaa blogiini enää ennen joulua, toivottelen jo nyt teille kaikille oikein ihanaa, rentouttavaa ja tietenkin kirjaisaa joulua! <3

2 kommenttia:

 1. Crow Roadista pidin tv-sarjana ja Shields oli yhteen aikaan lempikirjailijani.

  Myöskin alla oleva Atwood on yksi suosikeistani, jonka pariin aion palata ensi vuonna. Loistavia kirjoja sinulla!

  Ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari a! Ai onko Crow Raod tv-sarja, se on nähtävä ihan ehdottomasti, kiitos vinkistä :)

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!