tiistai 30. joulukuuta 2014

Nobelisteja, vankilapakoa ja perhosia: lukuhaasteiden loppuyhteenveto

Vuosi 2014 kului ennätysnopeasti ja vuoden aikana osallistuin moneen lukuhaasteeseen. Kovin suuria saavutuksia en saanut aikaan ja nyt ajanpuutteen vuoksi kokoan kolme haastetta tähän samaan postaukseen, vaikka jokainen haaste kyllä ansaitsisi kokonaan omat postauksensa

14 nobelistia

Jokken 14 nobelistia -haaste kannusti lukemaan kirjoja kirjallisuuden Nobel-voittajilta. Kuvittelin, että helpohkosti pääsisin ainakin kymmennen nobelisti-kirjaan, mutta toisin kävi. Saalis jäi kahdeksaan kirjaan (Steinbeckin Vihan hedelmät on yhä kesken, enkä ehtinyt saamaan sitä joukkoon mukaan, tosin eipä se olisi nostanut minua seuraavaan kastiin) ja olen näin ollen luokitukseltani "uuras ja ahkera nobelisti-bloggaaja", ihan kelpo suoritus siis, vaikka ylemmäs pyrinkin. Kaikki kirjat kuuluvat myös 1001-listalleni, joten kivasti nobelistien lukeminen edistää projektiani. Kiitos Jokkelle tyylipuhtaasta haasteesta! Tässä vielä lukemani kirjat:

1) Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys
2) Knut Hamsun: Nälkä
3) Samuel Beckett: Molloy
4) Samuel Beckett: Malone kuolee
5) Elfriede Jelinek: Pianonsoittaja
6) Albert Camus: Kapinoiva ihminen
7) Heinrich Böll: Katharina Blumin menetetty maine
8) Günter Grass: Peltirumpu


Hei me lusitaan!

Elegian vankilapako-lukuhaaste oli hauska, vaikka en päässytkään etenemään sen pidemmälle kuin eristyssellistä tavalliseen, tosin edistystä sekin. Pakenin Papillon ja hyppyarkun matkassa:
1) Henri Charriere: Vanki nimeltä Papillon
2) Eric Williams: Hyppyarkku

Lukuiloa Perhoslaaksossa

Lukuiloa Perhoslaaksossa oli Main hieno haaste, johon osallistuminen jäi osaltani varsin säälittäväksi, vaikka niin päätinkin lukea ainakin omasta hyllystäni Baubyn Perhosen lasikuvussa, ehkä ensi vuonna... Lopulta perhosiin liittyvää ei tullut luettua kuin jo lusimishaasteeseenkin osallistunut Papillon eli kuulun siis kaaliperhosten joukkoon. Kiitos Maille haasteesta!1) Henri Charriere: Vanki nimeltä PapillonKivoja haasteita takana, vuoden 2015 haasteita odotellessa!8 kommenttia:

 1. Sinulla on hieno ja monipuolinen lista nobelisteja. Kaksi Beckettiäkin, harvinaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh Beckett...ja Jelinek...eivät mitään lempikirjalijoitani, mutta tulipa luettua ;)

   Poista
 2. Minua kiinnosti erityisesti tuo Sadan vuoden yksinäisyyttä piristävä leivos, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kohtahan on taas helmikuu ja runebergin tortut!

   Poista
 3. Becketiä ja Jelinekiä pitäisi itsekin lukea, Papillon kirja on minusta aika lailla erilainen kuin siitä tehty filmi, molemmat tosin hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään helppoja kirjoja! Papillon oli vähän pettymys, leffaa en ole nähnyt ja pitäisikin se katsoa.

   Poista
 4. Vanki nimeltä Papillion kannattaa lukea, oikea klassikkokirja. Kiitos Marile mukanaolosta. Kaaliperhonen on koko kesän kaunokkiperhonen. Valkoinen ja herttainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlata kaaliperhonen ja sehän onkin oikein nätti :) Kiitos haasteesta!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!