sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Turun kirjamessut - sunnuntai 4.10.

Se oli siinä, takana aivan huikeat messut, kenties parhaat koskaan. Palaan vielä myöhemmin tarkemmin messuostoksiin, mutta tässä muutama tunnelmapala messusunnuntailta, joka huipentui yhden kirjallisen idolini tapaamiseen.

Jokainen messukävijä sain tänään Alastalon salissa. Pitää siis ehkä lukea se joskus?


Aamu alkoi suloisesti tyttökirjoilla. Sara Kokkonen kertoi uunituoreesta kirjastaan Kapina ja kaipuu, Kultaiset tyttökirjaklassikot ja Lumiomenan Katja haastatteli. Kirja käsittelee suomalaislukijoiden ulkomaisia tyttökirjasuosikkeja. Haastattelua kuunnellessani totesin, että pitääkin aloittaa taas Montgomeryn kirjojen uusintalukukierros, sillä edellisestä on jo aikaa. Sara paljasti, että Gulla on hänelle kaikkein rakkain tyttökirjahahmo. Minulla se on Emilia-runotyttö!


Tyttökirjojen maailmasta siirryinkin sulavasti lastenkirjojen maailmaan. Kaksi hurmaavaa herrasmiestä Timo Parvela ja Mauri Kunnas kertoivat kirjoitustyöstä ja uusista kirjoistaan. Haastattelussa kävi ilmi, että näiden lastenkirjojen suosio ja menestyminen ulkomailla on Suomen mittakaavassa todella suurta. En yhtään ihmettele, sillä sekä Parvelan että Kunnaksen teoksissa on jotakin aivan ainutlaatuista ja huumori on juuri sitä parasta laatua, joka uppoaa kaikenikäisiin. Lisäksi kävi ilmi, että Parvela työskentelee talonsa yläkerrassa, Kunnas alakerrassa.


Välillä piti haukata purtavaa ruokamessujen puolella. Sielläkin riitti vilinää. Kuvassa myös rouva Haukio!


Iltapäivällä Tieto-lavalla oli vuorossa kovasti odottamani Ilari Aallon ja Elina Helkalan haastattelu teoksesta Matkaopas keskiajan Suomeen. Olen blogannut kirjasta täällä. Oli hienoa kuulla, että kirjasta on otettu jo neljäs painos eli monet lukijat ovat löytäneet upean tietokirjan pariin!


Katja Ketulla oli kiire lentokentälle, mutta hän ehti kertomaan eläväisesti uudesta Yöperhonen-romaanistaan. Houkutti kovasti ostaa se itselleni, mutta budjetti oli jo ylitetty. Joka tapauksessa aion lukea kirjan niin pian kuin mahdollista, uskon että se on upea.


Päivä ja koko mahtava kirjamessuviikonloppu huipentui yhden suuren kirjallisen idolini Enni Mustosen (Kirsti Mannisen) haastatteluun ja tapaamiseen. Fanitan suuresti Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjaa ja uusimman osan Emännöitsijän ahmin heti, kun se ilmestyi. Oli ihana kuulla, että sarjaan on tulossa vielä ainakin kolme osaa ja seuraavan osan taustatyöt ovat pitkällä!

Muutenkin kirjailijan tuotanto on lähellä sydäntäni. Oikeasti, jos tapaa henkilön, joka on ollut kirjoittamassa kaikkien aikojen suosikkiani, ikuisesti sydäntäni lähellä olevaa Hovimäkeä, niin eihän siinä voi fanityttö muuta tehdä kuin mennä vähän sekaisin. Koska äitini on myös suuri fani, ostin hänelle Emännöitsijän joululahjaksi ja pyysin siihen nimmarin. Samalla pääsin yhteiskuvaan idolini kanssa! Mahtava kirjailijatar, mahtava viikonloppu, loputon määrä kirjoja, tapahtumia, kohtaamisia. Kaikenkaikkiaan loistava viikonloppu, jonka voimilla jaksaa taas syksyn pimeät kuukaudet. Kiitos Turun kirjamessut, ensi vuonna taas!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hauskalta messupäivältä. On aina jännää huomata, että vaikka messut ovat samat, niin kaikilla on sieltä niin erilaisia kokemuksia. Siksi messuraportteja on hauskaa lukea myöhemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Ohjelmaa on niin runsaasti, että toisten raportteja lukiessa oikein hämmästelee, että ai, oliko siellä tällaistakin :)

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!