torstai 1. lokakuuta 2015

Poimintoja Turun kirjamessujen ohjelmasta


Hurraa! Huomenna se alkaa, vuoden paras viikonloppu. Turun kirjamessuja vietetään (meinasin kirjoittaa juhlitaan) perjantaista sunnuntaihin 2. - 4.10. ja itse olen paikalla jokaisena päivänä. Samalla lipulla pääsee myös Ruokamessuille ja tuo yhdistelmähän on täysin lyömätön.

Messujen teemoina ovat tänä vuonna Ruotsi, Saamenmaa ja Kustavi. Messuohjelmaan voi tutustua täällä. Sivustolla on kätevä painike, jolla kiinnostavan ohjelman saa lisättyä omaan listaan. Omat listani näyttävät tältä:

Perjantain ohjelmasta minua aivan erityisesti kiinnostaa Ilkka Heilän ja Jarkko Vehniäisen haastattelut. Sarjakuvateemaa sivutaan myös mielenkiintoisen kuuloisessa pojat ja lukeminen -keskustelussa, jossa on mukana Aku Ankan päätoimittaja. Myös Sofi Oksasen haastattelu kiinnostaa ja voisin kuvitella että en ole ainut.

Lauantaina aion aivan ehdottomasti kuunnella kahden suosikkini Reijo Mäen sekä Kari Hotakaisen haastattelut. Paljon kiinnostaa myös Millenium-trilogian jatko-osan kirjoittajan David Lagercrantzin haastattelu. Kirja pitää ehdottomasti lukea ja todeta itse, miten toinen kirjailija on saanut kirjaansa Stieg Larssonin hengen. Listalle poimin myös muutaman idolini, Riikka Pulkkisen ja Sinikka ja Tiina Nopolan.

 Sunnuntai onkin kiinnostavaa ohjelmaa toisensa perään. Eniten odotan Enni Mustosen sekä Ilari Aallon ja Elina Helkalan haastatteluja. Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja on lumonnut minut ja Matkaopas keskiajan Suomeen oli niin hieno, että kuulisin mielelläni lisää kirjan synnystä. Tyttökirjakeskustelua odotan myös paljon, enkä vähiten sen takia, että sekä haastateltava että haastattelija ovat kirjabloggaajakollegojani.

Sunnuntaina jokaiselle kävijälle on luvassa myös Volter Kilven Alastalon salissa. Kirjaa luetaan koko messujen ajan non-stoppina B-hallin B-kahvilassa. Tärkeintä antia minulle on antikvariaattitiskien aarteiden läpikäyminen ja toivonkin tekeväni löytöjä. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tulee messuilla harhailtua fiiliksen mukaan. Kello kädessä en aio juosta ohjelmasta toiseen, siksipä on kiva olla paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja, jos jotakin menee ohi.

Palaan heti huomenna messupäivän jälkeen kertomaan tunnelmat. En malta odottaa! Kuka muu tulee messuille?

2 kommenttia:

  1. Luultavasti olen siellä ja Sofi Oksanen kiinnostaa, samoin nuo valitsemasi sunnuntain kirjailijat. Enni Mustosen trilogia oli huippuhyvä. Pitää miettiä mikä päivä olisi sopiva, sillä käymme vain yhtenä päivänä.

    VastaaPoista
  2. Hyviä messutärppejä. Ehkäpä nähdäänkin - ainakin sunnuntaina tyttökirjojen merkeissä. :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!