torstai 29. syyskuuta 2016

Huomenna se taas alkaa, vuoden paras viikonloppu: Turun kirjamessut!

Kirjoja, kirjoja, kirjoja!

Istun parhaillani junassa matkalla kotiin Turkuun viettämään ansaittua pidennettyä viikonloppua, sillä tottahan toki kirjamessuille on päästävä jo perjantaina! Kirjamessuviikonloppu alkaa olla jo melkoinen perinne perheessämme ja sitä odotetaan lähes samalla hartaudella kuin joulua. Aion käydä messuilla kaikkina kolmena päivänä Turun kirjamessujen tarjoaman pressipassin (valtavat kiitokset!) myötä ja luvassa on taas sellainen kattaus, että jo etukäteen heikottaa. Ja innostaa! Raporttia on luvassa jokaiselta päivältä.

Tässä muutamia omia tärppejäni tulevaan viikonloppuun. Kuvat nappasin Kirjamessujen sivuilta, jossa tänäkin vuonna saa koottua näppärästi oman listan tapahtumista. Parasta antiahan messuilla on mennä sinne minne kirjanenä näyttää ja kolmessa päivässä ehtii juuri ja juuri penkoa läpi riittävällä tasolla myös antikvariaattipöydät. Itse ajattelin metsästää ainakin vanhoja tyttökirjoja, Astrid Lingrenin kirjoja sekä kauniita klassikoita. Tarttukaahan hihasta, jos näette minut messuhulinassa!Näistä pitää nähdä ainakin Miika Nousiainen, jota fanitan aivan mahdottomasti, mutta jota en ole koskaan nähnyt livenä. Olen Juurihoito-jonossa (heh) kirjastossa, mutta saa nähdä, tapahtuuko messuilla sortuminen, etenkin jos on mahdollisuus saada kirjaan nimmari kirjailijalta itseltään.Lauantai on ihan käsittämätön päivä ohjelman puolesta. Olen silloin messuilla mieheni kanssa ja ohjelman seuraaminen valikoituu siis senkin mukaan. Reijo Mäki kuuluu messuille melkein kuin Uuteen apteekkiin, viime vuonna muistan elävästi hänen kertoneen uudesta kirjastaan, jonka työnimi on Hot Dog, niin kaipa se on mentävä kuuntelemaan, kun ympyrä sulkeutuu.

Aloin juuri kuunnella Lehtolaisen henkivartija-trilogian ensimmäistä osaa ja olen koukussa. Kiinnostaisi siis kovasti. Samoin kuin Donna Leon ja myös herra Hynynen. Päivän must see -haastattelut ovat kuitenkin Minna Rytisalon (Lempi on ollut tänään junakirjani ja se on uskomaton jo näin puoleen väliin lukemisen perusteella!) ja Itkosen, jonka Anna minun rakastaa enemmän on ollut viime vuosien suurimpia lukukokemuksiani. Palatkaa perhoset on varma messuostos ja siihen haen nimmarin, fanityttönä punastellen ja hihitellen, totta kai!Sunnuntaina lienen jo aika hyytynyt ja siksi sunnuntaiaamun ohjelma alkaakin täydellisesti Enni Mustosen Ruokarouva-lukupiirillä. Viime vuonna messut huipentuivat yhteiskuvaan Mustosen kanssa. Pulkkisriikan ja Kinnustommin haastattelutkin haluaisin ehtiä kuuntelemaan. Kuuntelin Lopotin juuri äänikirjana ja tykästyin hirveästi (bloggaus tulossa toivottavasti pian).

Yhdistettyä tieto&fanituspuolta edustaisi Teemu Keskisarja ja Turku-jutut kiinnostavat tietysti aina ja Rauno Lahtinen on mahtava esiintyjä. Mutta saa nähdä, miten pitkän päivän messuilla jaksaa olla vielä sunnuntaina.

Ihan pian mennään taas, en malttaisi odottaa. Mukavia messuja kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hauskaa messua sinullekin! Minä aion olla paikalla huomenna ja jos energia riittää, niin ehkä lauantaina! :)

    VastaaPoista
  2. Onko kuvassa sinun kirjahyllysi? Olisipa itsellänikin joku päivä tuollainen kirjaparatiisi kotona..

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!