perjantai 23. syyskuuta 2016

Kirjahyllyn aarteet, osa 4: Irvingit


Siivosin viime viikonloppuna kirjahyllyni ja samalla muistin, että minullahan oli menossa tällainenkin juttusarja. Tänä vuonna kaikki luku- ja blogisuunnitelmat ovat menneet täysin uusiksi. Joskus vain käy niin, elämä yllättää ja tulee harrastusten tielle. No, joka tapauksessa tässä hiljentyneen juttusarjan neljännessä osassa esittelen hyllyni Irvingit, todelliset aarteet.

Ensimmäiset John Irvingin kirjat saapuivat kirjahyllyyni sattuman kautta. Kun vielä asuin ylioppilaskylässä, meidän roskakatoksessamme oli kierrätyspiste, joka oli hyvin tiedossa muidenkin lähialueen asukkaiden kuin opiskelijoiden keskuudessa. Eräänä iltana katoksen ohi kävellessäni huomasin, että muuan pariskunta kantoi sinne kirjoja. Kirjoja! Tietenkin menin heti katsomaan ja voi pojat, onneksi menin. Tuon onnekkaan sattumuksen myötä sain hyllyyni melkoisen pinon laatukirjoja (suomalaisia ja ulkomaalaisia klassikoita ja Keltaisen kirjaston kirjoja). Pariskunta kertoi, että kun kirjahyllykään ei muuta, eivät muuta myöskään kirjat. Onneksi kirjoille kävi hyvä tuuri ja ne saivat minulta äärimmäisen rakastavan kodin. Noihin kirjoihin lukeutuivat Irvingin Vesimies (vielä lukematta) ja Ystäväni Owen Meany (arvio täällä).

Sittemmin olen täydentänyt Irving-kokoelmaa aina sopivan tilaisuuden tullen. Kaikki isäni hotellit on ostettu käytettynä ja Oman elämänsä sankari uutena kirjamessuilta, Garpin maailma uutena ja täyshintaisena Akateemisesta kirjakaupasta joskus, kun minulla oli sinne lahjakortti ja Viimeinen yö Twisted Riverillä on löytö viime kesältä Vaasan torilta jonkin tapahtuman aikaan. Sirkuksen poika on Turusta Tallin aarteet -poistomyynnistä. Minä olen monta ostin viimeksi, kun Suomalaisessa oli jokin edullinen pokkaritarjous. Se, Twisted River ja Sirkuksen poika odottavat vielä lukemista, mutta vaalin lukemattomia Irvingejä aarteinani ja säästelen niitä johonkin spesifiin, en edes tiedä mihin, hetkeen.

Löytyykö teidän hyllyistäne Irvingiä?  Mitä Irvingin kirjoja kannattaisi metsästää kirjamessuilta lisäksi kokoelmiini?

Aiemmat juttusarjan osat löytyvät täältä:

Osassa 3 esittelin Knasut.
Osassa 2 esittelin Austenit ja Brontët.
Osassa 1 esittelin vanhat tyttökirjat.

14 kommenttia:

 1. Oi, Irving! Yksi lempikirjailijoistani. Itse omistan jonkin verran Irvingejä, mutta en tosiaan noin paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irving <3 En ihan tiedä, mikä se Irvingin taika on mutta jotakin täysin ainutlaatuista hänen kirjoissaan tosiaan on.

   Poista
 2. Voi kyllä löytyy, koko suomennettu tuotanto, mikäli ihan kärryillä olen. Oman elämänsä sankari varmuudeksi kahtena kappaleena (kovakantinen ja pokkari). Joskus mittasinkin Irving-pinoni, kyllä siitä hyllymetrillinen taitaa tulla.

  Vesimies on minullakin vielä lukematta, ainoana. Kimppaluku...???? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimppaluku joo!!!! Ja pitääpä jatkaa itsekin kokoelman täyttämistä, onneksi on tulossa syksyn kirjamessut.

   Poista
 3. Ihana kokoelma! Irving lienee suosituin kirjailija hyllyssäni, mutta olen lukenut varmaan vasta viisi miehen kirjaa. Loppuja en ole vielä uskaltanut lukea, sillä säästelen niitä myös johonkin en-tiedä-mihin-hetkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vielä se hetki iskee :D Minä olen jostakin syystä lukenut Irvingiä yleensä kesäisin, hassua.

   Poista
 4. Minulta löytyy myös kaikki suomennetut kirjat ja niistä on lukematta viisi(!!). Kauheaa. Viimeiset vuodet olen mennyt säästellen, mutta Ihmeiden tie herätti hirmuisen Irving-innostuksen jälleen, joten täytyy varmaan joku kirja uhrata luettavaksi :D Himolukijan suuria ongelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Meitä säästelijöitä onkin näemmä monta :D

   Poista
 5. Oh Irving <3 Minulla vähän sama kuin yllä Lauralla, eli varmaan eniten löytyy hyllystä Irvingiä, mutta olen lukenut häneltä vasta kolme kirjaa. Garpin maailma oli se ensimmäinen ja paras, Vapauttakaa Karhut oli ok ja Oman elämänsä sankari oli ihana :) Pari Irvingiä itseasiassa laitoin taannoin jo poiskin, sen verran huonossa kunnossa kirjat olivat eivätkä käyneet yhteen muiden kanssa, joskus olin ne kirpparilta haalinut. Joskus hankin ne vielä uudestaan, mutta parempina versioina, ja ehkä vasta sitten kun muut omasta hyllystä löytyvät on luettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista minulla on Vapauttakaa karhut lukematta. Minä niin tykkään näistä Keltaisen kirjaston kirjoista, etenkin nuo hiukan vanhemmat painokset ovat mieleeni.

   Poista
 6. Kuusi Irvingiä näyttäisi olevan minun hyllyssä! Ehdoton suosikkini on Viimeinen yö Twisted Riverillä, mutta eipä Oman elämänsä sankari jää huonoksi kakkoseksi. Sen sijaan Leski vuoden verran jäi jostain syystä kesken aikoinaan. Vesimies on lukematta minullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tykännyt Twisted Riveristä, odotan siltä paljon, sitten kun joskus raaskin sen lukea :)

   Poista
 7. Minä olen monta löytyy kirjahyllystä ja on luettu.. Ei oikein ollut "minun kirjani", en saanut siitä paljonkaan irti. Olikohan se sitten kehnointa mahdollista Irvingiä, ja kannattaisiko kokeilla jotain muuta kirjaa, kukaties.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen monta ei tainnut olla vannoutuneimpien Irving-fanienkaan mielestä mitään huipputuotantoa mieheltä eli suosittelen ehdottomasti kokeilemaan vaikkpa Garpin maailmaa tai Oman elämänsä sankaria :)

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!