perjantai 30. syyskuuta 2016

Messutunnelmia perjantailta

Ensimmäinen kirjamessupäivä oli varsin onnistunut! Tein löytöjä ja imin itseeni messutunnelmaa. Kaikkea on taas niin runsaasti, että onneksi päiviä on jäljellä vielä kaksi.


Ensin kierrettiin taktisesti ruokamessujen maistiaispisteet ja sitten siirryttiin A-hallin Agricola-lavalle, jossa Milla Paloniemi, Kris Keränen ja Anni Nykänen keskustelivat sarjakuvista ja aika paljon muistakin proggiksista. Paloniemen ja Nykäsen sarjakuvat ovat minulle ennestään tuttuja ja Keräsen Ahdistuneeseen pupuun haluan tutustua mahdollisimman pikaisesti. Uskaltauduin jopa kiittämään Paloniemeä hänen uusimmasta kirjastaan, josta pidin paljon. Miten sitä aina onkin niin vaikeaa puhua ihailemilleen ihmisille ja iskee kauhea fanityttö-urpous!

Satakunta ja Saksa ovat tänä vuonna messujen teemat.

Turun kirjamessut - connecting people

Painava kirjakassi olalla oli hyvä päättää ensimmäinen messupäivä jälleen yhden idolini, Miika Nousiaisen, haastatteluun. Tarkastin juuri olevani sijalla kaksi varausjonossa Juurihoitoon, onneksi ei tarvitse odottaa enää kauaa! Kirja kuulosti haastattelunkin perusteella ihan minun jutultani ja Nousiainen on mahtava esiintyjä.

Nousiainen veti katsomon täyteen.
Sirpa Kähkönen haastatteli.
Loppuun vielä kaksi mäykkykuvaa. Ensimmäisessä söpöin tänään bongaamani messuvieras (kaveri nukkui niin rauhaisasti kaiken hälinän keskellä jätskikioskin vieressä) ja jälkimmäisessä päivän saalis kera Eskon, jota ilman on ihan turhaa koittaa ottaa meillä kuvia. Huomenna ja sunnuntaina ei enää juuri tarvitsekaan ostaa kirjoja, vaan keskittyä tunnelmaan ja ohjelmaan. Kivaa siis oli, ja huomenna jatkuu.7 kommenttia:

 1. Voi mikä Esko!! :D Huomisen minäkin seikkailen messuilla, eka kertaa Turussa.

  VastaaPoista
 2. Ja Pörriäinen lentää hämärässä! Huippukirja! (kuvan muillekin elementeille peukutusta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerännyt Gripeä hyllyyn, mutta en ole uskaltanut lukea niitä. Lapsena ne olivat minulle niin isoja lukukokemuksia ja vastaavaa taikaa en ole löytänyt mistään muista kirjoista. Aion kuitenkin uskaltaa uusintalukea ne ja ajattelin, että voisin aloittaa Pörriäisestä, Varjo-kirjat kun olivat vielä isompi juttu.

   Poista
  2. Tämä oli ainoa Gripe jonka luin lapsena, ja myös sen verran mahtava mielikuva on että pelottaisi lukea uudestaan...siitäkin huolimatta että olen pari muuta Gripen kirjaa lukenut aikuisena ja ovat kyllä toimineet nytkin.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!