tiistai 17. kesäkuuta 2014

Blogistanian kesälukumaraton 19.6.2014 - tulossa minimaraton kiskoilla!Kirjablogimaailman paras hullutus on lukumaraton, jonka idea on varsin yksinkertainen: luetaan vuorokauden aikana niin paljon kuin ehditään ja jaksetaan ja mielellään raportoidaan tuosta suorituksesta blogiin. Kirjabloggaajilla oli viime kesänä parikin yhteistä maratonpäivää, jolloin bloggaajat ympäri kirjablogistanian maratoonasivat samaan aikaan ja kävivät samalla tsempaamassa muita maratoonareita.

Minä en päässyt osallistumaan töiden vuoksi noille yhteisille maratoneille, mutta omia maratoneja olen pitänyt jo muutaman. Tänäkin vuonna ehdin jo huokailemaan, etten pääse mukaan, kunnes tajusin, että juuri tuona kyseisenä torstaina istun joka tapauksessa junassa 4,5 tuntia ja joka tapauksessa käytän tuon ajan lukemiseen. Miksipä siis en samalla liittyisi lukevaan porukkaan, vaikkakin maraton jää osaltani lyhyemmäksi.

Anna minun lukea enemmän -blogissa on listattuna kaikki ne blogit, jotka ovat torstaina mukana maratonilla. Lisäksi sieltä löytyy linkit aiempiin maratonkoonteihin sekä maratonin säännöt. Kun lukuaikani on varsin rajallinen (junamatkan loputtua minulla lienee runsaasti muutakin tekemistä kuin lukeminen) en tule maratonin aikana valitettavasti juurikaan seuraamaan muiden etenemistä enkä ole varma, onnistunko päivittämään blogianikaan matkan aikana. 4,5 tuntiin sisältyy kaksi junan vaihtoa, joten ihan keskeytyksetöntä lukuaikaa tuo ei tule olemaan. Lisäksi olen jo etukäteen varma, että saan samaan junanvaunuun ne kaikista äänekkäimmät ja häiritsevimmät kanssamatkustajat...

Kovin montaa kirjaa ei tuossa ajassa saa luettua, joten mukana reissaava kirjapinoni on jälleen kerran täysin ylimitoitettu. Haaveilenkin, että juhannusviikonloppuna olisi hetkinen aikaa jatkaa tuon pinon lukemista. Junaseurakseni tulevat:

Margaret Atwood: Yli veden (240 sivua)
Olen tässä sivulla 66 eli hyvässä vauhdissa. Voi olla että jätän tämän suosiolla maratonin ulkopuolelle, sillä haluan keskittyä sataprosenttisesti tarinaan.

Jane Austen: Viisasteleva sydän (311 sivua)
Päätin että tänä kesänä haluan lukea pitkästä aikaa Austenia! Austen pokkarina tuntuu jotenkin kummallisella tavalla väärältä...

Italo Calvino: Näkymättömät kaupungit (167 sivua)
Calvino on tosi jees, olisikohan tämäkin?

William S. Burroughs: Hämy (143 sivua)
Iso fontti! Tätä olen harkinnut shokeraavaksi aluksi maratonille, kerralla hereille työpäivän jälkeen?

John Irving: Kaikki isäni hotellit (490 sivua)
Mietin kirjastossa, mitä ihan tosissani haluaisin lukea tänä kesänä ja Austenin lisäksi mieleen tuli heti John Irving. Tämä on vielä lukematta, eikä välttämättä ehdi tulla aloitetuksi maratonin aikana.

Porukka ei ole mitenkään kiveen kirjoitettu, voi olla että joku jääkin kämppävahdiksi ja jokin toinen kirja pääsee mukaan. Tämänkaltaisella miehityksellä kuitenkin ajattelin lähestyä tätä pikakelauksella suoritettavaa maratoniani. Siispä torstaina noin kello 12:15 minä nappaan käteeni kirjan jos toisenkin samalla kun juna kuljettaa minut raiteita pitkin juhannuksen viettoon. En malta odottaa!

Söpön logon teki M. Carole

15 kommenttia:

 1. Juna on yleensä aika hyvä paikka lukea, mutta kanssamatkustajiaan ei voi valitettavasti valita. Toivottavasti junamatkasi on mahdollisimman rauhaisa ja lukemiseen sopiva. Tsemppiä!

  Minua oikeasti hävettää myöntää, etten ole lukenut Atwoodilta kuin yhden kirjan (Orjattaresi), vaikka tuo Atwoodin kirja kuuluu suosikkeihini. En ihan tiedä, miksi en ole tullut lukeneeksi Atwoodilta mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En melkein kehtaa edes tunnustaa, että tämä on ensimmäinen Atwoodini, vaikuttaa varsin lupaavalta.

   Poista
 2. Junassa saa kyllä yleensä hyvin luettua. Häiritsevien kanssamatkustajien varalta pitäisi olla sellainen "Älä häiritse! Osallistun lukumaratoniin." -kyltti. ;)

  Atwood, Austen ja Irving ovat varmasti hyviä kesäkirjoja. Tsemppiä minimaratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tässä viimeisen vuoden ja parin kuukauden aikana lukenut varmaan lähemmäs sata kirjaa pelkästään junassa eli ympäristönä se alkaa olla varsin tuttu :D Kiitos tsempistä ja samoin :) Sinähän olet näemmä jo aloittanutkin!

   Poista
 3. Näkymättömät kaupungit on yksi kaikkien aikojen suosikkikirjojani, ei siis pelkästään Calvinon tuotannosta :)

  Viisasteleva sydän on hyvä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, pitipä mainita että mä en varmana pystyisi tällaiseen maratoniin koska mua alkaa aina nukuttamaan junassa...

   Poista
  2. Minähän olen siis toiselta ammatiltani junanukkuja ;) Huomisellakin matkalla lähemmäs kolme tuntia matkataan vanhan kaluston vaunuissa, joissa on niin mukavan pehmeät penkit, korkea selkänoja ja unettava kiskojen ääni. Saapa siis nähdä miten käy, elättelen toiveita hereilläpysymisestä, kun matkustus tapahtuu päivällä ja iltapäivällä. Calvinolta odotan paljon! Saa nähdä ehdinkö lukemaan sitä huomenna vai joskus myöhemmin.

   Poista
 4. Hauskaa maratonia! Toivottavasti saat mukavia kanssamatkustajia junaan... Minäkin olen mukana maratonissa, mutta valmisteluni ovat vielä ihan kesken :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No, ehtiihän sitä vielä! Minä taisin taas innostua turhankin paljon, rinkka painaa kummasti enemmän, jos sinne laittaa monta kirjaa...

   Poista
 5. Atwood on yksi suosikkikirjalijani mutta Yli veden-kirjaa en ole vielä lukenut, pitääpä seurata mitä olet siitä mieltä. Junaan mukaan korvatulpat tai MP3-soitin niin ei naapurien älämölö häiritse:)
  Tsemppiä maratooniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toimintasuunnitelmana on kuunnella musiikkia, jos on äänekkäitä kanssa matkustajia. Kiitos samoin :)

   Poista
 6. Viisasteleva sydän on ihana... ja ylipäätään listasi näyttää houkuttelevalta! Tsemppiä minimaratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisasteleva sydän jäi odottamaan vielä lukemistaan, haaveilen lukevani sen jonakin ihanana hellepäivänä puistossa.

   Poista
 7. Hauska kuva :) Tsemppiä junalukumaratoniin! Minä täällä hieman kateellisena odottelen lomaa ja mahdollisuutta vetäistä oma lukumaraton, en siis todennäköisesti osu toisenkaan yhteislähdön aikatauluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on lomaa elokuun lopussa, silloin ajattelin päästä kunnon maratonille. Tämä kun nyt jäi ihan tyngäksi, eikä tullut lainkaan maratontunnelmaa. Oli kuitenkin hauska olla mukana edes jollakin tasolla.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!