torstai 19. kesäkuuta 2014

Kesälukumaraton III - junan viemää


Hellurei ja maratonmaiset tunteet! Suunnilleen sillä hetkellä, kun tämä teksti ilmestyy nettiin, minä tulen ulos konttorin ovesta ja matkalla rautatieasemalle hyppelen muutaman ilohypyn mennessäni (kuvainnoillisen, totta puhuakseni ei tuon täyteen tungetun rinkan kanssa juuri hypellä).

Lukuaika alkaa arvion mukaan noin kello 12:10 ja päättyy noin 16:55 riippuen siitä, onko juna ajoissa vai myöhässä. En oikein voi muuten liittyä VR:n mollauskerhoon, kun vuoden ja melkein kolme kuukautta reissattuani joka viikonloppu, on juna ollut pahimmillaan 20 minuuttia myöhässä pääteasemalleen päästessään. Ja tuokin on tapahtunut vain kaksi kertaa. Tosin ei pitäisi mennä sanomaan, kun luultavasti juuri tänään sitten käy toisenlainen tuuri, mutta sittenpähän vain olisi enemmän lukuaikaa.

Mahdollisesti pääsen tekemään pikapäivityksen blogiin Seinäjoki - Tampere välillä, mutta en menisi vannomaan. Saattaa siis olla, että tämä teksti päivittyy vasta illemmalla. Joka tapauksessa suunnitelmana on aloittaa Hämyllä!

Melko hämärää meininkiä!
Tämä minun maratonpätkänihän ei poikkea mitenkään normaalista viikonloppumatkastani, mutta ympäri blogistaniaa on tällä hetkellä menossa jo melkoisia blogisuorituksia ja monet aloittavat maratoninsa tänään. Käykäähän tutustumassa ja tsemppaamassa minunkin puolestani ja huisin mukavaa maratonpäivää kaikille!

Klo 12:10 (arvio)
Lukeminen alkaa William S. Burroughsin Hämyllä

Klo 14:28
Hurraa! Seinäjoelta asti olen pyrkinyt blogiin tekemään päivitystä, nyt ohitettiin jo Parkano ja lopultakin olen viestin muokkaustilassa! Saa nähdä onnistuuko tallentaminen ennen Tamperetta... Työn alla on ollut kaksi varsin nopealukuista kirjaa, Hämy, joka osoittautui ihan ok:ksi, kenties paremmaksi kuin Nisti sekä Calvinon Näkymättömät kaupungit, joka on hieno, mutta josta en taida ymmärtää ihan kaikkea... Ihmiset ovat olleet ihanan hiljaisia. Seinäjoen asemalla oli ainut häirikkö, juhannusjuhlinnat jo ilmeisesti aloittanut tyyppi, joka halusi välttämättä kysyä minulta sellaisen kuulemma varsin henkilökohtaisen kysymyksen, että onko nyt sellainen päivä kuin aaton aatto. Jep jep!

Sivuja luettuna: 243

Klo 19:08
Kotona olen ollut tässä jo jonkin aikaa. Viimeisellä junapätkällä lukeminen ei enää onnistunut, sillä takanani istui kaksi kurkut suorana huutavaa kaka... itseään toteuttavaa lapsosta. Edes Pää kii kuulokkeissa ei auttanut. Kuitenkin sain luettua loppuun kaksi kirjaa junamatkani aikana, sivuja yhteensä 310 eli ihan kivasti. Kumpikin kirjoista kuuluu 1001-listalle (vaikka eihän minun sitä pitänyt miettiä...)

Maratonaikaahan minulla olisi siis huomiseen puoleen päivään asti, joten enpä vielä lyökään pistettä tälle maratonille, tiedä vaikka vielä ehtisi lukemaankin. Joka tapauksessa oikein mukavaa, rauhallista ja lukuisaa/lokoisaa juhannusta kaikille!

Pe klo 10:58
Go'morron! Nappasinkin juhannusaattoaamun sateisiksi tunneiksi kaverikseni Winmanin Kani nimeltä jumalan. Taidan lukea tätä vielä tunnin kello kahteentoista asti, jolloin maratonaikani virallisesti päättyy. Aika mukava tällainen maraton, joka ei edes tunnu maratonilta. Kani nimeltä jumala on jo nyt ihan selvästi Minun Kirjani.

Klo 12:00
No niin, nyt on kulunut kutakuinkin vuorokausi siitä, kun aloitin lukemisen junassa. Kani nimeltä jumalassa pääsin tänä aamupäivänä sivulle 208, joten lopullinen maratonini sivumäärä (yllättävänkin suureksi kasvanut) on:

518 sivua

14 kommenttia:

 1. Mainiota minimaratonia Marile – ja juhannusta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhässä tulee, mutta toivottavasti sinullakin oli varsin mukava juhannus :)

   Poista
 2. Tsemppiä loppumaratonille! Onneksi kanssamatkustajat ovat olleet otollisia maratonin onnistumiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se pitänyt arvata, että jos kahdessa ensimmäisessä käy hyvä tuuri, ei kolmannessa junassa enää voi olla yhtä ihanan hiljaista...

   Poista
 3. Tsemppiä loppuun! Junassa onkin ihana lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yhtään harmita vieläkään tuo jokaviikkoinen kamalan pitkä junamatkustaminen, kun se on niin mainiota lukuaikaa :)

   Poista
 4. Miten meni? Juna on hyvä lukupaikka, jos ei satu jonkin partiolaisryhmän tai näiden mainitsemiesi kovin sosiaalisten matkailijoiden kanssa samaan vaunuun. Kerro tuosta Hämystä, mulle ihan tuntematon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh partiolaisryhmiäkin on vuoden aikana sattunut useampi, tiedän siis hyvin mitä tarkoitat! Burrgouhs oli 50-luvun paha poika, joka kirjoitti huumeista ja homoseksuaalisuudesta. Hämy on jatkoa Nistille, ei mikään hauska tai kiva kirja, mutta jotakin hyvin omalaatuista siinä oli.

   Poista
 5. Hyvän sivumäärän olet saanut luettua! Junat ovat tosiaan aina arvaamattomia lukupaikkoja -- joskus täydellisiä, joskus vähemmän... Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin niitä sivuja kertyi lukuajan rajallisuudesta huolimatta. Toivottavasti sinullakin oli kiva juhannus!

   Poista
 6. Junassa on tosiaan hyvää aikaa lukea, vaikka itselleni ajoneuvoissa lukemisesta tuleekin vähän huono olo. ): Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen selvästi tulossa vanhaksi, sillä nykyisin bussissa lukemisesta tulee huono olo. Onneksi junassa ei ole samaa ongelmaa.

   Poista
 7. Hyvä nippu. Ja Näkymättömissä kaupungeissa tulee mukana se tunne ettei sitä ihan täysin voikaan tajuta, sellaista tahtia se ampuu ideoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän juu tuntui siltä, että juuri kun kuvitteli päässeensä kärryille ja oivaltaneensa niin sitten tuli taas jotakin uutta sulateltavaa. Hieno kirja oli!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!