maanantai 25. marraskuuta 2013

Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä (listan ulkopuolelta)

Kirjabloggaaja bloggaa kirjabloggaajien kirjoittamasta kirjablogikirjasta.
Olen varsin hidas liikkeissäni ja etenkin kirjallisissa liikkeissäni ja senpä vuoksi sainkin Lumiomenan Katjan ja Kirjainten virrassa Hannan kirjoittaman Rivien välissä -kirjablogikirjan tassuihini vasta nyt. Kirja on julkaistu tänä vuonna ja kaksikko on tehnyt hienoa taustatyötä. Minullekin lähetettiin sähköpostitse kysely kirjablogistani ja kirjabloggaamisen nostattamista ajatuksistani, mutta blogini oli silloin aivan alkutekijöissään, enkä tämän vuoksi osannut vastata kyselyyn. Nyt se harmittaa, sillä kirjan parasta antia ovat juuri otteet kyselystä ja maininnat näistä minulle niin tutuista blogeista. Olisi ollut mukava päästä osaksi tätä kirjallista historiaa.

Pudas ja Jalkanen käsittelevät kirjablogimaailmaa rautaisella otteella ja monesta eri näkökulmasta. Pohdintaa on esimerkiksi siitä, miten blogiarviot suhteutuvat kritiikkiin ja aina niin ajankohtaisesta arvostelukappaleiden vastaanottamisesta ja siihen liittyvistä mahdollisista ongelmista. Suuressa roolissa kirjassa on kirjabloggaamisen yhteisöllisyys ja siihen liittyvät tempaukset ja tapahtumat. Tämä onkin kirjabloggaamisen parasta antia, joten on oikeutettua, että myös kirjablogikirja käsittelee laajasti näitä teemoja.

Kirjan lukeminen oli todella hauskaa ja avaratavaakin. Monia kirjassa mainittuja asioita en ole koskaan tullut pohtineeksi. Antoisinta oli kuiten se, että sain lukea kirjan "tutuistani", kaikista teistä muista kirjabloggaajista. Onpa mukavaa, että olen tullut aloittaneeksi tämän mukavan, antoisan ja yllättävän sosiaalisen harrastuksen.

Kirjailija: Katja Jalkanen ja Hanna Pudas
Luettu kirja: Rivien välissä (kirjablogikirja)

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 168
Mistä hankittu: Vaasan pääkirjastosta
Missä ja milloin luettu: Marraskuu 2013


2 kommenttia:

 1. Heh, hauska ilmiö että niistä bloggareista, joiden kirjoituksia luemme, tulee aivan kuin kavereita.

  Mukava nimi blogillasi. Löysin tänne ihan sattumalta tänä aamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä voi tuntea itsensä sosiaaliseksi ihan vain istuen kotona tietokoneella, aika näppärää;) Mukavaa kun löysit blogiini ja tervetuloa uudestaankin!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!