torstai 7. marraskuuta 2013

Virallisen lukukuun ensimmäisen kvartaalin yhteenveto

Marraskuuta eli virallista lukukuutani on kulunut nyt viikko. On siis aika tarkistaa, mitä ensimmäisellä kvartaalilla on saatu aikaan. Tulos tai ulos.
 • 30 päivän kirjahaaste on edennyt hyvää vauhtia ja olen vasta kolme kertaa miettinyt, miksi ihmeessä keksin kiusata itseäni moisella hirvityksellä. Hyvin sujuu siitä huolimatta ja kivoja päiviä on tulossa.
 • Lukumaraton oli mieletön suksee niin sivumäärän kuin seuraajienkin tasolta. Kyllä se vaan hämmästyttää kummastuttaa, että niinkin epäsosiaalinen puuha kuin romaanien lukeminen, onkin yhtäkkiä niin sosiaalista. Tykkään.

 • Olen tämän marraskuun alun ajan lukenut luultavasti enemmän kuin koskaan. Ja olen huomannut, että olen nyt vasta pääsemässä eroon siitä ajatuksesta, että ei voi lukea, kun pitäisi tehdä jotain muuta, joka jäi päälle opiskelusta. Varokaa, lukuhirviö on herätetty!
 • Olen viikon aikana myös haahuillut kirjastossa useampaan otteeseen. Ja todennut, että sitten kun joskus jätän Pohjanmaan taakseni, tuota kirjastoa tulee kyllä vähän ikävä.
 • Eräänä iltana haahuilin kirjastossa erityisen pitkään, kun jäin hyllyn taakse salakuuntelemaan kun kirjaston lukupiiri keskusteli Paul Austerin New York -trilogiasta. Oli muuten fiksuja ajatuksia naisilla, ei edes kovin montaa kertaa tehnyt mieli hypätä sieltä hyllyn takaa huutamaan, että "miten sää voit ajatella tolleen". Mietin siellä hyllyjen välissä kyllä, että ehkä olisi ollut antoisampaa voittaa ujous, ja mennä mukaan keskusteluun kuin kuunnella siellä hyllyn takana. No mutta, aina ei voi voittaa.
Hienosti on siis lähtenyt kuukausi vauhtiin ja hauskaa on ollut! Luvassa vielä muun muassa monta (oikeasti, ihan tuhottoman monta) kirjahaasteen päivää, bloggauksia lukemistani kirjoista ja uusi lista, jolta lukemieni kirjojen vähäisyydestä järkytyin. Virallinen lukukuu huipentuu blogin 1-vuotissynttäreihin ja arvontaan.

(Tämän postauksen kuvituksena pari making of -otosta. Yhtä suhtkoht onnistunutta kirja&koira-kuvaa varten tarvitaan monta tällaista)

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä lukumaratonille. Ihana koiruliini kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tavata teksti moneen kertaan, mutta tosiaan lukumaraton oli jo viikko sitten:) Ihana koiruliini taisi tietää, että siitä puhuttiin, kun tätä kommenttia kirjoittaessani se tuli tökkimään hiirikättäni :D

   Poista
 2. Austerin New York -trilogia kuuluu minulla sarjaan 'ankeat lukukokemukset'. Jotenkin onnistuin kahlaamaan sen loppuun asti, mutta en tykännyt yhtään. Tätä 30 päivän haastetta on ollut kiva seurata, mukavia - ja hankalia! aiheita. Itsellä olisi hankaluuksia toteuttaa tätä haastetta, sen tiedän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkäsin New York -trilogiasta, vaikka aika erikoinen se kyllä oli. En ole ehtinyt vielä lukemaan muuta Austerilta, mutta kiinnostus kyllä jäi. Kiva kuulla, että kirjahaastetta on ollut mukava seurata, melko vaativaa on kyllä miettiä joitakin päiviä, mutta toisaalta myös hyvin antoisaa. Omat lukutaipumukset kun kertovat yllättävän paljon myös ihmisestä yleensä.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!