maanantai 25. elokuuta 2014

Kesäloman lukumaraton!


Huomenta! Kesälomapäivä on aloitettu kuten aiemmatkin kesälomapäivät heräämällä ensimmäistä kertaa seitsemältä makuuhuoneen seinän takaa kuuluviin julkisivuremontin ääniin... Onneksi sain vielä nukahdettua uudelleen. Nyt lähden ulos piipittävän koiran kanssa, sen jälkeen haen kaupasta vähän lukuevästä ja sitten aloitan lukemisen, ehkä noin 11 aikoihin. Tervetuloa seuraamaan maratonini etenemistä :)

Klo 10:25
Heräsi kysymys, miten pystyn keskittymään lukemiseen, kun seinän takaa kuuluu kkrrrrrrrnaaaauukriiiiiktöktöktöktskriiiiiiiiiiiik? Ehkäpä ääniin tottuu ja aikaisempinakin päivinä työmiehet ovat livistäneet pois jo puolen päivän aikoihin. Ulkoilutin Eskon, kävin kaupassa ja aloitan kophta lukemisen kahvikupin ja aamupalacroisantin (voi Lidlin paistopiste, olet turmiollinen) kanssa. Lukeminen alkaa siis kello 10:30 tänään ja päättyy huomenna samaan aikaan. Jee! Taidan aloittaa Chandlerin Syvällä unella.

Klo 13:52
Tämä maraton on tähän mennessä ollut hitaampi kuin aiemmat maratonini, mutta se sopii mainiosti kesäloman henkeen. Nukuin tuossa välissä pienet päikkäritkin, kun sateen ropina ja Eskon tuhina tuudittivat minut uneen. Remonttimiehetkin ovat tainneet siirtyä muualle, sillä meteliä ei kuulu enää. Sain luettua Syvän unen, joka oli ihan positiivinen lukukokemus. Tupakkaa, viskiä, viekkaita naisia ja pahoja miehiä. Kieli oli hienoa ja yllättävän humoristista. Seuraavaksi taidan ottaa luettavakseni Metsäjätin.

Sivuja luettuna: 241Klo 19:22
Huh, Metsäjätti ylitti kaikki odotukset ja oli hurjan hieno, koskettava ja osuva. Miika Nousiainen on kyllä ehdottomasti yksi lempikirjailijoistani. Lukutahti on ollut hidas ja nautiskeleva eli juuri sellainen kuin toivoinkin sen olevan. Kunnon tauot lukemisen lomassa tekevät hyvää ja ahmimisentunteeltakin välttyy. Enpä osaa yhtään sanoa, mitä seuraavaksi valitsen hyllystä luettavakseni!

Sivuja luettuna: 527

Klo 20:55
Luin 50 sivua Ballardin Uponnutta maailmaa, mutta jotenkin ei vaan nyt lähde. Tai siis kirja on niin mielenkiintoinen (tätä pitää suositella kaikille biologitutuille) että en viitsisi tuhlata sitä tähän kesittymiskyvyn puutteeseen. Taidan pitää vähän taukoa tai vaihtaa johonkin paremmin etenevään.

Sivuja luettuna: 577

Klo 23:16
80 sivua Irvingiä eteni mukavasti, aika outo tuo Kaikki isäni hotellit on ollut tähän asti, mutta jotakin irvingmäisen mukaansatempaavaa siinä kyllä on. Nyt taukoa lukemisesta, aamulla jatkan vielä muutaman tunnin. On ollut ihana ja ihanan leppoisa lomapäivä :)

Sivuja luettuna:  657

Tiistaina klo 10:30
No niin, se oli siinä! Kiva ja rento maraton, jonka aikana tuli puuhailtua paljon muutakin kuin vain luettua. Sivumääräksi jäi melko vaatimattomat  733 sivua, mutta sivumäärään mahtui todella hyviä kirjoja. Seuraavalla maratonilla kiinnostaisi kokeilla yhteen tiiliskivikirjaan keskittymistä.

Kiitos kaikille tsempanneille, minä jatkan sateista kesälomaani edelleen kirjojen parissa ja koitan saada bloggaamattomienkin kirjojen pinoa purettua, palaillaan siis!

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratonille! Minä täällä viimeistä kesälomapäivää vietän ja yritän tulla välillä kurkkimaan, kuinka sujuu :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää maratonia (ja symppaan myös remonttiääniä, niitä kuuluu täälläkin).

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä lukumaratonille, toivottavasti remonttimiehet ymmärtävä antaa lukurauhan ;)

  VastaaPoista
 4. Intoa lukemiseen! Syvä uni on ollut omallakin lukulistalla ties miten pitkään. Olen nähnyt sen leffaversiona joskus ajat sitten, ja kirjakin kiinnostaa.

  VastaaPoista
 5. Happy Maraton to You :)
  Ja juu-u, Miika on best!!!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!