torstai 21. elokuuta 2014

Kesäloman lukumaratonin suunnittelua

Kesäloma ja sadepäivät, mikä mainio syy viettää vuorokausi kirjoihin uppoutuneena! Lomani on kaksi viikkoa pitkä ja jatkuu vielä ensi viikonkin. En tiedä vielä, milloin aloitan maratonini, ehkä sunnuntaina tai ehkä ensi viikolla. Siitä huolimatta olen kerännyt kirjapinoa ja odotan innolla, millainen maratonista tällä kertaa muodostuu.

Tässä mahdollisia ehdokkaita maratonille, mitäs mieltä olette?


Kreutzer-sonaatti (Leo Tolstoi) 144 s.
Vaikutaa mielenkiintoiselta ja olen kirjaa joskus aloittanutkin, mutta hetki ei ollut sopiva kirjan lukemiselle.

Palvelija ja herra (Nadine Gordimer) 181 s.
Ostin tämän Vaasan kirjaston poistomyynnistä. Tässä olisi yksi osallistuja Nobel-haasteeseen, mutta takakannessa mainittu politiikka hieman pelottaa.

Kaikki isäni hotellit (John Irving) 490 s.
Tämä Irving on ollut lainassa jo pitkään, mutta sopivaa hetkeä sen lukemiseen ei ole löytynyt. Aiemmin maratoneillani Irving on toiminut hyvin silloin, kun en ole jaksanut lukea enää muuta.

Uponnut maailma (J. G. Ballard) 176 s.
Scifi-vahvistusta maratonille. Pikkasen on ilmastonmuutos lähtenyt käsistä, kuulostaa hyvältä ja toisi vaihtelua maratonille. Olen aiemminkin lukenut maratoneilla scifiä välipaloina ja se on toiminut hyvin.

Syvä uni (Raymond Chandler) 240 s.
Tämä kiinnostaisi erityisesti siksi, että se on sekä 1001- että 100 kirjaa listoilla. "Modernin rikosromaanin jäljittelemätön merkkiteos" voi luvata sekä mahdottoman hyvää että ei minulle lainkaan sopivaa.

Metsäjätti (Miika Nousiainen) 286 s.
Nousiainen on suosikkini ja tämä on odotellut hyllyssä jo pitkään.

Pimeyden sydän (Joseph Conrad) 160 s.
Tämä oli heräteostos alkukesästä, maksoi kaksi euroa suomalaisessa. Ei ehkä muuten minun makuuni, mutta kiinnostaa kovasti miten tämä suhtautuu Ilmestyskirja. Nyt! -elokuvaan. Lisäksi on niin lyhyt, että sopisi maratonille sen vuoksi hyvin.

Khao Lakin sydämet (Marja-Leena Tiainen) 237 s.
En enää muista kenen blogista tämän bongasin ja kiinnostuin kovasti. Olemme suuntaamassa marraskuussa Khao Lakiin (ellei nyt joku Islannin tulivuori pöllähdä sopivasti, pessimisti ei pety). Kirja kertoo tsunamista, joten ajattelin että olisi sopiva aika lukea kirja nyt, kun matkaan on vielä aikaa. Kun kyseessä on nuortenkirja, tämä voisi tuoda aiheestaan huolimatta vähän kevyempää vaihtelua maratonille.

Lisäksi minulla on kesken pari muuta kirjaa, joten lukeminen ei varmastikaan lopu kesken. Olen todennut aiemmin, että minulle sopii parhaiten lukemisen aloittaminen puolen päivän aikoihin eli siihen pyrin nytkin. Nyt sitten vain odottelemaan sopivaa hetkeä, en malta odottaa! Minkä näistä sinä lukisit tai olet ehkä jo lukenut?

2 kommenttia:

  1. Kaikki isäni hotellit -kirjasta pidin aika paljon, Pimeyden sydän on puolestaan viime aikoina hitaasti kasvattanut kiinnostustani. Raymond Chandlerilta luin juuri Pitkät jäähyväiset tenttiä varten ja vaikka se ei ollut välttämättä napakymppi, sai se minut kuitenkin kiinnostumaan tuosta Syvästä unesta, se kun taitaa luullakseni olla se Chandlerin tunnetuin teos.

    Tsemppiä maratoniin jo näin etukäteen, yritän päästä seuraamaan taivaltasi sitten kun sen aika on! :)

    VastaaPoista
  2. Kaikki isäni hotellit on tietty tosi hyvä ja pidin myös Chandlerin Syvästä unesta. Dekkarihaastetta varten olin ajatellut lukea häneltä Pitkät jäähyväiset, mutta saa nähdä ehdinkö. Muut ovatkin vähän oudompia, paitsi Pimeyden sydämen olen valitettavasti lukenut, enkä pitänyt yhtäääään (toivottavasti et säikähtänyt liikaa :D).

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!