Walkerilla oli sanansa sanottavana myös suomalaisesta tavasta viettää itsenäisyyspäivää. |
Kirjailija Walker on amerikkalainen, nykyisin myös suomalainen ja hän tarkastelee maatamme ja suomalaisuutta ulkopuolisen raikkaalla katsannolla. Ensimmäistä kertaa hän on tutustunut suomalaisuuteen jo lapsena, kun heidän naapurissaan asui suomalainen perhe, joka kovasti poikkesi muista ja käyttäytyi omituisesti. Perheen lapset hyppivät alasti pihalla ja kohteliaisuuksiin ei tuhlattu aikaa. 17-vuotiaana Tim tapasi tulevan suomalaisen vaimonsa ja kirja kertoo tästä matkasta ja siitä, mitä Tim on oppinut suomalaisuudesta.
Kirja oli sangen viihdyttävä ja on aina hauskaa lukea tarkkanäköisiä havaintoja oman kansansa kummallisuuksista. Parasta teoksessa oli se, että Walker ei syyllisty liialliseen kummasteluun tai päivittelyyn, lopulta hän toteaa monet erikoisina pitämänsä asiat ihan oivallisiksi. On ihan ok vaikkapa haluta säilyttää oma rauhansa ja tilansa.
Hauskimmat havainnot liittyivät lopulta Walkerin kokemuksiin opettajainhuoneen säädellystä kahvinjuontietiketistä sekä tervehtimisestä työpaikalla. Tiedättehän sen pikkuisen kiusallisen hetken, kun työkaveri, jota hiukan aiemmin ehdit jo tervehtiä, tulee taas käytävällä vastaan...
En ollut kuullut kirjasta aiemmin, joten sain taas Helmet-haasteessa yhden kohdan täyteen.
Kirjailija: Tim Walker
Luettu kirja: Lost in Suomi (suom. Maija Kauhanen)
Alkuperäinen kirja: Lost in Finland (S&S 2016)
Mistä hankittu: BookBeat
Arvostelu: ★★★
Tämä pitäisi kyllä lukea. Ainahan me suomalaiset halutaan tietää mitä muut meistä ajattelee :-D
VastaaPoistaJep, kansantauti :D
PoistaJep, kyllä tämä pitäisi lukea. Kuten Jane jo sanoikin, niin aina kiinnostaa mitä muilla on sanottavanaan!
VastaaPoistaTiia
Oli kyllä ihan viihdyttävä :)
PoistaMinuakin alkoi kiinnostamaan. Tämän tyylisiä kirjoja muista kulttuureista tulee aika usein luettua, mutta Suomea käsitteleviä ei niinkään. :)
VastaaPoistaMinä taas en ole lukenut vastaavia kuin Suomea koskevia, ihan hauska genre :)
Poista