perjantai 9. joulukuuta 2016

Pasa & Atpo: Eniten vituttaa työ (joulukalenterin 9. luukku)

Kuva täältä
BookBeatin kuuden viikon aikana ehdin lukea paljon kaikennäköistä, myös puhtaasti viihteellistä. Viihdettä edusti tämä Pasan ja Atpon korkeakulttuurinen teos, jossa pureudutaan työn ytimeen ja siihen, mikä työssä ottaa päähän. Mikäli kirjaa on uskominen, työssä pännii ihan kaikki. Ja sehän tämän sarjan idea onkin, kaikki ottaa niin kovaa päähän, että lopulta alkaa jo naurattaa. Joskus tekee ihan hyvää nähdä kaikista asioista vain niiden nurjat puolet.

Hirveän tarkkanäköistä analyysiä en tästä hienosta ja älykkäästä kirjasta osaa kirjoittaa, joten puhukoon muutama lainaus puolestaan. Näistä arvostan etenkin ensimmäistä, joka osuu ja uppoaa tähän geokätköilevään geologiin paremmin kuin hyvin. Tahtoisin kuitenkin huomauttaa, että tunnen tosi monta geologia, mutta en yhtään geokätköilevää geologia itseni lisäksi. Että kyllä sekin nyt vähän v*ituttaa, kun noin yleistetään pelkän geo-etuliitteen takia.

"Geologi: Koulussa me vihattiin maantietoa, nämä tyypit ihastuivat siihen. Ei siis liene mikään ihme, ettei me pidetä tätä kivilajienkeräilijäporukkaa juuri minään. Lähinnä me toivottaisiin, että nämäkin potentiaaliset geokätkennän harrastajat piilottaisivat itsensä ja jäisivät löytymättä."

Luvussa "Toimimattomat tilat" sekä avo- että umpikonttorit saavat osansa:

"Avokonttorit: PÄÄ KIINNI SAATANAN LERPPAKULLIT, MÄ YRITÄN TEHDÄ DUUNIA!!!"

"Umpikonttorit: Onpa todella tehokasta ja sosiaalisuuteen kannustavaa tilankäyttöä, että jokaisella perussihteerilläkin on oma umpikoppinsa. Tai jollakin myyntireiskalla, joka ei edes ikinä ole paikalla."

Hieno ja osuva on myös luku "Pilipaliprojekteja" ja siinä kuvatut IT-projektit:

"Ensin duunataan kolme vuotta tuhatsivuista määrittelydokumenttia, sitten kilpailutetaan seuraavat kolme vuotta ja lopuksi valitaan toimittajaksi joku TietoLogica, 'kun se on toimittanut meille ennenkin'. Tässä vaiheessa alkavat myös ongelmat: alkaa loputon 'tää määrittely ei nyt oikein toimi käytännössä, joten meidän pitää vähän muuttaa tätä toteutusta... lisätöitähän siitä toki aiheutuu, mutta nehän te varmasti olette ottaneet jo etukäteen huomioon'. Kolmen vuoden jälkeen todetaan, että budjetti on ylittynyt moneen kertaan ja lopputulos on keskeneräinen kasa purkkaa, joka ei palvele ketään. 'Mutta ehkä noin vuoden lisätöillä voisimme saada toimimaan ne ominaisuudet, joiden vuoksi tätä kilkettä alun perin alettiin rakentamaan.' KUOLKAA KAIKKI NÖRTIT SINNE SERVERIHUONEISIINNE, ME DUUNATAA NÄÄ HOMMAT TÄSTÄ LÄHIN EXCELILLÄ!"

Sellaista. Kirja sopii parhaiten luettavaksi huonon (työ)päivän jälkeiseen mielentilaan. Eikä kovin herkille sieluille.

Kirjaa googlaillessani löysin muuten tällaisen kalenterin. Ehkä pakko saada! Minulla on tänä vuonna Mielensäpahoittaja-joulukalenteri, joka on osoittautunut aivan mahtavaksi tavaksi aloittaa joulukuun päivät. Tuo kalenteri olisi mielensäpahoittaja potenssiin sata.

Mukavaa viikonloppua kaikille, sujui se sitten töissä tai vapaalla!

2 kommenttia:

 1. Törmäsin näihin kirjoihin hiljattain, ellen väärin muista - näitä taisi olla useampia eri aiheista. Joskus voisin jonkun näistä katsastaa, vaikka en välttämättä juuri tätä.
  Hyvää viikonloppua!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Joo näitä on tosiaan monta, ainakin parisuhteesta taisi olla :D

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!