perjantai 2. joulukuuta 2016

Seinäjoen kirjaston lukuhaaste: sata kirjaa vuodessa Suomen juhlavuoden kunniaksi

En löytänyt arkistojen kätköistä kuvaa kirjastosta, mutta tässä eilen ottamassani kuvassa aurinko laskee kirjaston paikkeille.
Seinäjoen kaupunginkirjasto otti ja repäisi sellaisen lukuhaasteen, että oksat pois! Kirjasto haastaa kaikki lukemaan sata kirjaa Suomen ensi vuoden juhlavuoden kunniaksi. Lukuaikaa on 1.12.2016 - 30.11.2017 eli haasteen voi aloittaa vaikka heti. Tarkemmat tiedot lukuhaasteesta löytyvät täältä. Haastevihon voi hakea kirjastosta tai kirjastoautosta tai printata netistä. Haasteen tunniste on #lukuhaaste_sjkkirjasto

Kaikille sata kirjaa lukeneille on luvassa kutsu juhlaan Suomen 100-vuotissyntymäpäivän aattona. Haasteen etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa ja liityinpä heti haasteen Facebook-ryhmäänkin. Tämä on minulle ihan täydellinen haaste, sillä viime vuosina olen lukenut yli sata kirjaa sen kummemmin edes yrittämättä ja jopa tänä vuonna, vaikka luulin lukeneeni aivan hirveän vähän, tuo rajapyykki ylittynee kevyesti, sillä nyt lukumäärä on 95 kirjaa ja joulunpyhätkin ovat vielä edessä.

Parastahan tässä on se, että olen osa-aika seinäjokelainen (en kuitenkaan niin hyvin sopeutunut, että osaisin käyttää sanaa seinäjokinen...) ja asun joka viikko tiistaista torstaihin kivenheiton (tai ainakin Heli Rantasen keihäänheiton) päässä tämän haasteen kotikirjastosta. Joka on muuten varmasti yksi Suomen parhaista kirjastoista ja huomioikaa, että tämä on paljon sanottu turkulaiselta. Odotankin siis suurella innolla, millaista pöhinää tämä haaste aiheuttaa kirjastossa ja kirjaston ulkopuolella. Lisään blogini ylävalikkoon linkin, jonne kokoan haasteaikana lukemani kirjat.

Kuka muu on mukana?

6 kommenttia:

 1. Mukana ollaan. :) Luulen, että pääsen suht helposti sataan kirjaan, mutta on kiva alkaa listaamaan luettuja. Pitääkin merkitä heti seuraava alusta loppuun luettu kirja tähän haasteeseen. Vielä en ole ehtinyt joulukuun puolella aloittaa yhtään uutta kirjaa, vaan luen marraskuun puolella aloitettuja ensin loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama juttu, odotan jo innolla että pääsee listaamaan ensimmäiset kokonaan joulukuun puolella luetut. Sinänsä hauskaa, että tämä on myös haaste, kun joka tapauksessa luettuja tulee laskettua.

   Poista
 2. Minäkin olen mukana yrittämässä. En tosin tiedä kuinka onnistun, kun olen niin hidas lukemaan, mutta ehkä voin lukea sitten vaikka lastenkirjoja :D Seinäjoen pääkirjasto on kyllä hieno kirjasto! Voi ne ikkunan ääressä olevat keinutuolit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sata tule täyteen vaikka lastenkirjoilla tai sarjakuvilla, jos muuten tekee tiukkaa :) Niinpä, uskomattoman ihana paikka. Olen ihan myyty niistä pehmeistä lukukoloistakin.

   Poista
 3. Mua niiiiin kutkuttaisi kokeilla tätä, mutta ensi vuonna pitäisi rykäistä kasaan opparikin. Joten saattanee jäädä osaltani vain haaveeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tsemppiä paljon opparirutistukseen! Gradua pakertaessani taisin lukea noin kaksi kirjaa kuussa, eipä silläkään olisi ihan tästä haasteesta suoriudettu :)

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!