keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Vuosi listahulluutta takana: synttäriarvonta!

Tällä päivämäärällä täsmälleen vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen varsinaisen kirja-arvostelubloggauksen tähän 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogiini. Kirja oli Sarah Watersin Fingersmith, joka sai komeasti neljä tähteä.

Vuosi on lyhyt aika ihmisen elämässä eikä vuoden sisällä yleensä ehdi tapahtua kovin suuria muutoksia. Oma elämäntilanteeni on kuitenkin muuttunut kovasti, sillä tasan vuosi sitten tein gradua kotona. Tai siis minun olisi pitänyt tehdä gradua, mutta teinkin ahdistuksissani jotakin aivan muuta, perustin blogin. Opiskeluaikanani luin hyvin vähän kaunokirjallisuutta, mutta graduvaiheessa aloin taas lukea muutakin kuin tenttikirjoja ja koin lukemisen helpottavan jollakin tavalla myös kirjoitustyötä. Blogin ensimmäisten kuukausien aikana en kuitenkaan ehtinyt syventyä kunnolla lukemiseen ja bloggaamiseen ja marras-maaliskuun aikana kirjoitinkin yhteensä vain neljästätoista kirjasta, joista kolme oli Edgar Allan Poen novelleja ja suurin osa romaaneistakin oli hyvin lyhyitä. Huhtikuussa valmistuin maisteriksi, pääsin oman alan töihin ja kaikki se (vieläkin luksukselta tuntuva) vapaa-aika ja uudelleen löytynyt innostus lukemiseen on johtanut siihen, että luen nykyään kenties enemmän kuin koskaan. Tästä blogista ja kirjablogiyhteisöstä on tullut minulle hyvin rakas, lukemiseen entisestään innostava tekijä.

Muistan aina sen tunteen, kun blogiini oli rekisteröitynyt ensimmäinen lukija. Lukijoita ilmeni vähitellen lisää ja tällä hetkellä teitä rakkaita lukijoita on jo hämmentävät 89. Kävijämäärät ovat olleet jatkuvassa kasvussa ja ihanat, innostavat kommentit jaksavat aina ilahduttaa minua. Olen itse hyvin laiska kommentoimaan, joten sitä suuremmalla syyllä jaksan aina hämmentyä ja ilahtua kommenteistanne.

Arvontapalkinnot. Kuvan huonekasvi ei liity tapaukseen.

Tämän kuluneen vuoden ja kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi haluankin järjestää arvonnan. Kaikki saavat osallistua, myös ne, jotka eivät ole rekisteröityneet lukijoiksi. Palkinnot ovat (kuvassa):

1) 25 euron lahjakortti Suomalaiseen kirjakauppaan.
2) Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Tove Janssonin syntymästä. Sen kunniaksi toinen palkinto sisältää Janssonin Kuvanveistäjän tytär -pokkarin sekä muumipeikko-heijastimen tuomaan valoa pimeään.
3)  Bunny suicides -seinäkalenteri (pieni). Jotta vuosi 2014 olisi hieman häiriintyneempi. Jos ei iske omaan huumorintajuun, anna lahjaksi ystävälle tai vihamiehelle.

Arvon palkintojen saajat hatusta niin, että nostan kolme nimeä ja ensimmäisenä nostamani osallistuja saa ensimmäisen palkinnon jne. Määrään viralliseksi valvojaksi korkean moraalin omaavan kääpiömäyräkoiran.Niin ja miten voikaan voittaa? No täten:

1) Huikkaa tämän postauksen kommenttiboksiin jotakin tähän blogiin tai 1001 kirjaa -listaan liittyvää.
2) Liitä kommenttiisi sähköpostiosoite tai muu tapa, jolla saan sinut kiinni, jos voitto osuu kohdallesi.
3) Mainitse kommentissasi, jos haluat tavoitella vain osaa palkinnoista (palkintoihin voi viitata numeroilla 1, 2 ja 3).

Kaikki ennen 30.11.2013 klo 12:00 kommentoineet osallistuvat arvontaan ja suoritan arvonnan saman päivän aikana. Voittajat mainitaan blogissa ja lähestyn heitä myös henkilökohtaisesti.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja onnea arvontaan!

34 kommenttia:

 1. Bloggaaja-untuvikkona oli kiva lukea postauksesi, kun muistelit oman blogisi alkutaivalta. Minun pitkän tähtäimen tavoitteeni on lukea kaikki Keskisuomalaisen listaamat kirjat. Uskaltaisikohan joskus ryhtyä myös tuohon isompaan urakkaan?

  VastaaPoista
 2. Onnea 1-vuotiaalle! :) Mieletön tuo 1001 kirjan listaus, voisi olla itsellekin aika mainio kun välillä pähkäilee mitä lukisi seuraavaksi. Voipi olla että omaan blogiini voisin tehdä ainakin tuon 2000-luvun suosikit-listauksen ja käydä sitä pikku hiljaa lukemalla läpi. Innolla kaikkien kolmen kohteen arvonnassa mukana :) pihinainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Onnea ykköselle! Blogissasi on kiva idea, itselleni listan seuraaminen aiheuttaisi harmaita hiuksia, tosin ei sinullakaan ole tainnut olla tapana orjallisesti listaa noudattaa :)
  ajatuksiakirjamaasta@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Onnea mainiolle blogillesi! Hyvä lukemat oletkin jo saanut listallesi! Muistan itsekin tuon huikaisevan tunteen ensimmäisestä lukijasta - blogini ei ole kuin pari kuukautta vanhempi kuin sinun blogisi.

  Mukana olen arvonnasa: luettuaelamaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Onnea, ja lupaan perehtyä Stieg Larssoniin myös kirjamuodossa ;) minna.siikila@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Onnea 1 vuotiaalle! Yllätyin, että blogisi on "näin nuori", koska minulla on olo, kuin olisin aina lukenut blogiasi. Heh. No ainakin melko alusta asti. Tämän kuun haastettasi on kiva seurata. Itsekin sen olen tehnyt.

  Arvonnassa mukana! pienikirjasto@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Onnea! Viime aikoina olen erityisesti innostunut haasteestasi, jossa listaat erilaisia kirjoja. Vieläkin ole shokissa Kultahatusta! :D Ihailen myös kunnianhimoasi listan suorittamisessa, miusta kun tuntuu että TBR100kin on jo miulle ihan ylivoimainen tehtävä... Onnea urakkaan, seurailen innolla!

  Ja arvonnoista kiinnostavat 1-2

  nvaakanainen(miukumauku)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Onnea! Vuosi on pitkä aika ja oot hienosti pitänyt tasoa yllä! *nostaa hatun puutteessa pikku koiransa leukaa*

  Mukana kaikissa arvonnoissa, totta kai! kiltinkapina@gmail.com tai muutama muu ehkä paremmin tietämäsi tapa:D

  VastaaPoista
 9. Vuosi hurahtaa nopeasti bloggaillessa, eikös vain? Tätä 30:n päivän kirjahaastetta on ollut mukava seurata.

  Mukana kaikkien palkintojen arvonnassa! annuliinu_92 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Onnittelut Marile :) Olen Nooran tukena hänen shokissaan...toivumme ehkä joskus...

  VastaaPoista
 11. Onnea yksivuotiaalle ja paljon tulevia vuosia lisää! Itse en uskaltaisia ryhtyä käymään läpi 1001 kirjan listaa läpi, joten hatunnosto tavoitteesta.

  Mukana arvonnassa: mariap8(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Onnea yksivuotiaalle kunnianhimoiselle blogillesi! Aloitit listan kahlaamisen kyllä hienosta kirjasta, pidin siitä kovasti itsekin. :)

  Olen mukana kaikkien palkintojen arvonnassa. lukuisa(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea yksivuotiaalle blogillesi! :) On tullut seurattua tätä ahkerasti ja poimittua suuret määrät mahtavia kirjavinkkejä matkaan! Ja sitä kautta on tullut myös monipuolisia ja mukavia lukukokemuksia.

  Osallistun myös arvontaan! kadd_rhcp@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Onnea 1-vuotiaalle! Projektiasi on ilo seurata ja toki luen mielelläni mielipiteitäsi myös listan ulkopuolisista kirjoista :)

  Osallistun arvontaan, kaikki palkinnot vaikuttavat mahtavilta! villasukka.kirjahyllyssa(a)luukku.com

  VastaaPoista
 15. Onnea yksivuotiaalle! :) Itse aloittelin vasta, joten yksikin vuosi blogin pitämisessä kuulostaa pitkältä ajalta...

  Osallistun arvontaan! lukisinkohan@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea blogille synttäreiden johdosta! Ihailen suunnattomasti kunnianhimoasi 1001-listan suhteen, itse nimittäin omistan myös kyseisen teoksen (eri painoksen vain), mutta en ole haaveillutkaan, että koskaan saisin kaikki kirjat siitä luettua. :D

  Osallistun arvontaan! Kaikki palkinnot vaikuttavat hauskoilta. :) ei-mustaa-valkoisella@hotmail.fi

  VastaaPoista
 17. Onnet! Kunnioitettava lista :) Tsempit sen kaatamiseen. Itselläni ei ole listaa tai sitten se on loputon. Osallistun iloiten arvontaan ja toivotan pitkää ikää blogillesi!

  VastaaPoista
 18. Onnea 1-vuotiaalle! Hienon listan olet kasannut, tsemppiä sen 'suorittamiseen'. :)

  VastaaPoista
 19. Onnea! Blogissa on hieno idea :)
  livinglikeahell@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Onnea! Huikea lista, jota katsellessa tulee mieleen, miten pian omat lukemisensa unohtaa... Siis hyvän ja ahmittavan kirjankin, kun on jo kiire seuraavaan. Siksipä on ollut hauska täällä palata kirjaan, jonka on joskus lukenut - ja lukea sen nostattamia ajatuksia.
  minni42@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Onnea! Taisin kuule alunperin alkaa blogiasia selata sen takia että tämä ei painotu fantasiakirjoihin kuten nykyään melkeinkaikki tekee.. Ei sillä, pidän fantasiasta mutta onhan se mukava saada lukulistalle muutakin! Hih.

  oojula@gmail.om

  VastaaPoista
 22. Onnea yksi vuotiaalle! Olen saanut täältä pari lukuvinkkiä, kiitos niistä. Ja on aina mukavaa seurata jotain tällaista hurjaa urakkaa. :) Olit muuten vakuuttava kun maratoonasimme yhtä aikaa, todelliset huippulukemat, en ole niitä tainnut vielä kommentoidakaan.

  Minut saa napata kiinni osoitteesta lukutoukankirjablogi@gmail.com jos onnetar sattuisi suosimaan :)

  VastaaPoista
 23. Onnea yksivuotiaalle! :) Komppaan monia, tuommoisen listan suorittaminen tuntuu minusta ihan hurjalta urakalta - itse kun takkuan jo Projekti 12 parissa. En saa näköjään edes kahtatoista kirjaa luettua suunnitelmallisen listan mukaan. :D

  Osallistun mielelläni palkintojen 1 ja 2 arvontaan. Jos onni suosii, minut tavoittaa täältä: ps.rakastankirjoja (at) wippies.fi .

  VastaaPoista
 24. Onnea ensimmäisestä vauhdilla menneestä vuodesta. Jaan kanssasi rakkauden erilaisiin listoihin, joten ei ihme, että täällä olo tuntuu kotoisalle.
  Osallistun mielelläni kaikkien palkintojen arvontaan; Bunny Suicides -kalenterista en tiedä, että uppoaako omaan huumorintajuun, mutta uskon uppoavan, sen verran häiriintynyt uskon olevani minäkin...
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 25. Kovasti onnea! Olen vasta tutustumassa blogiisi, mutta voin nyt jo sanoa kiitoksen sanan 30 päivän kirjahaasteesta. Se vaikuttaa tosi kiinnostavalta ja houkuttelee muakin osallistumaan. Olen aina iloinen kun löydän täysin uuden kirjablogin, alan heti käydä läpi vanhempia tekstejä ja etsiä postauksia kirjoista, joista mullakin olisi kokemusta :)

  Palkinnoista 1) ja 3) kiinnostaa eniten! Sähköposti on catharina.herlin@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Onnea onnea! Vasta liityin lukijaksesi, joten kovin hienoa kokonaiskuvaa blogista ei vielä ole syntynyt. Tunnistin kuitenkin graduahdistuksen ja sen, miten kaunokirjallisuuden lukeminen kääntyy nousuun kun pakollisista tenttikirjoista on päästy. Itselleni kävi juuri samalla tavalla.

  Jos onni potkaisee, sähköposti on raitasukat (at) gmail.com

  VastaaPoista
 27. Paljon onnea yksivuotiaalle, lupaavalta taaperolta näyttävälle blogillesi! Blogisi tavoite on mielestäni hauska ja myöskin hyvin kunnianhimoinen! Siinäpä sinulle lukuprojektia riittämiin! :)

  Halausin osallistua arvontoihin 1 ja 2.
  S-posti: annmja@utu.fi

  VastaaPoista
 28. Onnea ensimmäisestä vuodesta! En ole kauhean kauaa vielä blogiasi lukenut, mutta tykkään kyllä kovasti. Tämä kuu on ollut erityisen hauskaa seurattavaa tuon haasteen vuoksi, on ollut kiinnostavaa nähdä, mitä ajatuksia kukin päivän tehtävä herättää.

  Osallistuisin arvontaan! Jos arpaonni suo, niin minut saa kiinni osoitteessa kirjallisesti@hotmail.com.

  VastaaPoista
 29. Onnea listahullulle! Tästä blogista on hauska vetää verkkoja ja kalastaa kiinnostavaa luettavaa. => Kun on näköjään aika lailla sama maku valinnoissa, uskallan ehkä kokeilla jotain uuttakin... Aikaa lukemiseen on kuitenkin aina liian vähän, ei viitsisi aina harhailla (vaikka sekin on joskus hauskaa). Saa liittää arvontaan: ankritoi@gmail.com :)

  VastaaPoista
 30. Onnea synttäreiden johdosta! Blogistasi on hauska käydä tonkimassa uutta luettavaa ja etenkin listoja olen seurannut innolla. ;D (Listahullu itsekin...)

  Osallistun mielelläni arvontaan, palkinnoilla 1&2.
  s-posti:viljalinnea@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Kiltin kapina vinkkasi tänne, olen käynyt täällä aiemminkin, kiva lukea juttuja

  ari.kokkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Mukava lukea noita persoonallisia eri tyyppisistä kirjoista tehtyjä perusteluja. Ja onnea tietenkin.

  reijomoilanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Onnea ensimmäisestä vuodesta, tykkään kun blogisi postaukset ovat usein lyhyitä ja ytimekkäitä. Niin ja aikalailla hauskoja ja persoonallisia myös toki.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 34. Kivan persoonallinen blogi, ja samalla linjalla myös arvonnan palkinnot. Mukavaa, osallistun mielelläni siis.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!