sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Päivä 3: Suosikkikirjasarjani

Kirjahaasteen kolmas päivä on hyvin haastava. Olen lukenut suhteellisen vähän kirjasarjoja. Nuorena luin Anni Polvan Tiina-sarjaa, joka oli mielestäni aika tylsä sekä Merri Vikin Lotta-sarjaa, josta pidin paljon. Vähän vanhempana oli hairahduksia Babysitters-clubiin ja Sweet Valley highin, jotka kumpikin olivat totta puhuen aika naurettavia. Siitä hämärästä kloonisarjasta, jonka nimeä en muista, pidin kyllä alkuun ihan tosissani. Sitten tietenkin Enid Blytonin Viisikko-, SOS- ja Seikkailu-sarjat. Ja joitakin hämäriä lentoemäntä- ja sairaanhoitajasarjoja. Näitä sarjoja luin ainakin, ehkä joitan muitakin. Ai niin tietenkin Jukka Parkkisen kirjasarjat! Suvi Kinokset olisin voinut mainita myös lempikirjasarjakseni, mikäli tämä olisi tullut mieleeni jo ennen kuin suunnittelin tämän ja huomisen päivän haasteen.

Hiukan vanhempana alkoi sitten se fantasiavaihe, jossa kirjastossa etsiydyin aikuisten puolen fantasiahyllylle ja lainasin vuorotellen kaikki Eddingsin tiiliskivet. Belgarionin taru oli superkoukkuunnuttava (pitäisikin lukea ne uudelleen), mutta Mallorean oli jo vähän plääh. Siihen loppui lyhyt mutta tehokas fantasiavaiheeni.

Mieleeni ei tule muita kirjasarjoja, joita olisin lukenut, mikäli trilogioita, kuten Sormusten herra tai Millenium-trilogia, ei lasketa. Mietin kuumeisesti tätä kysymystä, kun yhtäkkiä mieleeni tuli sarjakuvat. Ja yksi aivan erityinen sarjakuva, jota olen lukenut jo pari vuosikymmentä ja osaan useimmat sen kirjoista ulkoa. Tämä sarjakuva, jonka nyt totean suosikkikirjasarjakseni, on tietenkin Goscinnyn ja Uderzon valloittavan ihana ja hauska Asterix! Huomenna kerron kirjasta, joka on mielestäni koko Asterix-sarjan paras.

Onko muita Asterix-faneja? Kuka on suosikkihahmosi? Entä mikä on lempitarinasi?

4 kommenttia:

 1. Kloonisarja lienee Replica:D Asterixit ovat ihania! Samaistun ehkä eniten Obelixiin... Siis en muuten mutta kun minullakin on pieni söpö koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Replica:) Mun koira näyttää paljon enemmän Idefixiltä kuin sun koira, eli mä saan olla Obelix!

   Poista
 2. Minun suosikkini on Asterix Britanniassa. Kaikki ne hassut ennakkoluulot! Ja sitten kun käy Britanniassa, niin... Edes Obelix ei pystynyt syömään minttukastikkeessa keitettyä villisikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se on kyllä ihana! Ihanat britit viiksineen ja teeaikoineen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!