keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Päivä 20: Paras romanttinen kirja

Tämän tekstin myötä kolmenkymmenen päivän kirjahaaste on jo edennyt viimeiselle kolmannekselleen ja jäljellä on enää kymmennen päivää eli kymmenen tekstiä. Jäljellä on pari suosikkiani kaikista näistä päivistä, joten hauskaa riittää vielä. Riinakin päätti tarttua haasteeseen ja onkin mielenkiintoista seurata haastetta  nyt, kun on juuri itse miettinyt samoja kysymyksiä.

Minä en yhtään häpeile tunnustaa sitä, että pidän romanttisista kirjoista. Monet eivät voi sietää romanttisia, hömppäkirjoiksi luokiteltavia kirjoja. Ihan kuin tällaisten kirjojen lukeminen olisi merkki jostakin kirjamaun huonoudesta ja yleisestä noloudesta. Nyt kun aikaa lukemiselle on runsaasti, olen lukenut hömpäksi laskettavia kirjoja hyvin vähän. Kun aikaa on vain vähän, luen mielelläni jotakin kevyttä ja helposti seurattavaa, en niin kovin älykästä, eli puhtaasti viihteellistä. Olen siis Catherine Cooksonini, Elsa Anttilani (siis oikeasti Jorma Kurvinen, kuinka söpöä!) ja Hilja Valtoseni lukenut. Eli juuri sellaiset hömppäkirjat, jotka kaikki muutkin eläkeikäiset naiset ovat lukeneet, eikun hetkinen...

Olen aika kyyninen ja pessimistinen ihminen, mutta rakkaus on teemana sellainen, että edes kaikista äitelimmät ja yliampuvimmat tarinat eivät juuri ärsytä minua. Siirappisuus on hei ihan okei. Tässä muutama sydäntäni lämmittänyt romantiikkaa sisältänyt teos:


Anu Jaantila: Sannan Jenkkivuosi.
Taas? No todellakin taas! Tässä rakkaus on kuvattu oikeasti ihan maailmanluokan tasolla. Esim. kun Sanna näkee sen Samin kirjoittaman postikortin niin voi mä en kestä! 

Victor Hugo: Kurjat
Marius kyttää Cosettea Luxemburgin puistossa. Ehkä söpöintä ikinä.

L. M. Montgomery: Anna-kirjat
Kunnon isku rihvelitaululla päähän, niin ne aviomiehet hankitaan.

Jukka Parkkinen: Kalle-Yrjänän kaksitoista yritystä
"Sano puukko" Ihihihihi kuinka söpöä en kestä. Ja olen aina ja ikuisesti sitä mieltä, että hirveän rumalla kannella on pilattu ihan mielettömän sympaattinen ja hauska kirja. Ei kukaan, varsinkaan kohderyhmä, halua lukea sen näköistä kirjaa, googlatkaa vaikka.

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Tämänkin olen maininnut jo aiemmin, mutta onhan tämän rakkaustarina nyt, hyvänen aika, vailla vertaa. Näittehän muuten Kuninkaan puheessa, miten "Darcy" ja "Elizabeth" olivat hetken aikaa samassa kohtauksessa vierekkäin ihan vaan siksi, että kaikki romanttiset höperöt saivat höperöidä onnellisena, ooh.

Eiköhän tämä riitä. Jos tämä päivä ei opettanut muuta, niin sen se ainakin opetti, että taannun teinityttötasolle, kun alan pohtia romanttisia kirjoja. Rakkautta, sateenkaaria, pörröisiä pupujusseja ja pilvilinnoja kaikille tähän pimeään marraskuuhun!

10 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään lukea romanttisia kirjoja, MUTTA mitä vanhemmaksi tulen, sitä valikoivampi olen. Nuorempana meni mikä tahansa, nykyään kirjan täytyy olla aika hyvä, että voin lukea sen repeämättä nauruun. (Yritin jokin aika sitten lukea harlekiinia, koska nuorena luin niitä ja pystyin lukemaan ehkä 3 sivua, kunnes oli pakko lopettaa, kun en meinannut nauramiseltani saada henkeä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harlekiineja en ole muuten koskaan lukenut! Valtava aukko sivistyksessä ;) Ehkä minullakin se raja joskus tulisi vastaan.

   Poista
  2. Olen aika samaa mieltä Katrin kanssa, romantiikka on just parasta silloin kun se on kirjoitettu hyvin, muuten alkaa pyöritellä silmiään siirappisten rakkaudentunnustusten kohdalla. Pari harlekiinia olen lukenut kun en muuta huumorikirjallisuutta siihen hätään keksinyt ;)

   Poista
  3. Heh, tiedänpä sitte mitä lukea jos kaipaan huumoria!

   Poista
 2. Kyllä Tohtori Zivago on romanttisin elokuva, mitä tähän mennessä on vastaan tullut. Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, ah! Varmaan se on kirjanakin romanttinen, mutta en ole lukenut.

  Jane Austen -filmatisoinnit myös, se pidätelty intohimo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohtori Zivago on lukulistallani ja se kiinnostaa minua kyllä kovasti :)

   Poista
 3. Heh, tuo "kunnon isku rihvelitaululla päähän, niin ne aviomiehet hankitaan" oli kyllä aivan paras kohta :D Pitäisiköhän koettaa, toimiiko Annan tyyli tosielämän Gilberteihin?

  Jos minun pitäisi listata parhaimipai romanttisia kirjoja, niin siine kuuluisi myös ennen muuta Anna-kirjat, Ylpeys ja ennakkoluulo mutta myös Kotiopettajattaren romaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo koita ihmeessä! :D Ja sitten jos ei toimi, niin selitä vaan, että no kun se Vihervaaran Annakin...Oi Kotiopettajatar on kyllä myös, rakkaus on kuvattu siinä hurjan kauniisti.

   Poista
 4. Nykyään tulee luettua vähemmän romanttista kirjallisuutta, mutta sille on ehdottomasti hetkensä :) Luin joskus äidin harlekiineja, niitä tuskin luen enää koskaan... Nora Robertsin romanttisia, jännityksellä höystettyjä kirjoja olen lukenut useitakin ja kaipa Stephenie Meyerin ihana Twilight -sarja menee myös tähän kategoriaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on Robertsist ja Meyerit lukematta, mutta pidän ihan mahdollisena, että joskus taas tulee sellainen aika, että mielelläni tartun niihinkin.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!