keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Päivä 13: Lempikirjailijani

Alkuperäinen englanninkielinen otsikko "your favourite writer" kääntyi suomeksi muotoon "lempikirjailijani" ja kertarysäyksellä mahdollistin itselleni otsikon tulkinnan monikkomuotoisena. Eihän olisi millään mahdollista määritellä yhtä ainutta lempikirjailijaa.

Ensimmäisenä mieleeni tuli Haruki Murakami. Ihan vaan, kun hän sattuu olemaan nero. Ja ihana. Hänen luomansa kirjat päästävät lukijansa karkaamaan arkeaan ja kellumaan ihanaan mystiseen tunnelmaan.

Toisena mieleeni tuli Jukka Parkkinen. Ihan vaan, kun hän sattuu olemaan Suomen taitavin sanataituri. Hän on ollut suosikkini jo pari vuosikymmentä ja senkin vuoksi on ansainnut maininnan tällä listallani. Parkkisen lukeminen on aina yhtä hauskaa, kun välillä tuntuu että puolet sanaleikeistä ja viittauksista menee ohi, mutta toisinaan oivaltaa ja hirnahtaa.

Sitten mieleeni tulivat Väinö Linna, Jane Austen, John Irving, Joyce Carol Oates, Douglas Adams, Stephen King, Agatha Christie, Astrid Lingren, John Steinbeck... Ja mitä enemmän luen, sitä enemmän löydän uusia lempikirjailijoita.

6 kommenttia:

 1. Vaikea pohdinnan aihe! Kyllä munkin täytyy joskus tutustua Murakamiin, kun on saanut noin kovat suositukset. Ehkä itse nimeäisin suosikiksini Astrid Lingrenin, koska hänen kirjoillaan on ollut eniten vaikutusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tutustu! En kyllä ehkä kestä, jos et tykkääkään. Mut kyllä sä tykkäät, ainakin Kafkasta! Hehe ai miten niin vaikutusta kröhöm köh köh...

   Poista
 2. Au, myöhästyin. Sinulla on kauhea vauhti: COETZEE, aina vaan! Tänään pitäisi jo valita paras häneltä, siihen en pysty. Rakastuneet yleensä sanovat "koko paketti", siis sanon niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmenkymmenen päivän kirjahaaste ei anna armoa ja eteen päin on mentävä, vaikka vauhti hirvittääkin.

   Oho ja oi! Minulla on hirveitä vaikeuksia Coetzeen kanssa. Olen lukenut häneltä Häpeäpaalun ja Poikavuodet ja kumpikin oli melkoista suossa rämpimistä. Listalla on vielä kovin monta hänen teostaan... Pitääkin mennä tutkimaan, oletko kirjoittanut blogiisi Coetzeesta ja imemään innostuneita vaikutteita!

   Poista
 3. Murakami on yksi minunkin suurimmista ulkomaisista suosikeistani. En ole vielä lukenut Kafkaa, vaikka se löytyy omasta hyllystäni, säästelen kirjaa johonkin aivan erityiseen hetkeen. :) 1Q84-trilogian aion lukea joulun alla, aika ihanaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös säästellyt 1Q84:n lukemista, odotukset ovat korkealla. Saan sen joululahjaksi ja odotan joulua aivan erityisen paljon sen vuoksi.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!