perjantai 1. marraskuuta 2013

Päivä 1: Paras kirja, jonka luin viime vuonna

No niin, nyt on marraskuu ja Virallisen Lukukuukauteni ensimmäinen päivä! Kolmenkymmenen päivän kirjahaaste alkaa heti haastavalla päivällä. Minun tulisi nyt kertoa, mikä oli paras kirja, jonka luin viime vuonna. Päätin ottaa kirjaimellisesti tämän otsikon eli kertoa vuonna 2012 lukemastani parhaasta kirjasta.

Aloitin blogini marraskuussa 2012 tilanteessa, jossa gradun tekeminen tökki, ahdisti ja masensi ja kaipasin jotakin uutta elämääni. Olin jo jonkin aikaa lukenut 1001-listalta kirjoja ja kirjoitellut niistä ylös tunteitani muistikirjaan, mutta kaipasin jotakin enemmän. Siitä syntyi tämä blogi. Palasin selailemaan ensimmäistä postaustani, jossa on lista niistä kirjoista, jotka olin lukenut tuohon päivään mennessä listalta. Kirjoja oli luettuna 50, nyt luettuja on 107. Luin viime vuonna hyvin vähän verrattuna tähän vuoteen (iso paha gradupeikko) mutta heti listaa katsottuani tajusin, että viime vuonna luin Turku-Lahti linja-automatkoilla muutaman erittäin hyvän kirjan.

Ja sitten yhden, joka oli enemmän kuin hyvä, elämää suurempi. Tämä viime vuoden paras kirja oli Murakamin Kafka rannalla. Kirja, josta en voi sanoa mitään analysoivaa, ettei sen taika katoa ja jota aina suosittelen kaikille, mutta kun minun pitäisi perustella, miksi se kannattaisi lukea, en osaa sanoa mitään. Kafka rannalla oli voimakas lukukokemus. Se toi minulle paljon onnea ja voimaa. Paras kirja vuonna 2012 ja ihan ehdottomasti top 5:n joukossa koko elämäni aikana luetuista kirjoista.

Lue tämä, hyvä ihminen.
Kirjailija: Haruki Murakami
Luettu kirja: Kafka rannalla, suom. Juhani Lindholm
Alkuperäinen kirja: Umibe no Kafuka
Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2002
Mistä hankittu: Lahden pääkirjasto
Missä ja milloin luettu: Kesä 2012, lähinnä Turku-Lahti -linja-automatkoilla
Arvostelu: ★+n

12 kommenttia:

 1. Kirjassa oli kiehtova, outo tunnelma, mutta mulla ei pysynyt se tarina oikein lapasessa. Kuka oli kenenkin mikä? Rupesin jo piirtämään mind-mappia mutta ei siitäkään tullut mitään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma on tosiaan mahtava. Minulla ei ollut tämän henkiliden kanssa ongelmia, toisen Murakamin, Wind-up bird Chroniclen kanssa kylläkin oli.

   Poista
 2. Hih! Ihanaa, että jokin kirja on sykähdyttänyt näin. Minulla on itselläni tämä lukulistassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ole kovin montaa vastaavaa lukukokemusta. Se että kirjan kokee näin vahvasti vaatii paljon muutakin kuin sen, että kirja on hyvä. Jos olisin lukenut tämän jossakin toisessa elämäntilanteessa, en luultavasti olisi pitänyt siitä yhtä paljon.

   Poista
 3. +n <3 paras luku ikinä!!
  Kyllä mäkin joskus ton Kafka rannala luen.. joskus:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle <3<3<3<3 +n! Joo mää kyllä oon aika varma, että sä tykkäisit siitä myös. Ja se oli ainakin mulle tosi helppolukuinen, niinkuin muistaakseni joskus selitinkin, että jollakin tavalla nuortenkirjamainen. Suosittelen tätä kyllä ensimmäiseksi Murakamiksi.

   Poista
 4. Mä oon ihan nevahööd tästä! Pitääpä lukia!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. :) Tämä taitaa olla nykyisin aika monen lempikirja, mitä en yhtään ihmettele.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!