lauantai 2. marraskuuta 2013

Lukumaraton Vol. 2


Tiskit tiskattu, kahvivarastot täytetty ja silmälihakset verrytelty: kaikki on valmista lukumaratonin aloittamiseen! Aloitan klo 9:00 ja lukuaikaa on siis huomiseen sunnuntaihin klo 9:00 asti. Välissä nukun ainakin pitkät yöunet, sillä en ole hyvä valvomaan, mutta muuten on tarkoitus keskittyä pelkästään lukemiseen. Sopivasti noin 75 % kaikista lihaksistani on niin jumissa toissapäiväisen pumpin myötä, etten ehkä edes pystyisi mihinkään paljon vaativampaan kuin pötköttelyyn ja lukemiseen.

Päivitän tätä postausta sitä mukaa kuin maraton etenee. Tsemppi on tervetullutta! Muutoin koitan pysyä suurimmaksi osaksi pois netistä. Tästä tulee kiva päivä!

klo 8:59
No niin, ihan pian alkaa! Ensimmäisenä James M. Cainin Vahinko kello kaulassa

Klo 10:18
Vahinko kello kaulassa (Postman always rings twice) oli hyvä valinta aloitukseksi. Samaan aikaan kiinnostava, mukaansatempaava mutta myös aika järkyttävä ja ajatuksia herättävä. Hurjan sujuvaa dialogia. Pika-arvio 3/5. Seuraavaksi pinosta taitaa valikoitua luettavaksi silkki.
Sivuja luettuna 160 


Klo 10:52
Alessandro Bariccon Silkki oli omituinen, mutta ihmeen kaunis ja runollinen. Olo onkin vähän kuin olisi lukenut runokirjan ja toisinaan kirjan sivuilla olikin vain hyvin vähän tekstiä, jonka vuoksi tämä oli todella nopealukuinen. Taidan jatkaa eläinkunnan parissa ja siirtyä silkkiperhosentoukista papukaijaan eli seuraavan vuorossa Barnesin Flaubertin papukaija. Toivottavasti on niin hyvä kuin odotan sen olevan. Ai niin ja iso kiitos kaikille kivoille tsemppikommentoijille! <3
Sivuja luettuna 274

Klo 13:50
Flaubertin papukaija oli kyllä varsin viihdyttävä, mutta myös aika raskas. Tämä vaatisi tarkempaa pureskelua. Tähtiä antaisin sellaisen 3 tai vähän yli, hieno kirja. Kaikki se metadata ja intertekstuaalisuus saivat pääni pyörälle. Siihen kun vielä yhdistää janssoninkiusaus-ähkyn, lienee paikallaan lukea jotakin vähän kevyempää välillä ja sulatella tätä kaikkea. Luenkin jonkin aikaa siis Stieg Larssonin kirjaa eteenpäin.
Sivuja luettuna 551

Klo 15:03
Luin 100 sivua Larssonin Tyttö joka leikkii tulella ja nyt on aivot nollautuneet ja ruoka sulanut riittävästi siihen, että aloitan uutta kirjaa. Nyt kun vielä näkee lukea lunnonvalossa, taidan aloittaa Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi, jota monet ovat kehuneet ja joka kiinnostaa minua paljon.
Sivuja luettuna 651

Klo 17:03
Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi oli loistava ja lumoava. Tätä lukiessani unohdin ihan, että olin lukenut muutaman kirjan putkeen jo tätä ennen. Seuraavaksi jatkan ehkä vähän samalla teemalla, nimittäin Wellsin Tohtori Moreaun saarella. Iltakin on sopivasti pimentynyt.
Sivuja luettuna 919


Klo 18:30
Whoaaaa nyt on luettu myös Tohtori Moreaun saari. Tiedättehän sen South Parkin "Simpsons did it" -jakson? Tuo fraasi soi päässäni kun luin kirjaa, sillä tajusin, että se Simpsoneiden Treehouse of horror -jakson tarina, missä Simpsonit menevät saarelle, jossa on pelottavia ihmismäisiä eläimiä, on otettu tästä kirjasta. Kirja oli ihanan karmiva, tohtori Moreaulta oli lähtenyt eläinkokeet pahasti lapasesta. Oikein hykerryttää, kun mietin miten monesta eri näkökulmasta tätä voisi analysoida, aivan mahtavaa yhteiskunnallista kritiikkiä ja pohdintaa ihmisestä ja ihmisyydestä. Suosittelen!

Nyt pääni ja silmäni ovat aivan ehdottomasti sitä mieltä, että minun pitää käydä vähän ulkona tuulettumassa ja kävelemässä. Sieltä palattuani taidan aloittaa Populäärimusiikin. Kiitokset taas kaikille kommenttoboksissa tsempanneille!
Sivuja luettuna 1051

Klo 19:18
Voihan nenä! Ulkoa palattuani olikin sellainen olo, että tahdoin lukea Gogolin Nenän, joka oli ihan mahtavasti kuvitettu versio. Olihan tämä nyt aivan hulvaton. Tosin en voinut välttää sitä tunnetta, että jos Gogol nyt tietäisi, miten hänen novellistaan koitetaan saada irti syvempiä merkityksiä ja yhteiskuntakritiikkiä, hänellä olisi varsin hauskaa. Minusta ihan tuntuu siltä, että tyyppi on vain pienissä vodkapäissään keksinyt kirjoittaa tarinan, jossa virkamiehen naamasta pudonnut Nenä seikkailee pitkin kaupunkia ja esittää olevansa valtioneuvos. Tai sitten en vain tässä lukumaratonin vaiheessa kykenee enää analysoivaan lukemiseen, jos nyt joskus sellaiseen olen yleensä kyennyt. Seuraavaksi kuppi kahvia (vasta päivän toinen, ettei tartte yhtään siellä ruveta...terkkuja vaan) ja Populäärimusiikkia Vittulajänkältä
Sivuja luettuna (hieno määrä) 1111Klo 22:46
Illan mittaan on lukutahti hidastunut, mutta ihmekö tuo. Lukaisin tässä välillä Paloniemen Veera & minä -sarjakuva-albumin ja olihan siellä muutamia ihania, koiranomistajana samaistuttavia juttuja. Mukavaa piristystä maratonille. Muuten ilta on kulunut Mikael Niemen Populäärimusiikkia Vittulajänkältä -kirjan parissa ja teos osoittautuikin oikeaksi helmeksi. Nyt taidan painua peiton alle lukemaan taas Stieg Larssonia siihen saakka, että uni voittaa. Ja unissa luultavasti tulee seikkailemaan täytettyjä papukaijoja, leikeltyjä eläimiä, käveleviä neniä ja murhia eli innolla odottelen mitä tuleman pitää. En varmaan laita kelloa herättämään, mutta jos herään ennen yhdeksää niin jatkan vielä aamulla maratoonaamista.

Hurjasti on ollut tänään liikennettä blogissa ja tämä projekti onkin sujunut paljon mukavammin, kun teitä tsemppareita on ollut niin sankoin joukoin, kiitos siitä! Tähän yöhön vielä varsin osuva lainaus Niemen kirjasta, kohdasta jossa päähenkilön isä opettaa elämän tärkeitä asioita pojalleen:

"Mielisairaalat olivat pullollaan ihmisiä, jotka olivat lukeneet liikaa. Joskus hekin olivat olleet kuin kuka tahansa meistä, ruumiiltaan vahvoja, avoimia, tyytyväisiä ja tasapainoisia. Sitten he olivat ryhtyneet lukemaan. Useimmiten sattumalta. Vilustuminen oli kaatanut pariksi päiväksi vuoteeseen. Kauniit kirjankannet olivat herättäneet mielenkiinnon. Ja yhtäkkiä paha tapa oli saanut alkunsa. Ensimmäinen kirja johti seuraavaan. Ja sitä seuraavaan, ja sitä seuraavaan, ne kaikki olivat lenkkejä ketjussa, joka johti suoraan mielisairauden ikuiseen yöhön."

Sivuja luettuna: 1442

Klo 9:01
Huhheijaa, se oli siinä! Vuorokausi takana tiivistä lukemista, joka keskeytyi vaan lyhyellä lenkillä ja keskipitkillä yöunilla. Luin vielä illalla ja aamullakin Stie Larssonin Tyttöä joka leikkii tulella siten, että lopulliseksi luettujen sivuen määräksi voidaan todeta:

1606 sivua

Määrä on valtavasti enemmän kuin olisin ikinä uskonut kykeneväni lukemaan yhden vuorokauden aikana. Mukaan mahtui yksi sarjakuva-albumi (64 sivua) ja kuvitettu Gogolin Nenä (60 sivua), kaksi kirjaa Keskisuomalaisen listalta ja peräti viisi kirjaa 1001 kirjaa -listalta (myös Nenä kuului näihin) sekä bonuksena Larssonin hirvittävän koukuttavasta kirjasta yli 250 sivua. Kaiken kaikkiaan luin maratonin aikana siis 8,5 kirjaa. Eikä oikeastaan tuntunut missään vaiheessa taaskaan raskaalta, lähinnä olo oli vain hieman tunkkainen kun istuin sisällä lähes koko päivän. Sen verran olen koukussa tuohon Larssoniin, että en ole saanut vielä lukemisesta tarpeekseni, vaan taidan lukaista sen tänään loppuun. Kiitos kaikille kannustuksesta, hauskaa oli! Täytyy järjestää maraton Vol. 3 mahdollisimman pian.


26 kommenttia:

 1. Mukava kirjavalikoima! Populäärimusiikkia Vittulajänkältä ja Tyttö joka leikki tulella koukuttivat minut aikoinaan täysillä. Ja Lisbeth Salander on varmasti iankaikkisesti yksi kirjallisista lempihahmoistani. Nautinnollista lukumaratonia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikin osoittautui kyllä erittäin koukuttavaksi. Lisbeth on minunkin suosikkejani:)

   Poista
 2. Hytti nro 6, oi että! <3

  Tsemppiä ja maratoonaamisiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hytti nro 6 kiinnostaa minua hurjasti, eli se pääsee luultavasti pian luettavakseni, vaikken maratonilla ehtinytkään sitä lukemaan.

   Poista
 3. Jee tsemppiä koko päivään!
  Oletpa nopea lukija! 160 sivua reilussa tunnissa... Itse saan ehkä 40-50 sivua tunnissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui olemaan nopealukuisia kirjoja, iso fontti ja vähän tekstiä sivulla. Mutta olen kyllä aina ollut aika nopea lukemaan, vikkelät silmät :D

   Poista
 4. Tsemppiä ja iloa päivään. Tuli kateus, olisipa aikaa keskittyä lukemiseen, vähempikin riittäisi kuin vuorokausi, oih. Tulen tänne tavaroiden pakkauksen väleissä kurkkimaan, miten maratoonarilla menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä niin ihanaa luksusta, ja vielä osaa arvostaa kun muutama kuukausi sitten opiskelu vei vielä kaiken vapaa-ajan:)

   Poista
 5. Onnea matkaan! Silkistä pidin minä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkki oli ihana! Enkä ollut edes ennen kuullut tästä, mikä vääryys.

   Poista
 6. Aa, Vahinko kello kaulassa olikin Postman always rings twice :D Olen lukenut sen, mutta eri nimellä (ja juu, en jaksanut googlettaa :P). Tsemppiä maratonille! Kateeksi käy, mä täällä maratoonaan esseen parissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo englanninkielinen nimi on kyllä paljon tutumpi. Ja huomattavasti iskevämpi myös!

   Poista
 7. Vai että kahvivarastot oikein:S Mutta joo, onnea ja iloa maratooniin! Pidä hauskaa ja ole kiltisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis yhden kahvipaketin ostin. Ja kaks kuppia vaan join koko eilisen aikana, että ei kovin huolestuttavaa vai mitä?

   Poista
 8. Tsemppiä maratoniin! :) Its en kykenisi lukemaan useita kirjoja saman päivän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kyllä koittaa lukea vähän eri tyylisiä kirjoja, kun huomasi, että henkilöt ja juonet alkoivat sekoittua jossain vaiheessa.

   Poista
 9. Onpa sinulla kivoja kirjoja valittuna :) Tykkään kovasti Sinisalon ja Paloniemen tuotannosta, innolla odotan kommenttejasi niistä... Tsemppiä maratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikin oli ihana! Etenkin Ennen päivänlaskua ei voi lumosi ihan täysin.

   Poista
 10. Tsemppiä lukumaratoniin! Perästä tullaan! :)

  VastaaPoista
 11. Kovaa vauhtia luet :)
  Flaubertin papukaijastakin pidin mutta joo, se on aikamoista metapyöritystä maratoonille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin juuri, että Flaubertin papukaija pitää lukea joskus toistekin ajan ja mietintämyssyn kanssa. Pidän kovasti tämän tyylisistä kirjoista, mutta oli ehkä turhan haastava maratonille.

   Poista
 12. Hirmuinen tahti! Nenä on hulvaton! Ja Silkki on pieni helmi. Mukavaa loppukiriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, Nenä oli mukava piristys maratonille ja Silkki ihanan runollinen.

   Poista
 13. Huh, ihan uskomattomasti olet kyllä saanut luettua! Tsemppiä vielä aamulle jos silloin heräät lueskelemaan, mutta mielettömän sivumäärän olet kyllä jo tahkonut läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :) Heräsin ihan ilman herätystä vähän kahdeksan jälkeen ja heti ensimmäinen ajatus oli, että äkkiä kirja käteen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina, kiitos!